Gitarda Boya Atmasını Kapatma

Arkadaşlar gitarım parlak siyah renk ve 1 mm kadar boya atması var. Bunu nasıl bi boyayla kapatırsam belli olmaz acaba? Normal guaj boya varsı evde ama biraz mat, o yüzden belli olur. Böyle tamamen kapatack birşey var mıdır?
 
Kullandığı malzeme dandik boya+alkol karışımı üstüne japon yapıştııcısı, ardından önce düşük kumda, 240-300 düzleştirip, 2000'e kadar partlama ve düzleştirme amacıyla zımparlıyorsunuz. Hatta 7500'e kadar devam ediyorsunuz.

Benzer yöntemi denemiştim, işe yarıyor bu arada. Tek problem renk pigmenti oluyor. Oje üstüne kuruduktan sonra japon deneyebilirsiniz. 7500'e gerek yok, 2000'e kadar zımparalayıp, ardından düzgün bir araba pasta-cilası ile devam edimesi yeterli, zaten onların içinde de mikro aşınırıcı oluyor.

Yalnız tecrübesizseniz, gitarın tam boyası sökülen kısmın yakınlarını da itinayla içine etmeniz muhtemeldir, bu işi öğrenmek için birkaç defa bozup, sıvamak gerekiyor. Ustalık önemli. Oradaki yapan kişi de Amerika'da baya ünlü bir luthiyerdir, kitapları ve videoları da mevcut.
 
Kesinlikle boya sökülüp tekrar boyanmadan, çizik kapatmayı duymadım. Ne yaparsan yap ton ve biraz belirginlik olur. İncelersen farkedersin. Mobilya sektöründe çizik için tekrar boya atarlar. Ben uyguladığım yöntem şöyledir. Siyah güzel bir oje bulursun. Ciziğin içine ojeyi sürersin. dışına taşmaması lazım. Sonra kurumaya bırakırsın. Akşam yatarken sürebilişin. Sabaha kadar güzelce kurur. 1-2 saat sonra ojenin kurumayla çöktüğünü göreceksin. Artık çiziğin derinliğine göre defalarca bu işlemi yapabilirsin. Zamanla çizik dolacaktır. Ojede parlak olduğu için pek farke dilebilen bir şey çizik olmuyor. Ben bordo gitarda bunu yapmıştım. ama tonu tutturmak için kozmetikçilerde oje arayan bir erkek baya komik oluyor. Tabii o mağazadaki satıcı hatunlar başına dikilip sorularla bunaltması ayrı bir sıkıntıydı :) Korkmadan uygulayabileceğin bir yöntemdir. Birçok kişi kullanmaktadır. En son üzerini katı attıktan bir gün sonra güzel bir gitar cilasıyla parlatırsın.
 
O şekilde olmaz, yani boya olur fakat parlatamazsın, gitar parlatıcısı boyayla etkileşime girip boyayı çıkartacaktır. Parlatma için üstünde sert koruyucu, aşınabilir bir katman oluşturulması gerekir bunun için drop-in poly veya üstteki gibi japon yapıştırıcısı kullanılması uygundur.

Komple çıkartıp duymadım demişsiniz de öyle birşey yok. Gitarda komple boya çıkartılmaz, çıkartılmadan tamir edilebilir, hatta geniş alanlar dahi kurtarılabilir, tek problem doğru renk pigmentini bulmaktır.
 
Herkese çok teşekkür ederim. Bugün arkadaşımdan ojesini ödünç aldım, deneyeceğim :D Zaten çok çok küçük bir çizik olduğu için sadece oje yeterli olur diye düşünüyorum?? Olmazsa tekrar yardımlarınız gerekebilir :D
 
Ojeyle yapabildiğim kadar yaptım üstüne de parlak durması için biraz sıvı yapıştırıcı döktüm. İyi yaptım bilmiyorum ama durum bu, bence fena olmadı :D
8agyhu4u.jpg
y6yju9ar.jpg
geje4yjy.jpg
 
Geri
Üst