Peyk

özgür düşünce belirtmenin ötesine geçip peşin hükme varmak suretiyle "arıza" (*arıza son derece sevdiğim bir tabirdir, ama burada sevmediğim anlamda kullandım, vurgulamak isterim, oh, vurguladım) imajlarını had safhada perçinleyen kişiliklere bilhassa internet ortamında bol miktarda rastlamaktayız. mevzu bahis başlık olan "peyk" adlı grubun ortaya koyduğu müziği ardında ne var bilmeden etmeden, içindeki tatmin olmamış egoları kusmak suretiyle kötüleyen şahsiyetlerin efendi olmalarını umuyorum. daha yapıcı olabilecekken, adam gibi eleştirip fikrini söylebilecekken temelsiz ve “feyk” cümlelerle, ama hep inadına peşin hükümle terbiyesizlik yapmak hiç yakışık almıyor.
Ayrıca yukarıda güzel bir şekilde vurgulandığı üzere bir işin önceden yapılmış olup olmaması da çok bir anlam ifade etmiyor. İşin komik tarafı, insanların bazı şarkıları kendi dinledikleri müziklere benzetip ahanda kesin çalmışlar diye ortaya çıkmaları. Daha o adamın senin dinlediğin müziği bırak dinlemeyi, hakkında bilgi sahibi olup olmadığını bilmeden "evet, ben yakaladım işte" edasında yaklaşmalarını da yine psikolojik durumlarına bağlıyorum. Hem esinlenme de her müzisyen için olur, vardır, olacaktır. E bu adamlar, kadınlar hayatları boyunca hiç mi müzik dinlemiyorlar, belli bir kültürde yetişmediler mi, belli müzik tarzlarına has belli tınılar yok mudur, benzer olan şey hiç bir şeye benzemeyeni döver mi, vs. vs.
Bence peyk kendine has bir iş çıkardı. beğenip beğenmemek ve düşüncelerini belirtmek herkesin şahsına kalmış bir şey doğal olarak. ama belirtirken de tarza dikkat etmenin yararı olacaktır.
Peyk’in yolu acik olsun, (akrabam olurlar kendileri :!: diğerleri de büyür elbet bir gün :?: )
 
tabiki haklısınız o günkü psikolojimden dolayı haşimle saldırdım gruba.normalde ılımlı omaya çalışan biriyim.sert eleştrinin çözüm bulmakta pekte yararlı olmayacağınıda iyi biliyorum.

ama dediğiniz gibi olduğuna da inanmıyorum.moby'nin o klibinin yayın tarihini falan öğrenmek pek zamanımı almaz.bi bakarım ama şunu da ifade etmeliyim moby'nin klibini çok evvelden izlemiş biri olarak peyk'i izleyince şalterler attı bende.

ayrıca moby'nin slipping away klibi 2006 mart'ında çekilmiş.peyk varmıydı o zamanlar.yoktu heralde.
peyk_resmi_site demiş ki:
Peyk ilk albümünün kayıtlarını nihayet 2006 sonbaharında Stüdyo Flat’te üç ay kadar bir sürede tamamladı
2006 sonbaharında moby'nin klibi listelerde yükselmişti bile.

birbirimizi keklemeyelim.yemeyelim.hem suçlu hem güçlü olmayalım.böyle rockçı olunurmu.popcu doğuş mantığıyla klip çekilip rockçılık yapılırmı.ayrıca grup hatasını çoktan kabul etmiş klibini abuk sabuk şeyler ekleyip bu son haline getirmiş.popcu doğuşada millet giydirince klibin sonunu değiştirmişti.komik komik işler bunlar.başarılar aynen böyle devam.gorillaz gibi klipler bekliyoruz bundan sonra.
 
birde saçmalığa bak.moby'nin klibinde kendisinin küçüklük fotoları yer alıyor.neden?çünkü sevenleri arasında bir merak var.moby yılların sanatçısı.sevenlerinin merak duygusu klibin izlenirliğini artırıyor.ama peyk'in klibinde de çocukluk görüntüleri var grup elemanlarının.peyk yılların başarılı baba grubuya fanlar merak ediyor sübyan hallerini. :D komik komik işler.

bu arada forumun arkasına saklanıyorlar falan demeniz çok saçma.halka açık forum düzenlense söz alır yine fikirlerimi açıklarım.burada insanlar normal hayatta sinik tiplerde burada yıkıp geçiriyor denemez.buranında bazı kuralları var.kurallara uymayınca şutluyorlar.

ama piyasanın kuralları yok ne yazıkki ahlaksızlık diz boyu.ve insanlar müzisyenliklerinin,albümlerinin arkasına sığınıp özenti duygularını köreltmeye devam ediyor.
 
ha esinlenme nasıl olur anlatıyım.U2'nun klibi özgün bir şey.anlamadıysanız o sizin eksikliğiniz.bunu anlamadıysanız ya safsınız yada bu işlerden zerre anlamıyorsunuz.yada işinize geldiği gibi anlama gibi bir ruh halindesiniz.

şimdi esinlenmenin nasıl olduğunu benmi anlatayım size.anlamıyorsanız sizin eksikliğiniz.

bana esinlenme ve araklama arasındaki farkı söyleyemiyorsanız.esinlenmenin ne olduğunu tanımlayamıyorsanız pekte konuşmayın.kafa patlatın düşünün ondan sonra yazın.suyu bulandırmayın.

ünlü birinin bir sözü vardı "suyu kirletmek istiyorsan pislemen yetmez kafanı daldır".aynen o misal.
 
Emeğe Saygı

Arkadaş beni dinle.
Bu insanlar 91'den beri bu şarkılarla uğraşıyorlar.Araya hayat mücadelesi, depremler, ayrılıklar giriyor.Albüm ancak şimdi çıkıyor.Klip desen mart 2006'dan önce yapmaya başlanıyor ve bitiyor.Ve sen çıkıp bu insanlara küfürden beter sözler sarfediyosun.Bu insanlar bu albümü alınlarının akıyla yıllarca fırsat buldukça çalışarak yapıyorlar.Onlara hırsız muamelesi yapmak ve bilip bilmeden saçma sapan şeyler söylemen beni ciddi manada üzüyor.O insanlar bunları okuduğu zaman üzülmez mi?İnsanların emeğine saygı göster.Emeğe saygı göstermezsen kimse senin emeğine saygı göstermez.Saçma sapan kuruntularla insanları kızdırmaya değmez.
 
klibin moby kliplerine benzetilmesi gibi yorumları geçersek ülkemizdeki klip anlayışına yeni bir soluk getirmiştir bence. oldukça başarılıdır da şarkıları. canlı performanslarını merakla bekleriz.
 
canlı performansla ilgili işin güzel tarafı sadece albümden çalmıyor olmaları... albümde yer almayan ama ulen bunu niye albüme koymamışlar, ya bunu neden koymamışlar neden neden diye sorguladığınız en az 3-4 şarkıyı daha dinleme şansınız oluyor. tüh, kaçırıyorum ben bu sefer :(
 
albüm gerçekten çok iyi şöyle bi televizyonda tanıtım gibi birşey olursa daha sağlam kitlelere ulaşacaktır mesela yüxexes e çıkmalı bence grup benim şahsen canlı izleme gibi bir fırsatım yok ama tv de mutlaka izlerim benim gibi de birçok insan vardır böylece daha çok kitlelere ulaşacaktır grup başarılar dilerim gruba :)
 
peyki yeni tanıdım.. arada bir taximde rastlardım isimlerine ama hiç canlı dinleme olanağım olmamıştı.. albümü aldım çok da güzel.. b.k atanlara da kendilerine baksınlar.. albümün tadına doyamadım.. şu sıralar dewamlı dinlmekteyim.. ii işler yapıcak bu grup.. tebrik ederim kendilerini..

b.k atanlarada lanet ederim...
 
ben sadece suluşaka yı dinledim tv den. klibi yok şuna benziyormuş yok benzemiyormuş. geçelim bunları. şarkıları klipleriyle değerlendirmek ne derece doğru? 20 sene önce klip kavramı yoktu ve biz 68-69 yılı pink floyd şarkılarına bayılıyoruz. hemde klibi yok.

Sarkıya bakın arkadaşım, araklanmış yok çalınmış. Ben araklandığı iddia edilen şarkıyı dinlemedim dolayısıyla Peyk in şarkısı bana çok orjinal geldi ve bana çok haz verdi.

Ben aldığım hazza bakarım. şarkıyı dinlerken ya "bu melodi nerden alınmış"tan çok bende uyandırdığı duyguya bakarım.

beğendim, güzel buldum, gerisi hikaye...

başarılar dilerim
 
KONSER

Taksim, Gölge Bar'da 10 Şubat Cumartesi günü konserleri varmış.Albümün içinden çıkan %50 indirimli kupondan da yararlanılabilir umarım.Konser saat 22:00'da İstanbul'da olup grubu merak edenler gidebilir.Bende gidicem inşallah :LOL:
 
Geri
Üst