Gitarınızı bilerek eskitmek

Fotoğraflara falan çok baktık hocam hatta bi ara internette hizmet veren bir "guitar aging" sitesi bulduk baya güzel işler yapmışlardı oraya göndercektik ama fiyatı biraz dudaklarımızı uçuklattı. Biz de kendimiz başvurduk işe önümüze birsürü resim alarak. Tabi el becerisi yokluğundan olmadı. Bu eski fenderlerin boyasının altında beyaz bir astar katmanı oluyor ya o yeni fenderlerde de var mıdır? Yani kendi gitarımı kazımam öyle de arada bir bazı yerlere çarpıyor altından bişey çıkmıyor. Boyanın kalınlığından olsa gerek.
 
o amerikan strata yaptiklarinizdan dolayi sizi KINIYORUM
ote yandan eskitme isi icin sunu oneririm eger klasik strat tele gibson tarzi gitarlarda bolca gordukleriniz icin oncelikle poly cilaya zimpara ile matlastirmaktan oteye gitmezsiniz.boyayi kaziyip nitro lacquer tarzi dogal ve cozunebilen cilalar ile gitari cilalatmaniz lazim ondan sonrasi ise gitari hafif nbemli bi yerde bekletmek ve terli iken gitar calmak oldukca isinize yarar.birde kucuk darbe izleri yaratakda isteyebilirziniz bu is icin anahtar vs yerine dogal yontemi kullanin :D
 
Strat değil teleydi. Nem gitara ciddi zarar vermez mi arkadaşlar? Ben de düşündüm banyoda bırakmayı gitarı boyası çatlasın falan diye ama tahtasına zarar gelmesin sonra karambolde kalmayalım. Zaten sap kırık...
 
o kadarda suda beklet dememistim nem zarar vermez mi der iken yapmak istediginin gitara ne yapacagini gitara neden cila atildigini bir dusun istersen cila olayi genelde sadece kozmetik ayrinti olarak atilmiyor gitarin agacini dis etkenlerden korumak icin atiliyor eskitme gorunum ve anahtar vs ile girismek dedigine gore govdeye eskitilmis bir gorunum verip yer yer cilayi acmak/yipratmak istediginiz varsaydimve bu hayran kaldiginiz gorunum muhtemelen unlu gitaristlerin gitarlarindaki uzun sureli kullanim sebebiyle olusan gorunum oldugunu saniyorum.
bu konuda neden nitro lacquer tarzi cilalari onerdigimi ise basitce soyle aciklayabilirim poly cila atmak kolay ve diger ture gore daha ucuz oldugu icin hem iscilik hem maliyet hem de daha sonra daha az bakim gerektirmemesiyle tercih edilir.bu sebple cogu firma ozel uretim disinda gitarlarini poly ile cilaliyor.sizin sevdiginiz goruntu ise unlu gitaristlerin ozel yapim nitro cilali gitarlarinda rastlanir.ve olusma sebebi calarken vucuttaki buharlasan suyun ve terlemenin cilayi azar azar cozmesidir.
 
Eyvallah geçen seferki gibi abartmadan yavaş yavaş bişeyler yapcam. İlk proje nem projesi. Bu hafta sonu duş alırken gitarı banyoda bırakcam buhar biraz etki etsin üzerine diye. Bakalım nasıl olcak.
 
yalniz poly cilada peketki etmez hatta hic etki etmez poliuretan bazli bi ciladan bahsediyoruz bu ne iceri su alir ne disari su verir dolayisiyla agacin ne nem kapmasina izin verir nede kurumasina cilada bir goruntu degisikliginede neden olamazsin su ve nem ile sitersen ustune az miktar su dok inanmadiysan agaca temas etmeyecek biyerden.
once poly bazli cilayi kaziyip yerine nitro cila cekmen lazim
 
Peki bu işi kendim yapabilir miyim (el beceriksizliğimi göz önünde bulundurursak) yani oldukça basit bir iş olması gerek. Eğer gitar boyamak gibi ince kat spreyleme falan varsa yapamam da tek kat spreyleme veya fırçayla sürme olursa beceririm.
 
yaw evet harbi daha güzel görünüyoda ben kıyamam gitarıma...
ama arkadaşlar smileler yapışıtırdım metin abim gibi çok şirin görünüyo...gerçi bas gitara elekto kadarki yakışmıyo ama ben yakıştırdım ;)
 
bu arabaların boyasını çıkarmak için kullanılan kimyasallar var ondan bulabilirsen gitarda deneyebilirsin ama sonuç ne olur bilelem yada ince bir zımpara al bastırmadan yavaş yavaş zımparala
 
ya arkadaşlar bişi dicem tamam bi eskidiyoruz da bence en güzeli kendisinin eskimesini beklemek mesela çala çala boyaları giden perdeler bölümüne ne yapacaz şimdi oralarada hipo mipo bişi ler dökmek lazım:) ben ce bırakalım kendi eskisin çala çala hem hırs yapın gitarı eskitecem die çalın o zaman daha iyi gitar çalmış olursunuz yanında promosyon olur:) :D
 
manyetik_porecesi demiş ki:
Peki bu işi kendim yapabilir miyim (el beceriksizliğimi göz önünde bulundurursak) yani oldukça basit bir iş olması gerek. Eğer gitar boyamak gibi ince kat spreyleme falan varsa yapamam da tek kat spreyleme veya fırçayla sürme olursa beceririm.
duz ve sade bir cila istersen kendin yapabilirsin biraz ugrasir once baska biryerde dener vs yaparsin ama desen vs islere girebilecegini sanmiyorum pek.bu arada gitarda cilayi fircadan cok spretle vs. calismani oneririm zira firca yagli boya yaparken de farkedebilecegin gibi iz birakan bir tekniktir.
 
ince zımparayla gitara daha doğal görüntü verebilirsiniz. kalın kullanırsanız çirkin çiziklerden başka şey elde edemezsiniz.
1400 euroluk taş gibi sanat eseri telecaster'a öyle bir şey yapacak cesareti nerden buldu arkadaşın çok merak ettim, yuh..
 
Geri
Üst