Afrika Maunu Vs Honduras Maunu

Bu iki maun türü arasında 4 kat fiyat oluşacak kadar kalite farkı var mıdır ? neck thru body bir gitarda rahat farkedilen bir ton farkı olur mu ? seymour duncan ya da emg set takmayı düşünüyorum.
 
Honduras maunu,Yağmur Ormanlarını korumak için çıkarılan yasadan beri artık gitar yapımında kullanılmıyor. Ancak 2000 ve öncesinden elinde, deposunda Honduras maunu kalmış şirketler şu anda kullanabilir.

Afrika maununun kalitelileri Japonya'daki gitar sektörü tarafından en az 70'lerden beri kullanılır. Piyasaya yabancı değildir. Son yıllarda Gibson gibi büyük şirketler de Afrika maununa geçti. Honduras maunu artık az bulunduğu ve klasik LP soundunu oluşturan ağaç olduğundan, elinde bulunduranlar yaptıkları gitarlara fazla fiyat çekebilirler.

Ağaçtan ziyade, marka, model bilgisi verip konuyu açarsanız, daha fazla şey söylenebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
marka model belirtemeyeceğim çünkü kendim yapacağım ancak ağaçlara tür olarak yabancıyım. işin içine girince bir çok maunla karşılaştım. Fender Jim Root tarzı bir gitar olacak akçaağaç sap maun gövde düşünüyorum.
 
Erçin o konu gerçekten çok derin. Ağaçlar aynı coğrafyada bile o kadar çok türlere, alt sınıflara ayrılıyorlar ki, hangisinden gitar yapılır, hangisi sobada yakılır, botanikçi kadar bilmek gerek. Hani iyi gövde ve iyi sap ağacı buldun diyelim, o maun ile o akça uyumlu olacaklar mı, o bile şüpheli.
 
Geri
Üst