Peyk

Bir türlü çıkmadı albüm ya sabır taşı oldum valla ama iyi tanıtılırsa bu grup müthiş çıkış yapar.Sadece biraz daha tanıtım ;)
 
Peyk'in "Suluşaka" adlı albümü geçen hafta çıktı ve ilk canlı performanslarını 10/01 Çarşamba günü Gölge Bar'da izleme şansına sahip olduk. Tadı fena halde damağımızda kaldı, konserlerin devamını bekliyoruz (buralardan dürtüklersek belki yakın zamanda bir konser organizasyonu daha yaparlar). Grubun yaptığı bir güzellik var ki bence şahane olmuş: Peyk konserine 50% indirim kuponu albümün içinden çıkıyor, ve anladığım kadarıyla herhangi bir konserde geçerli. sağolsunlar :)
 
sessiz sedasız çıkıp, uzun soluklu yol alabilecek gruplardan...

bu anlamda tarzları farklı olmakla birlikte, düş sokağı sakinleri ve pinhani gibi gruplar gibi bir etkisi olacaktır.

piyasaya "bomba gibi düşmediler" ama bir süre sonra bomba etkisi göstereceklerdir... şarkıları bu güce sahip.
 
Şimdi öğrendim bu grubu. Klip gerçekten çok çok hoşuma gitti. Çok orjinal olmuş. Şarkı da hoş ama dinledikçe daha güzel gelebilir.
Başarılar diliyorum...
 
uzun zamandır yazmıyordum bi arkadaşım bak dedi yeni çıktı bunlar bi dinle... dinledim.albüm bende yok. klibi izledim. biri hemen cevap yazabilirmi bu sulu şakanın müziği kime ait?
 
Peyk’i Dinlediniz Mi?

“Bugün yok ki, yarın olsun; düşünme kaybolursun”
“Suluşaka” adlı parçanın sözlerinden...


Oniki yıllık dostluk ve müzik birikimi, çarpıcı bir albüme dönüştü. Beş kişiden oluşan Peyk, Ocak ayında, ilk albümünü müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Grubun öne çıkan ilk şarkısı Suluşaka, şimdiden televizyon izleyicisinin dikkatini çekmeyi başardı.

Müzik dünyası, yeni bir grupla tanışıyor. Peyk’in temelleri, oldukça eskiye, 1991’lere kadar uzanıyor. İrfan Alış (Vokal) ve Serdal Ersoy’un (Gitar) İstanbul Üniversitesi Kampüsü’nde bir araya gelmesiyle, grubun temelleri atıldı. İkiliye, 1995 yılında Ertan Çalışkan (Davul), Özgür Ulusoy (Keman, klavye) ve 2006’da Barış Tokgöz’ün (Bas) katılımıyla grup, bugünkü kadrosunu oluşturmuş oldu.

İlk albüm, yılların emeği süzülerek ortaya konmuş özenli bir çalışma. Şarkıların sözleri, solist İrfan Alış’a ait. Ticari kaygıların ötesinde, müziğin özgürlük olduğuna inanan grup, albümün prodüksiyonuna da imza atmış. Şarkıların melodik alt yapısında, rock, blues ve reggae’nin yanı sıra arabesk öğelere, ince keman ve piyano sololara da rastlamak mümkün.

Peyk’in ilk klibi, Deniz Ensari ve Betül Akzambaklar tarafından “Suluşaka” adlı parçaya çekildi. Halen çalışmaları devam eden yeni klip şarkısı ise “Gidin” adını taşıyor.

Dokuz şarkıdan oluşan albüm, titiz ve iddialı bir çalışma. Vurucu şarkılarıyla Peyk, birbirine benzeyen albümlerden sıkılanlara, dinlemeye değecek kaliteli müziği sunuyor.
 
özellikle o şarkıyı sordum çünkü o şarkının müziğinde esinlenme!!! var arkadaşlar. orjinali çok sevdiğim bir gruba aittir. eğer albümde o şarkının müziğinin karşısında "Tenkula & SENTENCED" yerine başka birinin adı varsa bu işte bir iş vardır demek zorundayım. çünkü sentenced' ın 'the funeral album' albumundeki 'lower the flags' şarkısının müziğinden tutun, şarkı süresine kadar birebir uyuyor. şimdilik bu kadar...
 
burda daha fazla yazmam bişey değiştirmiycek, sonuçta grubun yeri... daha nötr bir platformda tartışmaya açıcam konuyu...siz devam edin burda ama ben okuycam...saygılar
 
:D şarkının klibini izlerken (moby'nin bir klibinden fevkalade arak) türkiyede özentilik üzerine derin düşüncelere daldım.bu düşünceler arasında aslında bu peyk denen grubun kullandığı melodilerinde kendilerine ait olamayacağını çok düşündüm.sanırım yabancı albüm alabilecek yaşa gelene kadar o melodilerden bihaberlerdi.burada da yukarıda yazan arkadaşın yazısını okuyunca hakikaten bu grup hakkında ne kadar doğru düşündüğümü görmüş oldum.

tiksinti verici işler.hatta klibin ilk versiyonu tamamen moby'nin klibinden araktı.sanırım benim gibi biri uyardı "lan araklanırda bu kadarda değil "diye.araya üçüncü sınıf animasyonlar falan yerleştirmişler.bu grup yüzde yüz "feyk".tebrikler bu yolda devam edin.başarılar.
 
Geri
Üst