Youtubeye Erişim Yasağı

Hocam, benim kendi akrabam, emekli maaşından borçlarımı çıktığımda elimde 20tl kalıyor diyen ve akp yandaşı birisi. Kesinlikle vazgeçmedi ve vazgeçmemesinin tek nedeni din. Din sömürüsü yapan bu dolandırıcının aslında müslümanlıkla alakaları olmadığının basit (çocuğun bile anlayabileceği) ve somut kanıtlarını sunmak gerekiyor insanlara. Bazı kesimlerin diğer franksiyonlara hava atmak için kurduğu kendince bilimsel, entelektüel cümlelerle değil, sokaktaki insan cümleleriyle konuşmak gerekiyor. Bunları yapmak bizim görevimiz, bilinçliysen aktarmalısın kardeşim. Halkı bilinçlendirip sokakta eylemine başlarsın, halka karşı yapılan eylemden fayda yok.
Neyse konu daha da sapmasın, gerekli sosyal mesajları verdik :D

Dinin kesinlikle ülke yönetiminde yerinin olmadığını düşünüyorum, "Siz müslüman diye oy verdiniz ama bunlar müslüman değil" derseniz eninde sonunda kabul ederler ama yarın başka bir türevini seçerler, sonuç : Aynı tas aynı hamam. Hükümet , adil ve herkese eşit uzaklıkta olmalı, din ise bunu ta en baştan bozar. İnsanlara aşılanması gereken bence budur.
 
O değil de buna rağmen, bu kadar hak kısıtlandırmaya, yasaklamalara, bu kadar şiddete rağmen halen Erdoğan'ı körü körüne savunuyorlar ya işte ona ifrit oluyorum. Adam önümüze geçip, ben istediğimi yaparım, demokrasi vız gelir diyor, büyük bir çevre halen destek veriyor. 14 yaşında rahmetli olmuş, küçücük çocuğa puşulu terorist diyor, destek alıyor. Bundan tek anladığım şey çoğunluğun şu anki yönetim şeklimizi beğenmediğidir. Yapılan herşeyin demokrasi kisvesi altında sözde hukuğa dayandırılarak yapılıyor olması ayrıca büyük bir utançtır.

Aslında adam demokrasiye sonuna kadar bağlı... Bağlı fakat kendi demokrasi anlayışına... O da malesef, "en fazla oy alan"ın her istediğini yapııp, kendi gibi düşünmeyeni yok sayıp ezebileceği :(
 
Arkadaşlar bu memlekette Cumhurbaşkanı dahil herkes VPN kullanıyor ve her türlü yasağı deliyorsa hükümetin koyduğu yasaklar mastürbasyondan daha farklı değildir...
Önce: Biiiiiiz gençliğin eline tablet dağıtıyoruzzzzzz...
Sonra: Benim eli tabletli bacımın yutubunu kestiler, tabletine işediler... Ülkede paralel VPN var...

Kendisinin de kullandığı bir kelime ile bu yasaklara bir tek şey söylüyorum : "Ortamda cibiliyet problemi var!" Ortam derken tamda AKP'yi kastediyorum, anlamayan adama kolaylık olsun
 
şu dakkika itaibariyle dns ayarı degiştirerek giriş yapılamıyor bende drum böyle bunu başka yaşayan arkadaşlar varmı yada girmek için yöntemi olan
 
şu dakkika itaibariyle dns ayarı degiştirerek giriş yapılamıyor bende drum böyle bunu başka yaşayan arkadaşlar varmı yada girmek için yöntemi olan
Yasak geldiğinden beri aşağıdaki DNS numaraları ile sorunsuzca erişim gerçekleştirebiliyorum, an itibariyle hala bir sorun yok siteye girilebiliyor.
Tercih edilen DNS sunucusu: 208 67 222 222
Diğer DNS sunucusu:208 67 220 220

Denedim olmadı o. Varsa bir ayarı falan ekran görüntüsü gönderir misin.
opera mini ile herhangi bir ayar yapmadan cepten girilebiliyor.
 
youtube da mevcut bir video yu bütün dünya açık seçik görüyor iken sadece bizim ülkemizde izlenmemesi için konulan yasaklarla (ki sözde yasak ,fiziksel olarak değil :) ) Nasrettin Hoca nın türbesinin kilidi arasında hiç fark yok...:)
 
Bu zamana kadar ortalığa saçılan kayıtlara rağmen hâlâ çoğunluk Erdoğan ve Çetesi'nin arkasında. Ben olsam "Bana ne lan? İstedikleri kaydı koysunlar, nasıl olsa benim koyunlar inanmıyor" der, geçerim. Ama bu adam inatla erişim engelliyor. Biraz abartı olacak belki; ama bence gündem saptırma var. Arka tarafta başka haltlar dönüyor. Kezâ, hani bir öngörü videosunda diyor ya: Seçimde eğer bunlar gene çoğunluğun oyunu toplarsa, "halkımız bizi aklamıştır" deyip çıkacak. İşte o zaman gerçek iç bölünmeyi yaşayacağız.

Ayrıca --konusu değil ama-- bir tane g.tüne güvenen gazeteci de çıkıp "Efendim, Cumhurbaşkanı da yasaklara rağmen Twitter'a giriyor, twit de atıyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye soramadı ya la!

Habur rezaletinden sonra toplumda Erdoğan'a olan güven epeyi sarsılmıştı; ama şu sıralar iş çığırından çıkmış durumda, buna rağmen insanlar daha da bir bağlandı. Nasıl oluyor, anlamak mümkün değil. Yani bunun sosyologlar tarafından incelenmesi lazım. Ya da, ne bileyim, üniversitelerde tez konusu falan olmalı.

Erdoğan'ın seçimlerde Baykal'ın kasedi üzerinden siyaset yaptığı zamanlar unutulmuş gibi, üstüne "Baykal'ın kasetini ben kaldırttım" demesi apayrı bir rezalet. Hani Baykal'ın da çıkıp "Ulan senin siyaset yasağını da ben kaldırttım, ben!" demesini beklerdim.
 
Son düzenleme:
Üşüyoruz Chad Hurley reyiz. DNS değişikliği ile bile giremeyeceğimiz ve müzük dünyasından koptuğumuz günlerle karşılaşmaktan korkuyoruz.
 
sonuç olarak internet kullanımının büyük çogunlugunu kapsayan siteler kapatılınca internet kullanıcıları internet kullanmayı bırakıcak gibi görünüyor
 
Bu olay bazı insanlardaki düşünce yapısını bir kez daha öğrenmemezi sağladı. Mesela bunlardan birisi şu, youtubeda yayınlanan şeyler montajmış, bunun yanında bunların yayınlanması devlet sırlarının ifşa edilmesiymiş. Şimdi montaj olan birşey nasıl devlet sırrı olabilir? Hadi onu geçtim, yabancı ülkeler bu kayıtlara youtube üzerinden mi ulaşacak. Senin başbakanın bile kolayca dinlenilebilip, bu kayıtlar internete bile koyuluyorken, yabancı devletler bunlara internetten mi ulaşacak.

Bir de bununla sansürü savunanlar var. Neymiş, devlet sırları korunmak için sansür gelmiş. Ne yani sen Youtubea, Twittera erişimi Türkiyede yasaklayınca, yabancı ülkelerin ajanları bunlara ulaşamayacak mı?

Her gün olduğu gibi günlerdir internette dolaşıp, insanların neler düşündüğünü takip etmeye çalışıyorum. Bir kişi de çıkıp diğer ülkelerle ilişkilerimize bakmamış. Senin bakanın çıkmış, komşusuna ajan gönderip, kendi ülkesini bombalatarak savaş çıkarmayı düşünüyor. Ve bu sadece bizim öğrenebildiğimiz bir bilgi. Bunların, daha birçok kayda alınmış haysiyetsizce planları vardır. Bu kayıtların diğer ülkelere ulaştığını düşünün. Adamlar bize ne kadar olumlu bakıyor olsalar, bunlardan sonra aramızda doğru düzgün bir ilişki kalır mı?

Bir de Reyhanlıdaki olay var. Büyük bir patlama olmuş, birçok kişi hayatını kaybetmişti. Adeta olayın irdelenmesi istenmemişcesine yayın yasağı konulmuştu. Birçok kişi bu olaydan sonra hükümetin gündem değiştirmek için birşeyler yapacağını söylese de, bugün daha geniş bir açıdan baktığımızda, aslında o olayın gündem değiştirmek için yapılmış olabileceğini görüyoruz. Bu şey gerçekse ve bununla ilgili ses kayıtları varsa kesinlikle yayınlanmalıdır. Eğer bir hükümet kendi çıkarları için onlarca, belki de yüzlerce vatandaşını öldürebilmişse, daha neler yapmıştır? Ve bence daha da önemlisi daha neler yapmayı planlıyordur?
 
Geri
Üst