Bas Amfileri Hakkında Yardım Istiyorum

B

bassburak

Herkese selamlar,, bas gitar çalmak benim hobim, hobi demek doğru olmaz daha fazlası aslında. Bu yoldaki geçmişim 3 sene önce başladı. zamanla ekipmanlarım, arkadaşlarım değişti. 4 ay önce çok istediğim "Fender jazz" basımı (2005 / meksika) yapımı ikinci el olarak aldım. Gitarımdan ve tonlarından oldukça memnunum, gerek slap gerek soft tonları.

Bundan sonraki adımda bilgili ve tecrübe sahibi arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. İhtiyacım olan amfi;

Combo amfi mi ?
Amfi + kabin mi ?

Kaliteli bir sound elde etmek istiyorum, kaliteden kastım; gitarımın bana verebileceklerini kulağımda duymak istiyorum stüdyolara gitmekten sıkıldım artık :D..,
şuan Randall 30w bir amfim var evde.

Şu kadarlık bilgim doğrultusunda amfilerde "watt" ın yüksek olması sesin yüksekliği anlamına gelmiyor değil mi ? yoksa halihazırda kullandığım amfi ile 3. kattaki komşumu aşağı gayet rahat indirebilirim. Amfimdeki volume potansını arttırdığımda ses bozuluyor dangalak dangalak sesler gelmeye başlıyor.
Şuan fender rumble 100 alabilitem var fakat bilmediğim için tereddütteyim üzerine biraz daha ekleyip adam gibi bir amfi ile kabin almak daha mı mantıklı ? yoksa rumble veya farklı bir combo amfi mi ?

Lütfen bana yardımcı olun saygılar.
 
Fender rumble , tonalite olarak sizi üzebilir,combo ya da kafa+kabin durumu pek fark yaratmayacaktır.Eğer dolgun tonlar istiyorsan da çapı geniş hoparlöre sahip bir amfi alabilirsin.Bunun dışında lambalı alternatiflere de bak derim. Ya da paraya kıyabilirim dersen markbasslara bakmanı öneririm(kafa kabin ve ya combo fark etmez), ben genel olarak metal dinleyen bir insanım,tercihlerim de bu yönde oluyor fakat markbass bu yönde bir amfi olmamasına rağmen denediklerimin hemen hepsi beni fazlasıyla memnun etti.Bass gitarı fender üretmiş olabilir fakat bu en iyi bass gitar amfisini fenderin üreteceği manasına gelmez aynı marshall ın bass amfisi üretimindeki beceriksizliği gibidir bu durum.Bunun haricinde ampeg e de bakabilirsin bu firmanın üretimleri de gayet üst düzeydir fakat markbass tan karakter olarak çok farklı amfiler üretiyor.Bunun haricinde eğer yakınlarında güzel bir müzik mağazası varsa ve oradan alışveriş yapmayacaksan dahi kendi bass gitarınla deneyebildiğin kadar amfi dene.Bir de evde zaten ne yaparsan yap bütün komşular duyacaktır çaldıklarını, bu yüzden attenuatör denilen ekipmanlardan kullanabilirsin(http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=16261&gid=3795#.U5smkHJ_uzU örneğin bunun gibi) ya da güzel bir kulaklıkla bunu halledebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Anladım yani, combo veya ayrı olmasının ses kalitesine yapacağı etkinin bir farkı yok önemli olan kaliteli olmaları
 
Geri
Üst