Mp3 Den Davulu Silmek Veya Sıfıra Yakın Şekilde Kapatmak

Arkadaşlar merhaba;

Bir mp3 deki alt yapıları almak istiyorum. bu yüzden mp3deki davul sesini çıkartmam lazım. E.Q ayarları ile davul sesini silmem mümkünmüdür?
veya başka bir tavsiyesi olan varmıdır. teşşekür ederim.
 
%100 çıkaramazsınız belki; fakat büyük ölçüde silinebilir. Zira davulların trampet ve kickleri merkeze odaklıdır; fakat bazı tom ve ziller, farklı oranlarda sağa veya sola paylaştırılmış olduğundan, birazdan bahsedeceğim yöntemle bunlardan kurtuluş olamayabilir.

Yapacağımız şey şu: Kaydımız stereo olduğuna göre, sol kanal datalarıyla sağ kanal datalarının terslenmişini toplarsak merkezdekilerden kurtulabiliriz.

1) Audacity programını indirin ve yükleyin.
2) Dosya menüsünden "Aç" diyerek veya Ctrl+O ile mp3 dosyanızı programa yükleyin.
audacity-1.JPG


3) İzin sol üst köşesindeki menüden "Çift kanallı izi ayır" seçeneğiyle, sağ ve sol kanalları ayırın.
audacity-2.JPG


4) Sağ veya sol kanalı seçip, Etkiler menüsünden Evir'e tıklayın. Böylece ilgili kanalın tüm dataları tersine dönmüş olacak. Aşağıdaki resimde ben sağ kanalı seçip uyguladım.
audacity-3.JPG

5) Artık, orijinal sol kanal ile evrilmiş sağ kanalı toplayacak ve merkez öğelerinden kurtulacağız. Şimdi her bir kanalın, sol üstteki menüsünden "Tek Kanallı"yı seçerseniz, her kanal sağa veya sola değil, merkeze odaklı olacak ve çaldığınız zaman ikisi toplanacağı için, davul ve vokalleri duymayacaksınız. Dilerseniz parçayı bu şekilde kaydedebilirsiniz.

Örnek ses kayıtları için ilişikteki .zip dosyasına bakın. Kusura bakmayın, işyeri bilgisayarında anca bu kadar imkân var :)
 

Dosyalar

  • örnek_ses.zip
    875.7 KB · Gösterim: 291
Ben de şu yöntemi kullanıyorum ama vokalleri alamıyorum tabi: Iistediğim şarkının midi altyapısını buluyorum ya da guitar pro tabı halinde indirip midi olarak farklı kaydediyorum. Daha sonra bu midi altyapıyı mixcraft 6 programının içine atıyorum. Her enstrüman için bir kanal açılıyor programda içine atınca. Program enstrüman vstlerini kendi ayarlıyor beğenmezsem ben kendim vst seçiyorum her enst. için. Programda istersen davul kanalını, pianoyu, gitarları vs. silebiliyoruz ama vokallere bir çözüm bulamadım.
 
Geri
Üst