Gitarda Vuruk Cıkık Tamiri Sorusu

Selam arkadaslar;
Gitarin kasasın da carpmaya bagli olusmus göcük, carpma izi , boya dokulmesi vb. Olaylari evimizde saglikli bi sekilde onarabilirmiyiz? Onarabilirsek ne gibi malzemeler gereklidir. Bahsettigim olay kucuk bir vurma izidir. Tesekkurler
 
Benim arabalardan ve kaporta ustalarindan edindigim tecrube su: eger bir cizik ustunde tirnaklarini gezdirirken tirnagin cizige takiliyorsa artik onun basit tamiri olmaz. Mukummel rotus yapmak asla kabil degildir mutlaka izi belli olur. Gitarda da bu az cok boyledir aslinda boyanan hersey icin boyledir ya. Once scarred always scarred. Vuruklar cizikler gitara karakter katiyor derler relic gitarlar bosuna mi var? o bakimdan Allah daha buyuklerini nasip etsin :)...benim vuruklarla barismam zaman aldi ama baska caresi de yok sevmeyi en azindan takmamayi ogrenmek lazim. En az bunun kadar sinir bozucu olani da altin rengi kaplamakarin sararmasi iste ona alisamadim.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Tesekkurler fikirler icin
image.jpg
image.jpg
vuruklar su sekilde biri buyukmus farkettigim kadariyla...
 
Aynı rengi tuttursan, oldukça az belli olacak şekilde tamir edilebilir, etmişliğim vardır ama esas problem renk oluyor her zaman. Siyah olduğu için işiniz daha kolay diyebilirim. Doğru renk, japon yapıştırıcısı, üstüne iyi bir zımpara ve Meguiars M83+polisaj ile çözülebilir. Tabii çabanıza değer mi o ayrı bir tartışma konusu, ciddi zaman alan bir süreçtir. Renk atması olmayan vuruklar daha kolay halledilebilir bu arada.
 
Geri
Üst