Keman Mikrofonlamak ?

selamlar.
atölyemde sürekli olarak kayıt yapıyorum zaten. ancak şu sıralar bir kaç parça için keman kaydı almam gerekti. ancak diğer tüm kayıtlarımı gitarları ve klavyeyi elimdeki "cami amfisine" girmek sureti ile aldığım için (herhangi başka bir amfi kullanmıyorum, tonlar biraz kötü oluyo ama işimi görüyor böylesi) mikrofonlama işlemi hakkında pek bilgim yok. kemanı nasıl mikrofonlayabiliriz ne tip bir mikrofon gerekir ? bir de konserde/sahnede keman kullananlar varsa ne tip mikrofonlar kullanıyorlar ? kemancıyı sabit kılmadan ne gibi çözümler üretilebilir bu konuda. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Aslında farklı çözümler var bu konuda. Sahnede en uygun çözüm seslerin karışmaması adına bir pul mikrofon kullanmaktır. Stüdyo kaydında ise yaylı grupları kullanıyorsan tek tek pul mikrofonlama yapabilirsin.
Kayıt aldığın ortamın akustiği iyi durumda ise ambiyans mikrofonlarıyla tek kanal kayıt ta alınabilir. Senfoni kayıtlarında da kullanılan benzer bir yöntemdir. Belli noktalara yerleştirilen mikrofonlar belli grupların ya da tüm orkestranın sesini alır. Ama bunun gerçekleştirildiği yerlerin akustik mimarisinin çok özenli gerçekleştirildiğini de unutma. Aynı verimi alman mümkün olmayabilir de..
 
ortada sen olacak şekilde ,çalmanı engellemeyecek kadar yakın arkanda bi mikrofon ve hemen enstrümana yakın(yakınlığını derecesini kayda göre kendin ayarlarsın artık) önüne 2 enstrüman mikrofonu kullanarak yapabilirsin.
 
Geri
Üst