Titanyum Köprü

Merhaba,
Titanyum köprü üreten hantug firmasının telefonunu bilen biri var mı?
Adamlara ne facebook'tan ne de kendi maillerinden ulaşabiliyorum. Ayıp yahu! Telefonsuz bir firmayla ilk defa karşılaşıyorum:mad::mad:
 
Valla zamanında ben facebook üzerinden ulaşıp ürün almak istemiştim, bana ebay linki verip, buradan alın demişlerdi. O an sildim firmayı kafamda. Yani benim paypal hesabım olmak zorunda mı? Ebay'den neden alış-veriş yapıyorum? 2 adım ilerimdeler ve abuk sabuk bir kargo ücreti görmüştüm. İstediğim ürün de ebay ürün listemelerinde de yoktu.
 
Son düzenleme:
Titanyumun işlenmesi ve ulaşılması ülkemizde oldukça zor, hammadde zaten yurtdışından geliyor. Acaba yurtdışında yaptırıyor olabilirler mi? Ebay linki verdiler diyince, fikir sadece..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Titanyumun işlenmesi ve ulaşılması ülkemizde oldukça zor, hammadde zaten yurtdışından geliyor. Acaba yurtdışında yaptırıyor olabilirler mi? Ebay linki verdiler diyince, fikir sadece..

Olabilir ama firmayı kurduysan iç pazarına niye satış yapmıyorsun? Arkadaşa kendi topraklarında iken"ebaydan alın" demeleri sizce ne anlama geliyor? Bilmece üzerine bilmece..İki götü boklu gitar yapıp havalı havalı "devrim gitarları" diye reklam yapacaklar ise s.ktirsinler gitsinler. Devrim değil densizlikten başka birşey değil.
 
Tanımam etmem, fikirdi benimkisi sadece, açıklama geldi zaten üretimi burda yapıyorlarmış. Nedir ne değildir deneyenler yorum yaparsa fikir oluşması açısından, titanyumu böyle bir işte kullanmanın artısı nedir merak ettim açıkcası.
 
Yanlış anlamayın sakın. Üç günden beridir haber bekliyorum. İster istemez sinirleri geriliyor insanın. O densizler yüzünden kimseyi kırmak istemem.

Benim olayımda şu: Charvel marka gitarımın fr tremolo sistemi takeuchi marka ve şuan üretimi yok. İnternette satılan 2.ellere de güvenmiyorum. Benim sisteme muadil veya benim gitarıma uyumlu bir tremolo üretebilme şansları var mı diye soracaktım. Hem kendi mailinden hemde facebooktan hemde tanıdık arkadaş üzerinden mesaj gönderdik. Bu noktadan sonra dönmesinler zaten, söverim kesin!!!!
 
Bende de aynı sistem FR mevcut. Schaller FRlar sorunsuz uyum sağlıyor, aklınızda olsun. Zaten önemli olan bıçak vida yerlerinin uyması.

FR'de tam olarak problem neydi şu an?
 
Arkadaşı ebay'e yönlendirdiler ise mutlaka bir sebebi vardır. Ertuğrul abiyi şahsen tanırım. Benim bağlantı kurduğum dönemlerde de facebook üzerinden konuştuk ve yazışmalarımız 24 saati buluyordu. Hatta birkaç günü İki dötü boklu gitar dediğiniz gitarlar ve titanyum köprüler hakkında hakkında ne kadar bilginiz var da bu şekilde konuşuyorsunuz çok merak ediyorum :) yanlış anlaşılmasın firmayla alış verişim dışında hiç bir ilişkim yoktur ;)
 
Yanlış anlamayın, tartışma başlatmak istemem ama bence hiçbir sebebi olamaz. Ben bir Türk olarak bir Türk firmasından ürün istiyorum, ulaşıyorum. Bana Türkçe kurallarına bile düzgün uymadan, uyduruk bir ebay linki gönderiliyor. Yani ben İngilizce de bilmiyor olabilirim. Ebay'i de bilmiyor olabilirim. Yapılması gereken ilgi gösterilip, "Tabii istediğiniz ürünün özellikleri neydi? "Varsa gönderelim veya üretip EFT veya Sanalpazar üstünden gönderelim" şeklinde olmalıydı.

Ebay'den ürün alındığında Türk Parası 2 kere dönüşüme uğruyor, bu bile 2 taraf için zarar, ABD için kar demek. Komisyonlardan bahsetmiyorum bile. Bu ile yeterli bir sebep.
 
Şahsa, kimliğe göre konuşan kişiler isterse Suhr beyfendiye kafa tutsunlar. İstediğim sadece" olmaz, üretemeyiz" demeleri. Yeterlidir herhalde. 3 gün oldu be!
 
Estafurullah nedemek siz sormuşsunuz bende yardımcı olmaya çalıştım ve kendi şahsi fikrimi paylaştım. Benim amacım da tartışma yaratmak değil. Siz memnun kalmamışsınız bende tam tersine çok memnun kaldım. ;) ama sadece ağır söylemler hoş değil emeğe saygı unutulmamalı. Hantug titania serisi bir çok gitarı tokatlayacak bir gitardır ;) saygılar ve bolşanslar
 
Bende de aynı sistem FR mevcut. Schaller FRlar sorunsuz uyum sağlıyor, aklınızda olsun. Zaten önemli olan bıçak vida yerlerinin uyması.

FR'de tam olarak problem neydi şu an?

Fr'nin problemi bıçak ağızlarındaki bozulmalar. Dolayısıyla bu tip sıkıntıları aşmak pek mümkün olmuyor. Bende zaten Schaller'in "Low profile" modeline bakmıştım ilk başta. Ölçülerini tekrar inceleyip alma gibi bir düşüncem var.
 
Anladım. Aslında çözülebilecek bir sorun. İlla değiştirmeniz gerekmiyor. Bir luthiyere danıştınız mı? Genelde aşınmalarda o kısım düzgün bir eğe ile şekillendirilebilir, sonuçta ortada bir metal mevcut ve bu tesviye edilebilir ve ilk günkü gibi olur. Hatta şöyle bir makalesi mevcut:
http://www.ibanezrules.com/tech/setup/sharpening.htm

Değiştirene kadar böyle bir çözümü de deneyebilirsiniz. Bakarsanız sorun tamamen çözülür, masrafa gerek kalmaz. Tek ihtiyaç 1 adet eğe, maskeleme bandı ve bol bol youtube videosu+makaleler.
 
Son düzenleme:
Birkaç luthiere gitarımı götürdüm. Bakımları pek itinalı yapmamışlar açıkçası, isim vermeyeyim şimdi. Memnun kalmadım işçilikten. Almanya'da bir tanıdığım var; haftaya gelecek diye biliyorum. Şirket ortağımız kendisi :LOL::LOL: Bu konuda bana yardımcı olacağını sanıyorum. Zaten aklımda böyle bir fikir vardı. Elimdeki orjinal floydrose sistemini de satarak ayrıca destek sağlarım. Bütçem müsait. Ancak, araştırıyorum da pek kolay bulunabilecek bir ürüne benzemiyor:D:D
 
Geri
Üst