Yeni Aldığım Gitarda Sorunlar Yardım Edin

B

Barış OY

Bugün yamaha ctx 40 aldım fakat 3. tel normalden daha fazla ve farklı ses çıkrıyor sanki arkasından fazladan bas ses geliyor 4. telde 3.perdede ise arkadan cızırtı gibi ses geliyor normal midir ? Washburn vardı bütün tellerinde cızırtı vardı iade ettim bunu aldım bundada bu sorunlar var
 
Dediğinizi çok anlamadım, duymak lazım, belki titreşim yüzünden diğer tellerde hafiften titreşiyordur, normal olabilir. Gitara yeni başladıysanız ekstradan kafanıza takılabilir ama bu kadar ince eleyip sık dokumanıza gerek yok, her elektrik-gitar az-çok belli yerlerde cızlar. Akustik gitar olmadığı için belli standartta normal kabul edilir. Çok cızlama varsa, bendler problemliyse ayarı bozuktur, yapılır. Yani gitar bozulmaz.

Elinizdeki gitarı bir de 1 sene sonra görün, şuankinden 10 kat beter olacak. Kendiniz yapamıyorsanız luthiyer yolları gözükecek. Kısaca amfiye çok yansmıyorsa çalmaya bakın. Ritim ağırlıklı çalıyorsanız telleri yükseltebilirsiniz fakat bu sefer çalım hafiften zorlaşacaktır.
 
Ayarlarına dikkat et, bir bilene göster eğer yeni başladıysan gitardaki sap, entonasyon ayarının bozuk olması notaları yanlış duymana sebebiyet verecektir bu da ileride kulağının yanlış gelişmesine neden olabilir, bir ustaya göstermelisin bence.
 
Anladığım kadarıyla sorun tel cızırtısı? Bence iyi bir entonasyon ve sap ayarı ile giderilebilir. Satıcılar genelde hızlıca bi ayar çekip verdikleri için ayarsız oluyor ürünler.
 
Geri
Üst