Pickup Cover, Aşınma, Ter, Kimyasal

Etiketvari başlık için özür.. Ben sorumu yazayim, daha doğru ifadesini öneren çıkarsa başlığı değiştiririz.
Şöyle ki; elimde bir Cort Hiram Bullock var. Tüm metal aksamı resimdeki gibi gri-eskitmeli bir boya.. Bendeki gitarın köprü manyetiğinde -önceki sahibi çok palm mute çalmış olacak ki- bu kaplama aşınmış durumda, ama altta çok daha hoş görünümlü bakır rengi pürüzsüz bir metal çıkmış.
Şimdi sorum kimyagerlere :D buna insan teri etkisi verebilecek ne döksek/sürsek tüm kaplamalar kalkar? Alayı bakır görünümlü olsun istiyorum.

2014-06-02 18.33.32.jpg 2014-06-02 18.33.16.jpg
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Senin modelinin özelliği bu, eskitme görünümde olması. Bence değişik ama kendince güzel. Yada komple her şeyi değiştireceksin.
Kaplamayı kaldırmak ve ya nikelaj yapmak için bu işin atölyeleri var. Onlar sıvıya (muhtemelen asit) daldırıyor, boya kalmaz. İstersen parlak nikelajda yaparlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Özelliği bu biliyorum ama ben sevmedim zevkler & renkler..
Tam olarak neye "daldırıyor" işte onu bilen çıkarsa sevinirim çünkü 1 kez deneyeceğim.
 
Aha birebir aynı şeyden bahsetmişiz! :)
Tek fark; sen aradaki krom kaplamada karar kılmışsın, bense "o da gitsin, direkt bakır kalsın" istiyorum. Met-par'dan sonra 1000'lik zımparaya devam mı edeyim dersin?

O bakır olan kısım da kaplama o yüzden kromu kaldırıp sadece bakırı bırakmak mümkün olmuyor, krom kısmı sökmeye çalışırken zımparanın değdiği bazı kısımların bakır kaplaması soyulup metal yalın haliyle kalıyor. Köprü ve manyetiklerde kullanılan metalin cinsi nedir bilemeyeceğimiz için de, bakır soyulursa eğer, bu kötü görüntüden kurtulmak için bakırı tamamen soyup metalin kendi rengini ortaya çıkarma işine de giremiyoruz. Mesela benim köprüm çelik ama manyetikler pirinçmiş, manyetiği soymaya kalktığımda altından sap sarı çıktı, mecburen manyetiği ters çevirip öyle taktım ben de :) Sonuç olarak bence zımparayı gitara yaklaştırmayın bile :)

Edit : Manyetikten kasıt manyetik çerçevesi :)
 
Bauhaus ve Koçtaş'da Met-Par bulamayınca direkt zımpara ile giriştim. 2 kat altta o bakır rengi yakaladım.
Bu raddeden sonra kimyasal uygulama yapmam daha. Ama benzer soruları olanlar için başlık kalabilir. Hatta birkaç güne kapakların fotoğraflarını da eklerim, kaynak olmuş olur..
 
ince zımparayla bişeyler yaptım ama homojen olmadı, velhasıl GÜNCEL ! bi kimyasal lazım gençler hissediyorum, ama ne? :)
 
Geri
Üst