Peavey Classic 50 Sorunu

Arkadaşlar 2 aydır bu peavey classic 50 amfiyi kullanıyorum. Genelde lead modun da hafif drive lı kullanıyorum. Sololarda keeley mod olan ibanez ts 9 pedalımı kullanıyorum fakat pedalı aktif hale getirdiğim anda amfi boğuluyor. Boğulmak tan kastım tam sesi vermiyor içe çekiliyor sanki. Acaba drive mı çok açık diyorum en düşüğe getiriyorum yine de boğuluyor ses. Twinreverb amfimde bu pedal gerçekten müthiş sound lar verirken peavey e geçtiğim zaman kesinlikle kullanamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Amfiler pedallara farklı farklı tepkiler verebilir, bu normal bir durum.

Yine de güzelce mikrofonlanmış net bir kayıt koyabilirseniz pedal ve amfinin ayarlarıyla beraber, ikisinden birinde bir arıza/sorun olup olmadığını kestirebiliriz bir ihtimal.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hayır olmuyor. Sadece kirli ton a sololar da biraz daha drive katıyım diyorum drive kısık olmasına rağmen sesi kesiyo, kalitesizleşiyo.
 
Ancak tahmin yürütebileceğim için yardımcı olabilir miyim, bilmiyorum. TS-9'un ton ve seviyesini iyice açmak gerekebilir. O da olmuyorsa lambaların sıkıştırması ile TS-9 kan uyuşmazlığı yaşıyor olabilir. Bende de Classic 50 (JJ Tesla El-84 ve Tungsol 12 AX7 var) ve TS 808 çipli TS-9 var ve o sıkışıklığı özellikle düşük volume olunca yaşıyorum fakat rahatsız edici değil o kadar. Pedalın level ve tone seviyeleri neredeyse saat 3 yönünde, drive ise 11 gibi kullanıyorum. Yine de boost için kullanmaktan vazgeçtim tam istediğim net ses gelmediği için. OCD ve TS-9 ikilisi daha güzel oldu bana göre. Amfi drive'ını kullanmıyorum bile artık.
 
Farklı amfiler pedallara ayrı tepkiler verebiliyorlar. Pedal Keeley modlu demişsiniz. Bir videosunda pedal bana bayağı basslı gelmişti. Belki stok bir TS9 ile daha iyi tepki verebilir.
 
Cevaplara teşekkür ederim evet ton seviyesini iyice açık tutmaya çalışıyorum biraz daha iyileşiyor ton. hackeiommi haklıısn dediğin gibi bas ı yoğun bir pedal.
 
Geri
Üst