led zeppelin jimmi page'in garip gitarı

arkadaşlar uzmanına sorayım valla ben çok iyi led zeppelinciyim diyenlere bu soru.... jimi page in konserlerde kullandığı antenli manyetik alan mantığıyla çalışan (heralde) plant'in de o sesleri birebir çıkartmaya çalıştığı bir nevi şov yaptıkları o aletin mantığı nedir ney o yani bilen varmı page böyle elini yaklaştırınca ses çıkmaya başlıyor yukarılara çıkardıkça tizleşiyor falan...
 
benimde bu konuda bi sorum var bazılarınız bilir belki led zeppelin dvd sinde robert plant in hintli bi şarkıcıyla birlikte şerkı söylediği konserde ..sanırım kashmire de kullanıyolardı otantik bi alet vardı genç kıvırcık saçlı bi eleman kullanıyodu hatta yandan çevirmeli bi alet müziğe katkısını tam olarak hatırlamıyorum ama yandan çevirmeli büyük bi kolu olan üstünde bissürü aksam olan boyuna trompet gibi asılmış küçükçe bi akordiyon büyüklüğünde bi alet... bunu da ben öğrenmek istiyorum...bahsettiğimiz aynı alette olabilir :::
 
evet theremin. benim de ilk kez babazula bir tv programında kullanırken dikkatimi çekmişti. ilk yapılma amacının hırsız alarmı olduğunu söylemişlerdi. music123'de böyle yazıyor:
" The theremin was invented in 1920 by a Russian physicist named Lev Sergeiyvich Termin (his name was later changed to Leon Theremin). It's a unique instrument because the Theremin is played without being touched! As a hand approaches the antenna, the pitch gets higher. "
ayrıntısı için: http://www.music123.com/Hiwatt-The-Echo-Thermin-i119648.music
 
Geri
Üst