İbanez ve Cort gitarların benzerlikleri/farkları

Ben bilmiyordum walla öğrenince çok şaşırdım ,demek kore ve endonezya ibanez'ler cort tarafından üretiliyor.. Helal olsun CORT'A bir kere daha.. :)
 
Millet bosu bosuna ibanez prestige pretige diye sayiklamiyor.
Biliyorum prokativ bir cümle oldu ama benim sattigim sa 160 koreydi ve kalitesi dayaniklilik bazinda rezildi.
 
Tasarımı,gövde şekli,sap ölçüleri,köprüsü,manyetikleri ...

Yani bir fabrika gitar üretiyor diye o ürün o fabrikanın olmuyor. Ha üretim kalitesi değişir daha iyi olur yada daha kötü ama ton karakterini üretici aynen tasarımcının söylediği gibi yaparsa iatenilen olur. Şimdi cort artık ibanez prestijleri tasarlıyor derseniz artık ibanez değil cort prestij olur ona söyliycek laf yok ama tersi ise ibanez ibanezdir, cort corttur.
 
Ben derim ki bitsin bu kan davası :D

Yani bu tür başlıklar doğru değil, profesyonelce yaklaşım marka vs. gözetmez. Markaları karşılaştırmak çok yanlıştır. Somut iki gitar olur onlar karşılaştırılır. Sapta yazan yazı değil. Ben böyle düşünüyorum.
 
abi harbiden garip bi atrtışma yaw ibanezle cortu karşılaştırıyosunuz. cort marka iyi toplanmış iyi yapılmış 3-5 gitar olabilir ama ibanezle de karşılaştırılmazki yaw
 
Şimdi modelden modele değişir kıyaslama yani rg lerle x11 kıyaslanır ki köprü hariç kazanabilir nedeni fiyat performans olarak ama sen elime rg aldığımda gitar çalmaktan dah fazla keyif alıyorum diyorsanız tabi ibanez ama cort bana daha çok haz veriyor diyorsanız cort.

Yapmaya çalıştığımız şey müzik, müzik ruhla olur. Hangi gitar size daha çok keyif veriyorsa o gitarla müziğinizi daha iyi icra edersiniz. Olay marka değil yani ruhlar burda kapıştırılmaya çalışılıyor saçma bir şekilde.
 
biz burda cort herşeyiyle ibanezden üstün demiyoruz ki , cort un ibanezlerle karşılaştırılacak modelleri var diyoruz sadece.. :) Sonuçta ibanez ismini görünce direk atlama potansiyeli var ibanez grg olsun cort'un en yuksek modeli bile olsa ibanezi tercih ederim gibi bir anlayış var.. Bu yanlış olan... :? İbanez ile cort karşılaştırılmaz diyorsunuz, bal gibi de karşılaşıyor.. :twisted:
 
ibanezleri cort üretiyor diye bir afra tafradır gidiyor.. anladık üretiyor olabilir ama bu hiçbirşeyi değiştirmez, cort fiyat/performans olarak iyi bir marka ama sadece okadar.. misal vermek gerekirse x-th kesinlikle rtg42 den iyi bir gitar değil ama aynı fiyat aralığındalar, şimdi biri çıkıpta ama üstünde emg var demesin hiç enterese etmez çünkü.. emg kullanmak isteyen alır kullanır zaten olay manyetikde bitmiyor ki kişisel olarak şuan inf2 yi emg81 e tercih ederim + ettimde zaten.. :)

ibanez prestigeleri korede üretecekse gereğini yapacaktır heralde, itibar diye birşey sözkonusu.. x11'i rg370 ile sidik yarışına sokanlar şimdi prestige ile yarıştırmaya başlar.. ee nede olsa aynı yerde üretiliyor öyle değilmi.. cort ibanezi üretiyorsa ibanezden çatır çatırda parasını alıyor hayrına yapmıyor heralde, ibanez çeksin bakalım üretimini cort diye bişey kalıyormu.. ibanezin piyasada çok büyük payı var gerekirse parasını verir x11'in üretimini bile durdurur kendi önüne geçmesini engeller, ibanezden iyi gitar üretmek cortunda işine gelmez çünkü parayı ibanezden kazanıyor.. cort senelerdir fason üretim yapan bi marka işi dramatize edipte "arkadaşlar birzamanlar ucuz ama gururlu bir gitar vardı.." modeline sokmayın.. ama ibanez şeytan icadı cort'un sahipleri babamızın oğlu nede olsa.. allah akıl versin..
 
Her gitarcı için değişir bu . Tartışma çok saçma . X adlı gitarcı Ibanez'le çalarken mutludur , onun için en iyi gitar Ibanez'dir . Y adlı kişi Cort ile mutludur , onun için de en iyi gitar cort'tur . Olaya böyle bakmak lazım . Sen hangi gitarı çalarken zevk alıyorsan onu al bence arkadaşım . Dinleme kimseyi . Hayatta başarılar dilerim .
 
Geri
Üst