gitar için boya seçimi

arkadaşlar bugün gitarımı boyatacam ama aklıma takılan bazı sorular var.kimisi otoboyacıya boyat,çok memnun kalırsın,çokta harika olur diyo,kimiside sonuçta buda bi ağaç sen git marangoza boyat diyenlerde var.napiyim arkadaşlar?en iyi ve sağlıklı sonucu hangisiyle alırım...?şimdiden teşekkürler...
 
1- en sağlıklı sonucu gerçek poliüretan cila/boya kullanan bir GİTAR USTASIndan alırsın (tabii ki bunu türkiye'de nitro-selüloz boya bulamayacağını düşünerek söylüyorum. gidip marangoz,oto boyacısı gibi insanlara verirsençok çirkin olabilir.
gene de taylan abinin dediği gibi, neden boyatmak istiyorsun ki?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bi arkadaşım çok hırpalanmış bi strat verdi.bunu adam et al senin olsun dedi.gitarın gövdesi ve sapı sağlam fena değil.gitarı en küçük parçasına kadar parçalarına ayırdım.önce işe saptan başladım.sonra gövdeyi zımparaladım boyasını söktüm.sadece gövdeyi boyayıp tekrar birleştirmek kaldı.belki eski hırpalanmış gitarlar daha karizma daha güzel görünür diyeceksiniz ama öyle değildi.ilk halinin fotoğraflarını görseniz kusarsınız.

karabash arkadaşım burda iyi bi gitar ustası yok.hatta hiç gitar ustası yok.forumlarda okumuştum bi arkadaş jackson'ı otoboyacıya boyatmış gayet memnun kalmış sonuçtan.burda iyi gitar usatası yok ama sanayide işine aşık sağlam usatalar var.

gitar bitince buraya ilk halinin ve evrim geçirmiş halinin fotolarını koyacam.

neyse tekrar soruyorum sizce otoboya yanlış bi seçimmi?boyatan çok kişi memnun kalmış.ben onun için biraz daha yakınım otoboyaya.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
ya arkadaşlar yazmayı unutmuşum gitar strat ama fender strat değil.ilk aldığımda headstockta iğrenç fırça darbeleriyle atılmış siyah boya vardı.zımpara yaparken markasınıda kazındı.markasını bilmiyorum.ortahalli bi strat kopyası galiba.

Taylan abi seni anlıyorum ama ağaç çok kaliteli değil.öyle üstünde damarları filan yok yani.

bugünü piyasa araştırması yaparak geçirdim.kaliteli,son teknik kullanan bi ahşap ustası buldum.onunla anlaşırsak inşallah ona yaptıracam.tabi sizlerin tavsiyesini hala bekliyorum....
 
ben izzat kendim boyadım kendi gitarımı.boya dediğim de kiraz rengi pinotexle zemin rengi verdim ondan sonra 4/1 inceltilmiş selozik dolgu verniği ile gazlı bezle yatay olarak tatbik ettim.bu baya zaman alan bi durum.çünkü eğer sen damarların içinide doldurmak istersen bu vernikleme denilen işlem 15 kat kadar oluyor.diceksin çok kalın olucak.ama olmuyor.çünkü bu incelikteki vernik her katında 80grlık normal fotokopi kağıdından biraz kalın bi tabaka yapar.her kat arasında geçerken 240 yada 360 kum zımpara ile tesviye yapman gerekiyo.en sonunda tercihe bağlı olrak parlak yada ipeksi mat cile atarsın.aslında cila dedikleri de vernik.bunu üstüne daha sağlam olsun dersen polyester atabilirsin.ama ben tavsiye etmem çünkü polyester kırılırsa tamiratı .ok güç.vernikle kalsın.vernik bozulursa rotuş yaparsın sen bile unutursun yerini.bu ara polyester at diyorum ama öyle dediğim gibi çok kolay değiş iğrenç ve zevksiz bi malzeme.sıkıntın olursa öm at ve msn ekle fotolarla beaber paylaşırım. hadi kolay gele
 
Geri
Üst