İklimler ve Nuri Bilge Ceylan

N.B.C.'nin en evdiği 3 Türk yönetmenden biri olduğunu her fırsatta söyleyen biri için -ki o benim-
ruh iklimlerinin 4'ünü de fazlasıyla hissetirmiş filmdir..

iyi ki varsın Nuri Bilge Ceylan
 





‘Üç Maymun’, Oscar yolcusu
Dünya festivallerinde büyük ses getiren “Üç Maymun”un diğer ülke adaylarını geçip ilk beşe kalıp kalamayacağı, Ocak ayının sonunda belli olacak.

Nuri Bilge Ceylan’ın 61. Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü aldığı ‘Üç Maymun’, 81. Akademi Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil edecek. Film, Los Angeles’da yapılacak olan Akademi Ödülleri’nde Türkiye’ye yabancı film Oscar’ını getirmek için yarışacak...

61. Uluslararası Cannes Film Festivali, ünlü yönetmen Ceylan’a son filmi ‘Üç Maymun’un ile ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü vermişti. 14 - 25 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fransa’da yapılan festivalde dünya sinemasının iddialı filmleri boy gösterdi. ‘Üç Maymun’ Cannes’da sinema eleştirmenlerinden de tam not aldı.

Dünya festivallerinde büyük ses getiren “Üç Maymun”un diğer ülke adaylarını geçip ilk beşe kalıp kalamayacağı, Ocak ayının sonunda belli olacak.


ÜÇ MAYMUN
Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek her şeye rağmen bir arada kalma çabası. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?






Başrollerinde Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ve Ercan Kesal’ın yer aldığı film, 24 Ekim 2008’de vizyona girecek. Türkiye-Fransa-İtalya ortak yapımı olarak gerçekleştirilen filmin senaryosu Ebru Ceylan, Ercan Kesal ve Nuri Bilge Ceylan tarafından yazıldı.


Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/460267.asp

Not: Nuri Bilge Ceylan adına bir başlık göremedigim için buraya yazdım haberi...
 
Acikcasi 10 dakika boyunca sevgilisinin uzaklara bakan suratini izlemek beni cok baymisti filmde. Surekli bir pozisyonda bilmem kac dakika bir insani seyrettik. Begenmedim.
 
Geri
Üst