Parmakların Kullanımı Ile Ilgili Yardım Pls

arkaşlar gitar çalışmalarım devam edıyor ögrenmeye çalışıyorum parmak egzersizleri yapıyorum yanlış ögrenmek istemıyorum , sonra degiştirmek zor oluyormuş
1-2-3-4. perdelere 1-2-3-4 parmaklar ile basıyoruz tamam, 7. perdeye 9. perdeye basarken hangı parmaklar kulanacagm
rocksmith oyununda ilk önce 3. perdeye peş peşe basıyorum ordan 12. perdeye geçiyorum 3 ten 12 ye geçerken hangi parmakları kullancagım
sonra 12 den 7. ve 9. perdeye geçiyorum gibi
 
Sorduğunuz şeyin teknik adı "pozisyon değiştirmek". Elinizi gitarın bir noktasından başka bir noktasına hareket ettirdğinizde olan şey budur. Ancak pozisyon mantığını anlamamışsınız. İlk 4 perdede geçerli olan şey gitarın her yerinde geçerlidir. Kimileri bunu 4 yerine 6 perde için de uygular.
12. perdeye geçtiğinizde de neticede sadece bir parmağınızı değil, bütün elinizi hareket ettireceksiniz. 3. perdeye 3. parmağınızıla basarsanız muhtemelen 12. perdeye en rahat 4. parmağınızı ile geçersiniz, ama elbette bütün elinizi hareket ettirmeniz gerekecektir:) 4. parmağınız 12. perdede olduğu zaman da 9. perdeye 1. parmağınızı ile basabilirsiniz, 7.'ye geçmek için de elinizi hareket ettirip 7. perdeye 1. parmak ile basarsınız. Bunlar matematik mantığı ile üzerinden konuşularak değil, ancak yaparak ve tecrübe kazanarak öğrenilecek şeylerdir, onu da söyleyeyim.
Diğer taraftan, pozisyon mantığı sadece bir teldeki notaları değil, o civardaki tüm telleri (4-6 perdelik kısımları düşünün) kapsar. Tüm tellerdeki notaların isimlerini öğrendiğiniz zaman böyle garip geçişler yapma ihtiyacınızı da azalır. Örneğin, kalın mi telinin 12. perdesi, re telinin 2. perdesindeki nota ile (mi notası) aynıdır. Bunu bildiğiniz zaman 12. perdeye kadar gitmenize gerek kalmaz. Bu nedenle, sorunuzdan aslında gitar üzerinde notaların yerini de bilmediğinizi ve biraz fazla acele ettiğiniz sonucunu çıkartıyorum. Bahsettiğiniz tipte pozisyon geçişlerini ancak zamanla ve tecrübe ile yapar hale gelirsiniz.
Bu arada, bahsettiğiniz oyunu bilmiyorum, ama gitar ancak gitar çalarak öğrenilir. Sizin yerinizde olsam gitar öğrenmek için gitarı kullanır ve oyunlar ile zaman harcamazdım. Oyunlar herşeyi olduğundan daha kolay gösteriyor, insanlar gerçekliğe alışamıyorlar sonra:) Gitarı hakkıyla öğrenmek herhangi bir oyunu oynamakatan çok daha zordur. Sonu da yoktur:) Oyunlar biter, gitar bitmez:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
cok sagol dostum aklımdakı soruların hepsine cevap vermişşin, yenıyım daha nota bıımıyorum, sadece ilk 3 perdedeki notaları az çok bılıyorum, oyunla çalark filan ögrenmeye calşcagm artk:) dedklerıne göre egzersizlere çalşıyım tekrardan teşkr edermm
 
Ben öğrenmek isteyen arkadaşlarıma ücretsiz başlangıç dersi vermiştim. Bu şekilde bir başlangıç dersi alsan fena olmaz aslında. Çalan arkadaşın varsa ve ya bulunduğun şehirde buradan bir arkadaş bulup rica edersen pişman olmazsın. En azından 1 hafta ne yapman gerektiğini anlatır, sen onları zamana yayıp yapmaya başlarsın. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst