Gitar Çalmak Istiyorum

L

leventaydin

daha önce hiçbir girişimim yok ama genel anlamda müzikle ilgileniyorum gitar çalmak istiyorum kurs almayı düşünmüyorum kendi kendime öğrenmeyi planlıyorum başlangıç olarak nasıl bir gitar tavsiye edersiniz ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bahsettiğim gibi gitar çalmayı bilmiyorum açıkcası klasik ile akustik arasında ki farkıda bilmiyorum sadece gitar çalmak istediğimi biliyorum :)elektro, bas, flamenko gitar istemiyorum.
 
bahsettiğim gibi gitar çalmayı bilmiyorum açıkcası klasik ile akustik arasında ki farkıda bilmiyorum sadece gitar çalmak istediğimi biliyorum :)elektro, bas, flamenko gitar istemiyorum.

Klasik gitarla klasik parçalar çalınabilir örneğin youtubeya yazıp dinleyiniz isaac albeniz - asturias concierto de aranjuez - paco de lucia yorumu
flamenko parçalarda çalabilirsiniz.Akorlarla basılan pop parçalar çalınabilir.

Akustik gitarda ise genelde pop parçalar çalınır veya jazz,blues çalınabilir.Bknz: John mclaughlin ,al di meola.



Burda klasik ve akustik gitar aynı parçada kullanılmış.



çok ünlü bir klasik parça



fingerstyle akustik gitar

Örnekler çoğaltılabilir.
 
ben genel olarak pop parçalar çalmayı planlıyorum ?

Pop parçalar için akustik gitar daha avantajlı olabilir ama Ton değişiyor biri çelik diğeri ise misina tel oldugu için ,

Klasik veya akustik farketmez ikisiylede çalabilirsiniz.Youtubeden dinleyin bir klasik gitarla çalınmış parçaları birde akustik gitarla çalınmış parçaları hangisi hoşunuza giderse onu alın :)
 
Arkadaşlar ekipman ile ilgili sizin için yeterli olacak açıklamaları yapmışlar, bende öğrenme kısmına katkıda bulunayım. Tek başına bu işe bulaşıp tek başına götürmek çok fazla özveri ve çok fazla saç baş yolmak demek. Profil fotoğrafımda da görebileceğiniz gibi durum ortada(tabi o işin şakası :)). Kurs almak sizi daha çok motive eder. Madem hiç bir şey bilmiyorsunuz bence kurs almayı düşünün hem bu konuda sohbet edip bir şeyler öğrenebileceğiniz bir hocanız, bir arkadaşınız olur hemde tek başınıza sağlayacağınızdan daha hızlı bir ilerleme kaydedersiniz.
 
İnternette basit bir araştırmayla ucuz bir öğrenci klasik gitarı edin. Şimdilik başka bir şeye bulaşma. Sana maliyeti 50-80 TL Sonra da youtube'a Selim Işık gitar dersleri yaz. Onları ilk dersten düzenli takip et, baktın kurtarmıyor, kurs olayına dönersin ama tavsiyem kurs olayına belli seviyeyi atlattıktan sonra orta-ileri bir şeyler öğrenmen için gitmen. Gitar nasıl tutulur, ritim nedir, F akoru nasıl basılırı kendin halletmen daha iyi olur.

Şu aşamada tavsiyeden çok başlaman gerekiyor. 1-2 sene sonra zaten müzikle ilgin varsa istemediğin kadar bilgi edinir, yolunu bulursun.
 
Sana cok saglam bir tuyo vereyim. "kursa git".
İnternetten sagdan soldan duyduklarinla birseyler ogrenmeye calisacaksin ve afallayacaksin. Cogu sey kafanda yanlis yer edecek.ilerde cok pisman olacaksin. Pisman olmamak icin en azindan belirli bi seviyete gelene kadar kursa git. Tercih senin
 
Klasik gitar ile akustik gitar arasındaki en büyük fark birinin tellerinin çelik, diğerinin tellerinin naylon olmasıdır. Zaten yurtdışında bizim klasik gitar dediğimiz gitar, naylon telli akustik gitar olarak geçer... Bu fark nedeniyle, akustik gitari tırnak ile çalmak zordur. Çalan yine çalıyor fakat tırnakla çalınması daha uygun olacak klask parçalar için klasik gitar daha uygun olur... Ben ritm, arğej vb. şeyler çalacağm diyorsan direk akustik gitar al... Asturias vs. çalacağım diyorsan klasik gitarla başla :)... ne olursa olsun bir yerlerden ders alarak ilerlersen daha hızlı ilerlersin... Kendi kendine de öğrenirsin fakat çok zaman kaybedersin... Özellikle en başlarda... Bir şeyleri yanlış öğrenip, yanlışların kemikleşmesinden bahsetmiyorum bile... Kolay gelsin...
 
herşeyi okumadım ancak akustik ile başlamakta iyi sonuç alabilirsin diyemem ama BENCE. Çünkü; en başta akustik zor gelebilir teller çelik elini keser akor basmak için klavyesi yeni başlayanlara göre iyi olmayabilir en başta gitarın nasıl bir enstrüman olduğunu anlamak parmak alıştırması yapıp ellerini üzmemek için gitar mantığını kavramak adına klasik ile başlamanı öneririm zaten klasik gitar akustikten daha ucuza mal oluyor başlangıç için bu işin piğşman olma çalamama bırakmayı isteme gibi kısımlarını da düşün. Her iki gençten birisi gitar çalmak istiyor ancak daha sonra bakıyor ki sonralarda zorlanıyor çalamıyor özen göstermiyor hevesi kaçıyor falan derken beş kişiden birine dönüyor olay. yani bu bir misal ancak herkes gitar çalmak istiyor ve müzik yapmak istiyor ancak herkes yapamıyor bunu zamanla göreceksin hem akustik gitar zorlayıcıdır parmaklarını elinin kenarını yara etmeye kadar gider başlangıçta ve gitarın gitar çeşitlerinin ne olduğunu bilmeden başlayamazsın genel mantıkta klasik gitar üzerinden başlayabilirsin ancak bu benim önerim
 
gitarcı var gitarcı var :)
Gitarda-Gitarcıda üst limiti olan şeyler.. mesela 10bin dolar verdiğin gitar seni uzaya götürmüyor, prestije para veriyorsun.. 2bin dolarlıkta alsan aynı verimi alırsın.. gitarcıda da durum aynı. üst limit belli... üst limitten de zibil gibi var..
ama eğer herkesten daha kreatifsen -ki bu artık neredeyse çok çok güç, gitarla herşey yapıldı- bir adımcık öne geçebilirsin.. ama üflemeli çalarsan gitara göre 10 kat daha kolay meslek edinebilirsin.
 
çok sağolun güzel bilgileriniz için gerçekten kafamda bişeyler oluştu teşekkür ederim :)
 
Akustik pop gitar için çok güzeldir. Biraz parmaklarını keser ama sesi çok güzeldir. İlk etapta 2. el almalısın. Sebebi şuan sen gitarların tonlarını çok fazla ayırt edemezsin. Zamanla mesala bir yıl sonra gitarların tonunu çok daha fazla fark edeceksin. Kulağına hoş gelen ve senin tarzını yansıtacak gitar aramaya başlayacaksın. İkinci el alırsan satarken aynı fiyata, az zararla satarsın, yeni gitar alırsın.
 
Geri
Üst