Blackstar Ht 5, Ht 20 Vs Fender Vs Marshall

Bugeraların bazı modelleri dayanıksız diyorlardı yurtdışı forumlarında. Tanıdığım bir amfi tamircisine de Bugera gelmişti tamire, tavsiye etmiyordu o da. Biraz dikkatli yaklaşmak gerek onlara.
 
Umarım kaynamaz ya başlık sahibi bir pratik amfilere de göz atalım, oradan oraya taşıma problemim var demişti de ondan buraya yazdım. Birisi başlık açarsa copy paste yapıversin bi zahmet :) Bir de 5 watt yine thomann'nın hb markası gibi Alman kökenli bir markanın pratik amfisi vardı. Vol,tone 5 watt combo taşınabilir boyutlu ve lambalıydı. Yine k 5 w defender-epi valve jr gibi ama hem fiyat hem işlev yönünden çok daha uygundu. Hatta forumda birisi satıyordu. Site yine alman sitesiydi ama thomann değildi. Krem-beyaz vox mini tasarımındaydı f ile başlıyordu adı sanırım. Bir türlü aklıma gelmedi yazamadım o yüzden listeye onu. O ilanı açan Almanya'dan bu amfiyi alan arkadaş burayı okuyorsa yazıversin o amfiyi.
Kaynamaz merak etme, birazdan ayrı başlık açıyorum
 
Maden buldum burayı nasıl hatırlayamadım şimdiye kadar ? 1-5 watt (1-50 arası diyelim) lambalı amfi galerisi :

http://www.jedistar.com/low_watt_amps.htm

Harfe göre sıralama aşağıdan sayfaları ilerlemeyi unutmayın.

Daha da ötesi yoktur bu listeden başka.. Almanya için değil ama carvin v3m baya bir favorim olmuştu. Baya baya niyetlendim ne ararsan var tarzında bir amfi idi 120/220/230v 7/22/50 watt 3 channel,reverb yok yok amfide. Kullanılmış Almanya'da belki denk gelir. @Dragonchaser bir adet var. Yorumlasın bize :) İlk serilerinde tüpleri jj di bir ara sovtek oldu sonra tekrar jj 'ye döndüler en son durum ne bilmiyorum. Fiyatı çok uygun yapmak için lambadan kısmışlar. Lamba kalite sıkıntısı olan (yapım yılına göre) bir amfi ama yerine kullandıkları sovtekler de bayaa idare eder. Eğer lambaları modlanmış-değiştirilmiş bir tane bulunabilirse 2. el temiz filan süper olur. Hatta Alman gümrük olaylarını bilmiyorum ama gümrük+shipping rsikini almaya değecek bir amfi. Çok araştırdım, kafa yormuştum şimdilik yurtdışı işine cesaret edemedim kaldı. Amfinin göze batan tek eksisi bias ayarından dolayı farklı model lamba kullanamıyorduk. Oto bias da yoktu sanırım.

Bir de f ile başlayan Alman icadını buldum Fame 5 watt tube amp.

  • 5 Watts all tube amp
  • 1x 6" Special Design Speaker
  • 12AX7 + 6V6GC tubes
  • Volume and Presence controls
  • High/ Low Input impedance-switch
  • dimensions: 36,5x 24,5x 36,5 cm
  • Weight: 6,8 kg
89 euro çok iyi

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Guitars/Tube-combo-amps/Fame-Tube-5-Combo-/art-GIT0013682-000

Satan kişi gelsin yorumunu yapsın kimdin ya hatırlayamadım hala ? :)
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese teşekkürler.
Bugün ikinci el ilan sitesinde uygun gördüğüm bir ilanda satılan Blackstar ht stage100 head (4 yollu footswitch) + Harley Benton 2x12 Cabinet düzenini yaklaşık 400euro ya aldım.
İkiside çok iyi durumdalar.

@hackeiommi sağolsun, yardımcı oldu, ev için çok üst seviye bir head ama bu fiyata dayanamadım, kör şeytan dürttü :) mecburen anteutor almam gerekecek.
Bir süre kullanmayı düşünüyorum eğer halen memnun kalmazsam ki hiç sanmıyorum yada ev için çok çok fazla gelirse aldığım fiyata herzaman elden çıkarırım, pek sorun olmaz sanırım.
İleride deneyimlerimi sizinle ayrı başlıkta paylaşırım...
Birde ufak taşınabilir bir amfi de alınca sistem kabaca tamam olacak...

Aşağıdaki resimler ekipmanın gerçek büyüklüğünü göstermiyorlar, ekipman gerçekten çok büyük :)
1637878512.jpg
1631143172.jpg
1626091667.jpg
 
Est, taşınabilir demişken, düşük watt varsa aklında bir HT-1R (kombo, kelle, kafana göre) fena olmaz. Programa falan götürmeyi düşünüyorsan hafif amfi zor. Orta wattlı da olsa iyi amfilerde bir trafolar oluyor, taşı taşıyabilirsen :)
 
Est, taşınabilir demişken, düşük watt varsa aklında bir HT-1R (kombo, kelle, kafana göre) fena olmaz. Programa falan götürmeyi düşünüyorsan hafif amfi zor. Orta wattlı da olsa iyi amfilerde bir trafolar oluyor, taşı taşıyabilirsen :)
Taşınabilir derken çok aman aman birşey olmasada olur, arkadaş ortamı, kurs, dersler vs vs gibi.
Ama bu 1w amfi de kafama yatti, hemen bakmaya başlıyorum sağol.
 
Mütevazi durumlar içinse, aman aman bir ton gerekmeyecekse cep amfisi bile yeter. Yok gitar dersi veriyorsan, küçük hoparlörlü kombo HT-1 iyi olur.
Hocam ne ders vermesi, o seviyede adam olsam burda amfi tavsiye mi isterim.
Dersi ben alıyorum hem ihtiyacım vae, hem de grup ile çalmak çok büyük deneyim kazandırıyor. Artık gözünde nasıl BB King ve Eric Clapton arası bir seviyeye gelmişsem bilmiyorum :)
 
Geri
Üst