Boost Input Fx Loop?

Bildiğim kadarıyla FX loop Preamp ve Power Amp katları arasında. Bahsettiğiniz pedalları FX looptan bağlarsanız preamp ile şekillendirilmiş seste oynama yapıp power katına göndermiş olacaksınız. Normal inputtan girildiğinde ise pedallarınız preamp katının önünde olmuş olacak. Yani sizin şekillenmiş inputunuz preampa girip ordan power katından çıkacak.
 
Tabii burada TS pedalını amacı dışında kullanmış olacaksın. Fx Loop kısmı boost için değil, efekt pedalları için dizayn edilmiştir. Bir de amfinin preamp kısmını devre dışı bırakıp, onun yerine preamp olarak kullanacağın bir pedalı, prosesörü vb. bir cihazı return kısmından power katına yollamak için. Bunun dışında bir amacın varsa, fantezi yapayım derken amfiyi bozabilirsin. Her amfi bu tür denemeleri kaldıramayabilir.

Bu arada mesajında biraz kavram kargaşası sezdim. Bu yüzden bazı ayrıntılara gireceğim.

Öncelikle, TS aslen bir boost pedalıdır, drive pedalı değil. Sinyal yükselterek amfinin lambalarına yüklenir ve amfiyi daha overdrive'a sokar. Bu yüzden adı Tube Screamer (lamba bağırtıcısı). Yaygın olarak:

Drive= 0,
Volume= 10
Ton= beğeniye göre

ayarlanarak kullanılır ki bu kullanımına "clean boost" denir.

Piyasadaki diğer "clean booster" pedalları ise, sadece sinyal, 15 - 20 desibel arası artırarak lambalara yüklenme yapar. Bunlar genelde tona etki etmezlerken (bazıları eder, yapısına bağlıdır. Bazılarında da eq katı bulunabilir) TS tonu daha mid merkezcil hale getirir.

Dolayısıyla, aman diyeyim.
 
Geri
Üst