Fet Preamp

-FET (Field Effect Transistor) ve MOSFET (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) genelde ses frekans devrelerinde kullanılır.Özellikle gürültü istenmeyen devrelerde.Yani "FET preamp nedir?" sorusunun cevabı devresinde FET kullanılmış preamp devresidir diyebiliriz.

-FET burada kullanılan bir devre elemanıdır.Diğer malzemeler gibi görevini yapar tek başına değildir.Bu tür cihazlarda bazı parça isimlerinin öne geçmesinin sebebi (eskiden transistorlü radyo v.b. yazılar vardı aletlerin üzerinde) bu tip parçaların (transistor,fet vs..) kilit parçalar olmasıdır.Mesela hala lambalı amfi yada transistorlü amfi gibi kavramlardan bahsediyoruz günlük hayatımızda,ama biliyoruz ki bu parçalar tekbaşlarına çalışmazlar ama kilit parçalardır.

-Mesela Marshall'ın ürettiği bir preampta da FET kullanılmış olabilir,yada herhangi bir firmanın ürettiği alette de kullanılmış olabilir.Demek istediğimi tam olarak ifade edebildimmi bilmiyorum ama sanki senin sormak istediğin direk olarak "Pre-amp nedir? nasıl çalışır" gibi bir soru.Ama tabi yanılıyor da olabilirim.
 
Geri
Üst