İbanez Stock Manyetikler Hakkında

Arkadaşlar ibanezin sitesinde gezerken RG2570EX VE RG2550EX gitarlarının manyetikleri ilgimi çekti.Şimdi eskiden bunları ben sadece IBZ olarak ibanez firmasının kendi gitarları için ürettiği vasat performanslı manyetikler olarak biliyordum.Aklıma takılan şu ki bu manyetikler eskiden de mi DiMarzio tarafından yapılıyordu..?

Birde dimarzio.com a girdim baktım faq kısmından pickup bölümünde de bu manyetikler için ''The DiMarzio®/IBZ pickups in the Ibanez RG2120 and RG2570EX are specifically designed and manufactured by DiMarzio® for Ibanez, and they are not available separately.'' Yani ibanez için dimarzio tarafından üretilen ve ayrıca satılmayan özel manyetikler diyor.

Rg2570 veya 2550 yi bu manyetikle kullanan arkadaşlar bana biraz bu manyetik hakkında , eq değerleri hakkında falan bilgilendirirse sevinirim..
 
dimarzio/ibz ler amerikadaki dimarzio fabrikasında üretiliyor. kullananlar özellikle bridge manyetiğinin baya yüksek çıkışlı olduğunu söylüyor ama kendi setupımla deneme şansım olmadığı için birşey söyleyemiycem bu konuda.
 
firfir demiş ki:
dimarzio/ibz ler amerikadaki dimarzio fabrikasında üretiliyor. kullananlar özellikle bridge manyetiğinin baya yüksek çıkışlı olduğunu söylüyor ama kendi setupımla deneme şansım olmadığı için birşey söyleyemiycem bu konuda.

Evet, prestijler üzerinde DiMarzio var ve amerikan yapımı...

Ses düzeyi için, ne ile ne şekilde kıyaslanması gerektiği konusunda fikri olan var mı???

Bir şeye göre referans olmalı herhalde değil mi?

Hoş olsa da, ya osiloskop ya da multimetre ile sabit bir sinyal üreteci gerekli sanırım ölçmek ve kıyaslamak için :p

Bende de tam aksine, sanki neck manyetiğinin daha yüksek çıkışlı olduğu intibası vardı.

Bir yüksekliklerine bakayım, bridge'i çok mu aşağı indirmişim acaba...

Hoş, manyetikler bulundukları konum itibari ile zaten eşdeğer bile olsa; farklı şiddetlerde çıkış vermezler mi?

Yükseklik ayarı, tüm kombinasyonlarda aşağı yukarı yakın düzeylerde ses çıkışı almak için de yapılmaz mı bir anlamda da...

saygılar
emre
 
ibanez stock manyetikleri kötü değil,rg 370'lerde bile o gitara verdiğin paranın hakkını veren manyetikli bi gitar satıyolar sana.cort'la karşılaştıranları hiç anlamıyorm zaten de orası ayrı konu.
 
rg350 ve 370in bridge manyetiği çok tuhaf. bende powersoundlu 2004 yılı var, bridge manyetiği normal halinde çok güçsüz gibiydi, tonu dolgun değildi, ama felaket yapay harmoni alıyordu. sonra değiştirdim duncan'ı aldım yapay harmoni almak neymiş o zaman gördüm :)
 
ibanez rg3xx yada rg4xx serisinin daha doğrusu rg in prestige serisi dahil hiçbirinin stock manyetiklerini hiç sevmedim , ne bileyim ısınamadım hiç.. Örneğin geçen sene bir rg 2550 prestige üzerindeki v7 v8 kombinasyonunu denedim , gayet berbattı (bencee.. :) ) amma velakin zevk meselesi.. :LOL:
 
x-2 de powersound vardı hatırladığım kadarıyla.. yanlışmıyım..? Bazı ibanezlerde de gördüm bunu.. Aynı powersoundlardan bahsediyoruz değil mi..? :)
 
şu an ibanezimin üzerindeki dimarzio ibz manyetikleri kullanıyorum,şimdiye kadar hep memnun kaldım gayet hoş yapılmış, hiç fena değil...Asıl markaların manyetikleriyle(dimarzio,seeymurduncan,emg vs.) daha mı iyi olur denemedim ama şu an gayet memnunum...
 
Geri
Üst