Kovboy Filmleri / Western-Country Filmleri

Selam arkadaşlar,
Western-Country filmlerini çok severim, benim bilmediğim sizin bildiğiniz belki vardır bu tarz filmler, herkes paylaşırsa sevinirim...
ilk önce ben:
good_bad_ugly_1.jpg

1966 yapımı, yönetmenliğini Sergio Leone'nun yaptığı ve müziklerini Ennio Morricone'nin yaptığı harika bir film.
 
Başlığa sadece kovboy filmleri yazsanda olurdu.clint eastwood'un oynadığı filmlerden daha iyi kovboy filmleride var.bu sadece ünlü bir yönetmenden ve ünlü oyuncuları olduğu için ünlü bir film.montana moon, song ofthe saddle,the three mesquiteers,stagecoach,dodge city daha iyi filmleridr.niye western deyince clint eastwood akla gelir onuda anlamam.john ford bunun babasıdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Başlığı sadece kovboy filmleri diye açmadım, diğer taraftan "western" filmleri diye başlık açmasınlar diye :) Wester diyince benim favori filmim olduğu için aklıma İyi kötü çirkin geldi; bu benim fikrimdi...
 
-ne bunlar, western filminiz var mı?
+yok baba.
-bunlar film milm değil.
+ehiehu, peki.

iki haftada bir geçen diyalog :LOL:
başlığı görünce yazmadan edemedim...
 
yani illa muhalafet olunacak..illa laf sokulacak.. adamlar müzik forumlarında kırk tane başlık açıyolar aynı konuya kimse ses çıkarmıyor! adam sevdiği bir konuya gayet üsluplu başlık açıyor direkt muhalefet.. bende söylemeden edemedim..
 
Queen_of_Metal demiş ki:
yani illa muhalafet olunacak..illa laf sokulacak.. adamlar müzik forumlarında kırk tane başlık açıyolar aynı konuya kimse ses çıkarmıyor! adam sevdiği bir konuya gayet üsluplu başlık açıyor direkt muhalefet.. bende söylemeden edemedim..

ben doğru olanı söylüyorum sadece. yani laf sokmak değil ama başlık western filmleri olarak açılmış sadece iyi kötü çirkinden bahsediliyor. diğer filmler hak getire. bari kendi başlığına yazsaydı. bu başlıkta da koskoca resim yerine yazı yazılsaydı daha iyi olurdu.haksız mıyım şimdi?

ne bunlar, western filminiz var mı?
+yok baba.
-bunlar film milm değil.
+ehiehu, peki.

iki haftada bir geçen diyalog
başlığı görünce yazmadan edemedim...

bence bunları söyleyen arkadaş her kimse western filmi izlememiş. ya da satmasını becerememiş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
billy demiş ki:
ben doğru olanı söylüyorum sadece. yani laf sokmak değil ama başlık western filmleri olarak açılmış sadece iyi kötü çirkinden bahsediliyor. diğer filmler hak getire. bari kendi başlığına yazsaydı. bu başlıkta da koskoca resim yerine yazı yazılsaydı daha iyi olurdu.haksız mıyım şimdi?

Haksızsın. Okuma yazman yok sanırım, yada anlama sorunu çekiyorsun. Bu konu başlığının açılmasının nedeni benim(yazar) o tarz filmleri çok sevmemdir. Baktım böyle bir başlık bulamayınca açtım ve devamında deniyor ki; benim bilmediğim sizin bildiğiniz başka kovboy filmi var ise yazın lütfen, ilk önce ben yazıyorum dedim ve iyi kötü çirkini yazdım ve resmini koymak istedim. Bu başlık iyi kötü çirkin filmine bağlı bir başlık değil, ben onu çok seviyodum ve ilk olarak yazdım. Sizde başka kovboy filmi söyleyin yada resim koyun. Böyle böyle herkes birbiriyle paylaşsın ki ne var ne yok bizde bilelim. Bunda anlaşılmayacak ne var ya.

Saygılar...
 
paylaşım için önce anlayış gelir.. bu forumda bazı şahıslar (billy için demiyorum genel okuduklarıma hitaben yazıyorum) birşeyleri ispat etme çabasında.. çok acizce geliyor bana.. karşılıklı bilgi alış verişi yapabilecekken ''bak ben bunu biliyorum sen bilmiyosun'' gibi çocukça şeyler geçiyor.. çok sık karşılaştığım için dayanılmaz hale geldi.. yani burda sağlam dostluklarım olmasa şu diyaloglarda bi dk sabredemezdim..
 
Ağabeyim bu filme bayılırdı..Bende onun sayesinde izlerdim,,iyi kötü çirkin çok başarılı filmler arasında,hele diyalogları pek güldürürdü ...
Bu arada arkadaş başlık açmış aklında buna benzer bir film varsa söyle yoksa yorum yap...Hem başlık açarak örnek vermiş bunda negibi bir yanlışlık var...
 
Kovboy filmlerini hiçbirzaman sevememişimdir...

Özellikle çizdikleri o;kötü kızılderili-iyi kovboy karakterleri beni son derece rahatsız etmiştir..

Geçmişleri tamamen Amerika kıtası üzerinden anlatılan,bu katiller ve kahramanlıklarla dolu filmleri...
Şapkası ile yüzünün yarısını örtmüş,ağzında bir ot parçası,elleri kemerini tutan o muhteşem kovboylar,barın tahta merdivenlerinden inerken ayakkabalarıyla çıkardıkları o ahengli ses,merdiven köşesine dizilmiş fah*şelere şapka altından gülücük fırlatan o kurtarıcı bakışlı silahşörler...

Hiç sevemedim...Hiç..
 
iyi kötü çirkin-bir avuç dolar için ve bir avuç dolar için daha üçlemesi izlediğim en güzel western filmleriydi..
clint eastwood'un muhteşem oyunculuğunun payı büyük tabii
 
hmm

once once upon a time in west bence en iyi westerndir .sonra lle grand silence ; high noon ,a fistful of dollar ve for a few dollars more herkes bilir zati, son donemde çıkan Three Burials of Melquiades Estrada da çok başarılı,daha çok var açıkçası ,wayne 'i pek sevmesemde Searchers,Magnificent Seven,eastwood'un High Plains Drifter, outlaw josey wells,Terence Hil lve henry fonda ile My.Name.Is.Nobody gibi daha bir çok aklıma gelmeye yapım da var ama oncelikli olarak bunlar izlenmeli bence türün meraklıları tarafından.
 
benim çok fazla ilgilendiğim ve sevebildiğim bi tür değil.ama babamın çok sevmesi ve pazar günleri sürekli bunlardan bi tanesini hep birlikte seyretmiş olmamız nedeniyle, bana çocukluğumu hatırlatan şeylerden biridir western filmler.çok küçükken izlediğim için de maalesef adlarını falan hatırlayamıyorum.oysa her pazar bi tane izlediğim düşünülürse epeyce de western izlemişim..babam hala nerde rastlasa herşeyi unutur,izler.

aslında evet kızılderililer kötü,amerikalı kovboylar iyi gösterilir çoğu western filmde ama sanatsal açıdan baktığımızda bu da en nihayetinde bi sinema türüdür.üstelik en eski türlerden!

western demişken aslında yakın zamanda -95'te- çekilmiş bi türünü hatırlıyorum:sharon stone'un clint eastwood'un "man with no name" üçlemesindeki(bir avuç dolar/birkaç dolar için/iyi kötü çirkin) tiplemesinin dişi versiyonunu canlandırdığı(ki bu ellen karakteri bana redkit'in calamity jane'ini hatırlatmıştı :)) ve gene hackman,russell crowe,leonardo dicaprio'nun da diğer başrollerde olduğu "the quick and the dead"...yönetmeni de sam raimi'ymiş.(şimdi hatırlıyim diye biraz araştırdım da internette,ellen'ı jane'e benzetmem dışında filmle ilgili bu bilgiler çeşitli kaynaklardan arkadaşlar :oops: :)) filmde biçok eski western'e göndermeler varmış.güzel filmdi..

aa bi de yine yakın zamanlarda 2004'te çekilen "the missing" var.tommy lee jones ve cate blanchett oynuyor.konusu 1800lerde geçen şamanist kızılderililerin falan olduğu bu filmi de western kategorisine sokmak sanırım mümkündür.

buraya yazarken farkettim de,aslında çok da ilgisiz değilmişim ben bu western filmlere.yarın babama bi sorayım en iyisi,neler izlemişiz ben küçükken.. :roll:
 
eskiden trt 1 de her pazar saat 4 te falan kovboy filmleri çıkardı televizyonda guzel programların oldugu gunlerdi
benim favorim iyi kötü çirkin ayrıca film muziği de bir numaradır distiortion gitarla bi çalın gothic bi hava yakalıyosunuz :D
 
clint eastwood unforgiven ile bu işe son noktayı koymuştur bunun üzerinede çok fazla konuşmanın pek anlamı yoktur :)
 
Iyi guzel filmler deginilmis ve bu yeni cagdan 2 tane de ben söyliyim. Gerci pek yeni degiller ama Kevin Costner`in Open Range ve Kurt Russell`in oynadigi Tombstone westerne guzel örneklerdendir.

Benim bildigim söylenmeyen eskilerden bir de The Searchers ve Butch Cassidy and The Sundance Kid vardir ve Butch Cassidy bence en guzel filmlerden biridir tur önemsiz. Muziginden cekimine kadar her seyiyle kusursuz oldugunu dusundugum bir film. Hem komik hem dramatik ve kovboy olmaya gercekten özendiren filmlerden bir tanesi. Western sev sevme izlenmesi gereken bir film...
 
Geri
Üst