Fender American Vintage 52 Telecaster Mı 1966 Yapım Fender Mustang Mi?

Merhabalar, elimdeki Fender American Vintage '52 Telecaster'ı 1966 yapım American Fender Mustang ile takas etmeli miyim? Tonal olarak bir sıkıntım yok tek sorun 52 Telenin radius'unun 7.25 olması kısa parmaklarımı çok zorluyor çalarken, değiştirmeyi isteme sebebim budur, Zararım ne olur? Üstüne ne istemeliyim yoksa karda mı olurum? Bu konuyla ilgili çok acil yardım istiyorum.
 
bence etme. ikisi de hoş gitarlar ama madem 52'yi sevemedin takas yoluna değil de satışa çıkar, srv'de ve makina'da çok güzel fenderler var. git dene beğen al!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yok benim demek istediğim şey maddi anlamda ne kadar zararım olur? Teleme aşığım ben kaldı ki tonundan hiç bir sıkıntım yok. Çalımı çok ama çok zor benim gibi kısa parmaklı biri için, 1966 olması neyi iyi etkiler neyi kötü etkiler.
 
Merhabalar...Mustang yarı ''student'' model bir gitardır ve bildiğim oda 7.25 radiustur..Sizin gitarınızla yurtdışında aynı paraya belki 200 300 dolar fazlaya satılır..Koleksiyon değerinden ötürü yani 66 olmasından ötürü pahalıdır ...Original vintage diğer Fender modellerine göre ucuzluğunun sebebi dediğim gibi student seri duosonic ve pro seri tele arası bir model olmasıdır..Buda gerçek 66 bir stratla yada teleyle fiyatını kıyaslarsınız Mustangin ucuz olma sebebidir......Tele ve Strat fenderin en kabul görmüş iki gitarıdır ve diğer seriler bunlar kadar başarı yakalayamamış ve ikon olmamıştır..
Bence iyi düşünün 52 tele bence tonunu ve çalım rahatlığını 7.25 radiusa borçlu..Benim 2 gitarımda 7.25 radiuslu 62 ri ve 50 s classic serii..Aksine 7.25 radius bare ve ritm kolaylığı nedeni ile tercih edilirken son perdelerde bend lerde vs. sorun olur ama rock blues vs. gibi tarzları zaten fazlasıyla kurtarır..Zaten tarzına uygun müzik yapıyorsanız sorun olmaz...Yazdıklarım kendi fikrimdir...Umarım bir faydası olur..(Ben olsam 52 tele gibi şahsına has bir gitarı elden çkarmazdım.Bir dönem çalma fırsatımda oldu..Hernekadar strat sevsem de kendine özgü ve kaliteli bir gitar olarak bende yeri ayrıdır..)
 
bana kalsa satmasın ya. mis gibi tele. 52. ama madem çok zorlanıyorum diyorsun hocam, çıkar elden satışa koy, daha modern bir şeyler bak. 9.5 radius olur, bu yeni compound radius dedikleri deluxe serilerdeki gibi bir şey olur...
 
benim demek istediğim, elden çıkarmayı kafaya koymuşsan, anladığım kadarıyla 66 mustang ile bir takas kafasına girmişsin öyle bir gelişme olmuş :D, daha güzel bir şeyler bulabilirsin. kaldı ki 66 mustang de 7.25 aynı problemi yaşarsın. ama bence senin sorunun sadece 7.25'ten kaynaklanmıyor gibi, 52'nin sapı ultra kalın V bir sap, küçük ellere sıkıntı çıkarması artı geniş radius da cabası zorlaştırır...
 
Bu tamamen elinize göre değişir..Tüm hepsine en nihayetinde alışılıyor .Ama denemek en doğru iş..Zaten iyi gitar elinize aldığınızda rahat çaldığınızş tekrar dönüp aldığınız çalmayı bırakmak istemediğiniz gitardır..Ama D ve C denemeye başlamak için iyi reper noktaları..
 
Tonunu seviyorsan çalmaya alış. Daha çok pratik yap. Benim parmaklarda kısa ama kalın sap ve yuvarlak radius seviyorum. Alışıyor insan belli bir süre sonra. Mühim olan tondur benim anlayışıma göre.
 
kişisel görüşüm: kesinlikle böyle bir takasa girme.
hele ki 52'nin tonunu seviyorsan arkadaşların da dediği gibi klavyeye alışmaya çalış.
mustang sevmediğimden değil , ama piyasası gereği bunu söylüyorum. satarken gerçekten zorlanabilirsin.
rahatsızlık konusunda radius dışında bilgi vermemişsin. tel kalınlığın ne? ve tel yüksekliğin ne durumda? bunlar da konforu önemli oranda etkiler bildiğin üzere.
 
7,25 radius çalmayı zorlaştırmaz, biraz daha bombeli olur bu tip radius, özellikle akorlarda, arpejlerde büyük kolaylık sağlar. Bare akor basarken orta kısım cuk diye oturur, perdeler bombe sebebiyle biraz daha yakınlaşır, zorluğu daha çok bu yakınlaşma sebebiyle soloda ortaya çıkar ama o da abartılacak kadar değildir. Nispeten daha geniş bir alan sağlamaz sadece. Sizin rahatsızlığınızın sebebi muhtemelen sapın U-shape olması ama gitarın tasarımı böyle, ona göre bir ton veriyor. Mustang'de farklı değildir, yani daha rahat etmezsiniz. Tonal açıdan da bence tele daha iyi.

52 telenin ayarları tam olması gerektiği gibiyse hiç maceraya girmeyin, güzel bir gitar. Mustang eski olduğu için baya bakıma ihtiyacı da olabilir. İlla gitar değişteceğim diyorsanız, başka markalara bakın. Tam beklentinizi yazarsanız ben dahil, birçok arkadaş yorum yapacaktır.
 
Geri
Üst