İbanez ve Cort gitarların benzerlikleri/farkları

Biraz esprili bir yorum olucak umarım yanlış anlaşılmaz ama her ikinci lig takımının rüyasıdır bir gün Galatasaray , Beşiktaş ya da Fenerbahçe ile karşılaşmak, o güne kadar o takım içindeki her kes birbirini gazlar " yav biz böyle oynarsak karşımızda Galatasaray , Fenerbahçe, beşiktaş bile tutunamaz diye:)
Bu kıssadan istifade ile bence herkes elindeki enstrumanı ile en iyi yapabildiğini yapsın , senin gitarın varsın ondan bundan iyi olsun , önemli olan senin o gitarla ne yaptığındır.:)
 
_DreamofStyks_ demiş ki:
Zaten olayın esas noktası şudur..

Hiç bir üst model Ibanez alan bir kişi kalkıp gitarını Cort ile karşılaştırmaz, ama Cort alan herkez gitarını bi şekilde Ibanez ile muhakkak karşılaştırır.

Bence bu açıklama şuradaki çoğu tartışmaya esaslı bir cevaptır.

Buda süper,benden 1 puan daha :LOL:
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
daha fazla konuşmamanı öneririm 01 zira sen doğaüstü bir adamsın 8O düşünsene ibanez kullanıp satıp cort almışsın sen. bu tüm kurallara aykırı nasıl olabilirki 8O

Olamaz.

Ben bu hatayı defalarca yaptım.Defalarca farklı İbanez'lar alıp daha sonrada satıp hep başka gitarlar aldım. :mrgreen:

Sonra bir daha o gitarları alamayıncada Cort'a sardım.İbanez'dan başka bir gitar kullanmakla çok büyük hata yaptım 8O Çoook.
 
Bazen günah çıkarmak için cortumu satıp bir ibanez alıyorum. Sonra Ibanez'imi elime alıp hiçbir gitarla karşılaştıramıyorum. Böylece ibanez'i satıp bir cort alıyorum. Böylece gitarımı başka gitarlarla karşılaştırabildiğim için başka gitarlarla değiştirmeyi düşünebiliyorum... :LOL:
 
Sanırım bu başlığın yanlışlığından bu kadar muhabbet ve tartışma gidiyor. Sonuçta kargaya yavrusu kuzgun görünür derler, onun için cort ve ibanez arasındaki benzerlikler yerine sadece farklar konuşulsa daha yararlı bilgiler edinebiliriz kanısındayım. Belki de yanılıyorum, bilemem...

Sevgiler, saygılar
 
wodyy demiş ki:
cort x2 ile murat kekilli nin bu akşam ölürüm solosu tamamen orjinal çıkıyor.. kaldı ki o solo jackson la atılmış...

O kadar gerilim dolu mesajdan sonra bunu okuyunca iyi güldüm ya :D
Ha ben bu başlığı niye mi hortlattım? Gitar araştırması yapıyorum ve bu başlık karşıma çıktı... 14 sayfayı da okudum. Kendi fikirlerimi de belirtmek isterim.
Öncelikle genel olarak mesajlara aynı mantıksal hata hakim. Yahu marka karşılaştırmak nedir? Marka mı karşılaştırılır model mi? Ibanez iyi bir markadır evet kendini ispatlamıştır. Ancak Ibanez'in kalite farkı belli bir modelden sonra ortaya çıkıyor. Düşük bütçeyle Ibanez almak pek akıl karı görünmüyor. Mesela gio serisinin kaliteli olduğunu kim savunabilir? Sırf headstockta Ibanez yazıyor diye bu gitarları alan çok insan var. "Adamlar kötü gitar yapmaz abi Ibanez sonuçta." Bu mantık yanlış. İşte bu noktada biraz bilinçlenmiş düşük bütçeli adamın imdadına Cort gitarlar yetişiyor. F/p oranı dediğimiz olay Cort'ta daha iyi. Bunun nedeni de Ibanez kadar "ünlü" olmaması. Yani asıl tartışılması gereken "hangi marka daha iyi" yerine "hangi markanın hangi modeli verdiğiniz parayı hakediyor" olmalı... Her iki markanın da ekstrem gitarlarının olduğu zaten su götürmez bir gerçek. O yüzden karşılaştırma yapılırken daha somut kıstaslar ele alınmalı. Örneğin iki markanın da 500$lık gitarlarını alıp karşılaştırırsınız ve kimin bu parayı hakedip haketmediği ortaya çıkar.
Yeni başlayan adam zaten zor şartlarda biriktirdiği paranın her kuruşunun hakkını almak ister, bu anlamda Cort'a yönelir, belli bir süre kullanır. Ancak ileride eline yüksek para geçtiğinde büyük bir çoğunluk Ibanez, Jackson, Gibson gibi markaların yüksek bütçeli gitarlarına yönelir. Kimisi de işin artistliğindedir gerçek müzisyenlik ruhunu taşımaz amacı hava atmaktır, ya da f/p oranının vs farkında değildir; gider Ibanezin oyuncak gitarlarını alır... Ama bu gitarları savunurken de ne kadar komik duruma düştüğünü farketmez.
 
muhtemelen bu 14 sayfada yazılmıştır ama yine de yazayım benim gibi hepsini okumayanlar çıkacaktır.

ibanez in düşük modellerini cort üretiyor. yani aralarında fiyat dışında bir fark olduğunu sanmıyorum.
 
Aranılan gitarın karakteristiği sanırım daha önemli. Belirli fiyat aralığındaki gitarlar (stock halde) birbirlerinden aşırı farklılıklar göstermeyecektir.

Birisinin klavyesi daha kalın diğerinin daha ince gibi kişiye özel ihtiyaçlar x gitarı y fiyat aralığında daha cazip kılar diye düşünüyorum.
 
Genel kanı Ibanez'in stock manyetiklerinin yetersiz olduğu, Cort'un ise köprülerinin kalitesiz olduğu yönünde... Düşük bütçeli aynı fiyat aralığındaki gitarları için konuşuyorum. Tabi dediğiniz gibi kişinin isteklerine göre seçeceği gitar şekillenir. Gitara ısınmak ve benimsemek önemli. Herkese göre kendi gitarı güzeldir :)
 
ibanezmi cortmu tartışması çok saçma olaya model bazında yaklaşmak lazım zira ibanezin gereksiz pahalı modelleri olduğu gibi cortun fiyat performans oranı yüksek aletleride var. yoksa kimse üst model bir ibanezle cort modellerini karşılaştırmaz.
 
Problem demiş ki:
wodyy demiş ki:
cort x2 ile murat kekilli nin bu akşam ölürüm solosu tamamen orjinal çıkıyor.. kaldı ki o solo jackson la atılmış...

Eğer espri yaptınsa gerçekten komikti :D ama espri değildi diyorsan, durum vahim :D şaka yapıyorum umarım kızmazsın :p

the_man_who_wasnt_there demiş ki:
wodyy demiş ki:
cort x2 ile murat kekilli nin bu akşam ölürüm solosu tamamen orjinal çıkıyor.. kaldı ki o solo jackson la atılmış...

Aman böyle cümleler kullanma.. Bu kurtlar yer seni 2dk da :)



ozamanlar kullandığım cort x2 gerçekten güzel bi gitardı. sesi hic te yabana atılmayacak kadar güzeldi. tabi ozamanki muzik kulağım ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. tabii zamanında o yorumu yaptıysam inanınn bi gerçeklik payı da vardır :)) . o gitarla attığım 2 ufak solo vardı isteyen arkadaşlar bakıp ona göre yorum yapabilirler ;)
haa bide ; kesinlikle cort veya ibanez hayranı değilim sadece maddi durumdan bu iki gitarı kullanmak zorunda kaldım.. param olsa kesinlikle gider gibson alırdım o ayrı mesele :)))

http://www.youtube.com/watch?v=o4Mu0nd_FI8

http://www.youtube.com/watch?v=T9UpJDtU0z4
 
1.5 yıl cort evl x4 ü gerek sahne gerek stüdyoda kullandım.Ec 1000 deluxe ü sololarda tokatladı beyler.Clean i de daha üstün durumda.Evl x4 den fender strata gecen birisi olarak o dist. tonları özlüyorum
 
Geri
Üst