oktav

Sesinizin oktavı sadece verebildiğiniz nota aralığı ile alakalı değil etkili olarak kullanabildiğiniz aralıkla da alakalı. Bu işi bilen bir şan eğitmeni ile inceleyip sesinizin ne olduğunu anlamanız çok daha yararlı gitarla ölçüm pekde manalı değil.

İyi günler.
 
gorkyeah demiş ki:
normal bir insan sesi ortalama 1.5 oktav ve dünyadaki en yüksek oktav sahip insan ise 7 oktav diye biliyorum.Fakat bir noktadan sonra şan dersi almadan yükselmek olanaksız..(bir pianoda 7 oktav ses var mesela)

kesinlikle doğru bi şekilde bahsetmişsin bu konudan.. :)

Benim bugune kadar tanıdıım sesi en yüksek oktav olan adam tolga diye bir herifti (oturup ölçmedik kendisi 4,5 oktav demişti) adam cem karacanın back vokaliymiş zamanında stüdyoya girip namus belası kurban cover çalalım dedik adam şarkıya bir girdi barış manço mezardan çıktı bizimle çalıyor falan zannetik harika bi duyguydu gerçektende :)

Ama adam şerefsizin tekiydi o ayrı konu :D

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. Kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
KaRaBaSH demiş ki:
5.7 oktav ha? sen mi ölçtün.
sonra da 3.7 oktav ?
bir de 0.7 nasıl oluyor anlamadım, o kadar hassas ölçümü kim yapıyor? ben de gideyim belki sesim 3.4783 oktav çıkar.
şunu bil, kaan tangöze dediğin adam standard bi tiz bariton yani 2-2,5 oktavdan fazla sesi yok. zate gırtlaktan söylediği için daha fazlası varsa bile kullanamaz ki olduğunu sanmıyorum.
ayrıca şarkı söylemeyi bilen bir şarkıcı en tiz notalarında değil her zaman diyafram nefesi kullanır ve sesini özel bir durum, bir ses değişimi gerekmedikçe gırtlağından değil çoğunluğu kafa ve boyun kısımlarında bulunan rezonans boşluklarından çıkarır.
ayrıca sigara etkilemez gibi saçma sapan inanışlara kulak asmayın, sigara SES TELLERİNE ve CİÐERLERE direkt zarar verir, sinir ve kas sistemini etkilediği için diyaframınızı verimli kullanamazsınız, kaan gibi, teoman gibi iğrenç bir sese sahip olursunuz. teoman dediğim adam okulumun rock korosunda zamanında tenor olarak görev almış, sesi güzel bile olmuş birisidir, ama şimdi sesi çok kötü, sebebi sigara ve içki. halbuki ilk albümlerinde ne güzel sesi vardı 2sinin de.
kendi kendinize evde ses ölçümü falan yapmaya kalkışmayın bir şey bilmeden, sesi nerenizden çıkaracağınızı bilmediğiniz için sesinize geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz, ses telleri çok hassastır. ayrıca tek nefeste 1 oktavı doğru dürüst taramak düzenli çalışmayla kondüsyonla olur yoksa detone-sürtone olursunuz ama doğru dürüst eğitimi olmayan bunu farkedemez, ses yanlış gelişir, üzülürsünüz.
ayrıca do'dan başlamak çok saçma ya ilk kullandığın do'dan kalın olan si la gibi notalar da sınırların içindeyse, onları ölçüm dışı bırakmış olursun.
magic of hazel, ses konusunda hevesli olman çok güzel ama ne yazık ki bilgin çok yetersiz, çok yanlış bilgilendirmeler yapıyorsun, sen daha 1 ay önce ses oktavı nedir nası ölçülür normu nedir diye soran birisiydin; şimdi burada birilerini bilgilendirmeye çalışıyorsun ama bilgin eksik olduğu için yanlış şeyler söylüyorsun, bence biraz daha araştırma yap.
ayrıca, vokale gerçekten meraklıysanız ve yapabileceğinize inanıyorsanız donanımlı birinden ders alın. yoksa sonra çok üzülürsünüz.

ses ile ilgili bazı basit , temel bilgiler için http://www.emreyucelen.com/emr/ , emre yücelen bu işten çok iyi anlayan birisi.

Söyledğin herşeyde sana katılmakla birlikte burada üşenmeyip bunca bilgiyi bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum. ;)
 
kaan 5.7 oktav ???? allah iyiliğinizi versin güldürdünüz yine durduk yere.

ayrıca bu konuda verilebilecek en kötü örnek olmuş arkadaşlar


soruyu soran arkadaş nerde bilmiyorum ama istanbuldaysa pazar günü bakırköy basada gelsin ben ölçtüreyim sesini.he baska sehirdeysede müzik eğitim merkezine gitsin piyanoyla ölçsünler 2 dakka öyle kendi kendine doğru sonucu alman zor ...
 
Geri
Üst