sabit köprülü gitarda tel kalınlığı değişince...

arkadaşlar şuan 9 numara tel kullanıyorum ve 10 yada 11 numaraya geçmek isitiyorum.gitar olarak highway tele var.ben 10 yada 11 alsam yine standart miye akordlasam gitarı teller çok gergin olmazmı?yoksa akordu değiştirmek mi lazım.strat takliti gitarım varken onda 10 takınca miye akortlayamıyordum eşik kalkıyordu.
 
daha gergin olacagı kesin sap ayarınında degisecegi kesin ama eşik kalkması gibi bi probleminin bu gitarda olacagını sanmıyorum bence tele gibi bi gitara 11 cok kalın ama tabiki zevkte senin
 
gizbing demiş ki:
daha gergin olacagı kesin sap ayarınında degisecegi kesin ama eşik kalkması gibi bi probleminin bu gitarda olacagını sanmıyorum bence tele gibi bi gitara 11 cok kalın ama tabiki zevkte senin

Sap ayarının değişmesi gerektiğine neye göre karar verdiğini sorabilir miyim?

0.10 tel normalden çok da kalın değildir. Piyasadaki gitaristlerin %90'ı 0.9 ve 0.10 tel kullanır. Tel kalınlıkları 0.13e kadar çıkabiliyor ve bu gitarlar ona göre tasarlanıyorlar. Bir önceki gitarındaki sorun o gitarının sorunuymuş. Highway telecaster'da hiç bir sorun olmaması lazım, eğer olursa bir yere götürüp baktır... :)
 
10 dan gerekmez bence ama 11 takarsan bi entonasyona gotur derim ki bence gereksiz 11 herkes gibi 10 kullan. bide telecasterda solo gidersin bence 9 solo için cok uygun bi kalınlık kolaygelsin.
 
ben devamlı 10 kullanıyorum şu aralar akord sistemim "Re"(D,G,C,F,A,D)..

11 yada 12 alsammı diye düşünüyorum da dediğiniz gibi acaba bi fazla bolluk,gerilim gibi bi sorun olurmu acaba.. gitar bildimiz dandik washburnlerden..
 
0.9 bana çok dayanmadığı için 0.10 kullanıyorum, bu 9 lar 10 lara göre daha dayanıksız mıdır? olabilir mi? tartışılabilir :D evet bence de 0.10
benim de telem var ve bu tel ebadından memnunum
 
arkadaşlar gitarınıza daha kalın tel taktığınızda eşiğinizin kalkması normaldir. çünkü daha kalın tel daha çok gerginliğe sebep olur ve bu da eşiğinizi yükseltir. bu düzeltilebilir bir durumdur. gitarınızın arkasında eşiğin kasaya bağlı olduğu yerde kalın vidalar göreceksiniz. uçlarındaki yaylar eşiğe bağlıdır. onları bir miktar sıktıktan sonra tekrar akort edin gitarınızı. eğer eşik kasaya paralel hale gelmediyse bir kez daha tekrarlayın. ve mümkün ise her zaman aynı teli kullanın.
 
Geri
Üst