Yamaç

sabahleyin uykulu gözlerimle dream tv'yi açınca karşıma çıkan grup. ilk başta hayvan gibi çift bas davul bir davul seti ve kıvırcık uzun saçlı, şapkalı bir gitarist görünce "lan guns'n roses yeni klip mi çekti, slash geri mi döndü" dedim ama bunun bir türk grubu olduğunu anladım.

grubun adı "yamaç", çıkış parçalarının ismi "sus". sound bakımından oldukça kaliteli bir gruba benziyorlar, en azından türkiye'de böyle klip görmedim ben. elemanların imajları da çok sağlam. hepsi de temiz yüzlü elemanlar, direk bakınca antipati toplayan tipler değil. grup bir vokal, bir gitar, bir klavye, bas ve davuldan oluşuyor.

şarkı baya bir hoşuma gitti, albümü de alacağım kesin bakalım nasıl bir grup. altyapıları çok sağlam dinlediğim şarkının gerisi nasıl merak ediyorum.


230764_2.jpg


albüm şarkı listesi:

1. Hadi Hadi
2. Sus
3. Palavra
4. Ben Ölürsem
5. Hesap Vermek Yok
6. I Wish
7. Sene 94
8. Zeyno
9. Güzelim

lan ne biçim şarkı ismi bunlar :D albüm kapalı kutu gibi demek :D
 
bir dönem Yamaç diye bir Pop-Rock yapan biri çıkmıştı..seneler öncesi..acaba vokalist'in adı Yamaç'mıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
sanırım o. internette biraz araştırma yapınca arkadaşın isminin yamaç alkan olduğunu öğrendim. ekşi sözlükte güven erkin erkal'ın yazdığına göre eskiden vera lynn diye bir glam rock grubu varmış, sonradan bir pop albümü yapmış. şu anki albümün tarzı da glam rock. yamaç olsun diğer elemanlar olsun klipte de belli olduğu üzere 80lere atmışlar kendilerini.

albümü dinledim, şahsi kanımca vokalin pek iyi olduğunu söyleyemeceğim. ama müzikalitesi gerçekten çok iyi. prodüksiyon çok iyi yapılmış. albümün kayıdından, şarkı süreleri vs. hepsinde belli ediyor.

dediğim gibi vokal, veya vokal tarzı albümün müzikalitesiyle zıt gidiyor. bu tarzın ülkemizde fazla bulunmadığını varsayarsak, arşivlenmesi gereken bir albüm ama.
 
bu yıl bizm okulun mezuniyet gecesnde yer aldılar ve bi de klip çektiler ama dnleme şansm olmadı ilgilenenler varsa yamacfanclub.com ;)
 
geçen yaz antalya'da şu an ismini hatırlamadığım bir hotelde çalıyordu.albümüde o zamanlar hazırladı.albümünde pentagramın tonmaisteri uğur,yine pentagramın gitaristi onur pamukçu ve şuan aklıma gelmeyen kişilerin imzası var.zaten antalyada program yaparken onur pamukçuyla beraber çalıyorlardı.birde gökhan atalay (onur pamukçunun öğrencisi) klavyesini çalıyordu orada.duyduğum kadarıyla albümdeki parçaların birininde bas gitarını çalmış.daha fazla bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
 
yamaç çok eskilere dayanır.Türkiye'de gerçekten müzik işini profesyonelce yapan yegane insanlardandır kendisi.hollanda ve almanya da da çeşitli rock gruplarının solistliğini yapmıştır.tarzlarında bonjovi havası vardır ki sayılı grubun üstlenmiş olduğu bi tarzdır.bazı gruplar gibi insanları memnun edebilmek için kendisinden hiçbir zaman ödün vermemiştir .mükemmel ötesi bir sahne performansları vardır.herkesin canlı dinlemesini isterim.reklama ihtiyaç duymadan,sessizce işini yapan süper bir grup yamaç.hala da antalya da bikaç otelde ve gizli bahçede çalıolar.antalyaya yolunuz düşerse bi dinleyin derim ben:)
 
MUGORY'ye kesinlikle katılıyorum.adamlar işlerini hakkıyla yapıo.gerçi ben dreamde klibi ilk gördüğümde biraz ön yargılı davranmıştım ama antalya'da canlı izleme şansını ve elemanlarla tanışma şansını bulunca hayran kaldım hepsine...coverlarda da çok başarılılar...kesinlikle izlenip karar verilmesi gereken bi grup...albümden ön yargıda bulunmayın.....
 
Uzun bi aradan sonra tekrar aktif halde şuanda sanırım Yamaç.Hayırlısı olsun.Başarılar dilerim.Arkasında çalan grupta gayet sağlam...
 
Hay Allah!Bu yukarda yazan sevgili arkadaslarımdan bazıları ya Müzikten bihaber ya da ben sekiz yıldır bosuna konservatuar okuyorum..gecenlerde oylesine bi forumda dolasayım dedim bu yamaç grubunun formuna girdim.Vokale kotu deyip durmuslar ben de bi bulup dinleyeyim gülerim biraz dedim...Dinlemez olaydım yaw!sevgili arkadaslar!!!!!!
Ben daha bunca yıldır ne böyle bir turk rock grubu ne boyle harika bir vokal ne gordum ne de duydum..!Demek Turkiye de boyle bi vokal de cıkabiliyormuş.Su diger rock grubu gecinen (cogu da bayaa unlu olan) grupcuklar bu cocukların albumunu bi dinlesin..Hala şoktayım desem yeridir.Acıkcası ben daha turkiye de boyle bir album boyle harika gitar soloları bu kadar da avrupai bir vokalist gormedim.Sarkılar mı?
bu kadar guzel rock bestelerinide tamamı bi albumde dinlemedim.E ne diyeyim yani?Önce biraz muzik bilin sonra oturup yorum yazın e mi?
NOT:bu arada aslında o arkadaslarada borcum olduOnlar olmasa hayatta merak edip dinlemezdim
 
arkadaslar hakkaten cok saglam bi grupmus bu yaaa..Baska parcaları ya da demoları varsa paylasalım lutfen mesaj bekliyorum.Albumde palavra ve hadi isimli sarkılara da dikkatinizi cekerim..mutlaka dinleyin.
 
Yaw Turkiye de boyle muzik yapan bi grup var da benim nie haberim yok?Adamlar eşşek gibi calmıslar işte daha ne be kardeşim?İlla müzisyen mi olmak lazım.
Bu arada bu adamların bi resmi mesmi yokmudur neye benziolar nie hiç televizyona cıkmıyolar..Ben klip mlip gormedim.elinde klip olan varsa gondersin.Bu arada nerde cıktıklarını bilen var mı su anda???????????
 
Şimdiye kadar dinlediğim en mukemmel rock muzik .Ayrıcana vokalde cok guzel.Yeni parcalarını bekliyorum.Yukarda yazan American idiot adlı arkadasın da hakkaten idiot olduguna kanaat getirmiş bulunuyorum.heheheueheueheue.............
 
yamaç ve grubunu çok kez dinledim şunu söylemeden geçemicem bence yamaç türkiyenin en iyi rock vokallerinden biridir daha önce kolay kolay kimsenin söylemeye cesaret edemediği rock gruplarının(skid row,whitesnake,poıson,deep purple vs..) sarkılarını söylemeye cesaret etmiş ve bunuda hakkıyla yapmıştır.bu arada türk rock yapan (bu arada turk rock diye bişey yoktur) türkçe sözlü rock müzik yapan gruplar isim vermicem duman,mor ve ötesi,84,85,86 falan albümdeki gitarları dinlesinler solo nasıl atılır baksınlar iki parmakla solo atılmaz.
albümü mutlaka dinleyin seveceksiniz
 
Geri
Üst