Elektro gitarda tellerin paslanması

merhaba arkadaşlar yazın gelmesiyle beraber taktığım teller 3 günde paslanmakta gitar calmaktan usandım..ne yapsam gene de paslanıyor sılıyorum kılıfna koyuyorum gene paslanmış Wd-40 var onu suruyorum bı işe yaramıyor.Yardım lütefn ne yapmam lazım
 
elixir tel kullanvalla butun yazi ciarir sorunun paslanmaysaote yandan kilifa (kilif olarak hardcase kullanman nemden paslanmayi onler gig bag o kadar etkili degildir nemi disarda tutma konusunda)su nemi alan seylerden koyaktan ote bi caren yok gibi gozukuyor bu arada teldeki pasi cozmekle ugrasma bosuna teli daha cok yipratirsin.
 
elixirler 15€ mu ne olmasi lazim ama koparmadigin surece 2-3 ay dayanir tek sorunun paslanmaysa evet normal teller cok cabuk paslanir 1 hafta gibi bi surede
 
D'addario tellerim 1 aydan fazla çok rahat gidiyor.

Gitarı çalışımdan sonra incecik bir WD40 ile geçiyorum (Kimi zaman da boşverip atlıyorum silmeyi hatta).

Küçücük bir pamuklu beze azıcık WD40 sıkıyorum; telleri baştan aşağı içli dışlı (pisliğini alacak şekilde) silip sonra yeni bir bez parçasıyla yeni wd40 ile tekrar üzerlerinden geçerek öyle koyuyorum çantaya.

İzmir'de yaşıyorum, nem açısından fikir verecekse.

Diğer gitarımda daha seyrek yapıyorum bu işlemi, çok sık kullandığım için onu. Ve de gitar her zaman açıkta duruyor. Onun telleri ise biraz daha fazlaca kararıyor 1-1.5 ayda.

Ama hiç silmediğim zamana göre yine de çok iyi oluyorlar.

Birinci anlattığımda tellerin pırıl pırıllığı çok rahat 3 hafta sürüyor.

Planet'ın tel temizleme sıvısını da kullanıyordum, o da fark yaratıyordu.

Yine de bence iyisini sorarsan, ayda bir tel değiştirmek iyidir derim. Tadı bambaşka oluyor allah için :)

Elixir ve benzer teknolojileri ise denemedim. Çok pahalı olduklarını düşündüm zamanında...
 
Geri
Üst