Blackstar Ht-5r Combo Vs Ht-5rh Head

Dostlar haziran aynı sonuna doğru ampli alacağım ikisi arasında ki farklılıklar nelerdir 12x li kabin ile aynı sesi alabilirmiyim combosunda veya ht metal çok fazla mı gain yüksek ? Çalan kullanan dostlarım yorum bırakırsa mutlu olacağım ilk lambalı ampli deneyimim olacakta bu lambalar ne kadar gider bilgilendirirse çok sevineceğim.
 
http://turkrock.com/konu/49492/page-3#post-930231
bu baslikta bayagi yardim almistim, istersen bir gözat....

HT serisi yanilmiyorsam hibrid yani yari lambali bir seri ayrica calmaya ve duzgun (isinma, fazla acma kapama, ani hava degisiklikleri, sarsintilar) kullanmaya göre lambalar 2-3 yil (en az sanirim) calisirlar ki bu markadan markaya degisir ama kendin degistirebilirsin yani servislik birsey degil...
 
Kombo modelin üstündeki hoparlörün çok da iyi olduğu kanaatinde değilim. Onun yerine kafa alın, dışardan 12'' hoparlör bağlayın (Heritage 30 veya Vintage 30 mesela).

Tüplerin ömrü konusunda da... Elbette kullanıma ve kalitesine bağlıdır; fakat kabaca 5000-7000 saat civarı diyebiliriz.
 
Blackstar son beş yıldır Türkiye'de ben klasikçi olarak Fender vox ve peavey'den yanayım. Hibritte Line 6 valve serisini incelemenizi öneririm.
 
Kafa ve kombo arasında bir fark yok, o yüzden konsere stüdyoya taşima durumunuz varsa kafa alın derim taşıması kolay olur. Ama yok hep evde duracak derseniz kombo alin derim ama bir de iyisinden kabin olursa iyi olur, çünkü kendi hoparlörü pek iyi sayilmaz. Hem kombo hem de kabin dememin sebebiyse 2. Elde kafa ve kombo fiyatlarinin neredeyse ayni olmasi, fazladan hoparlör göz çıkarmaz değil mi ? belki lazim olur :)

Edit : Ht metal'i denedim bolca da dinledim ama tonlari biraz çiğ geldi bana ht5e nazaran, tabi ki zevk renk deneyin karar verin :)
 
Geri
Üst