Bu Gitar Kullanılmış Mı?

B

balron

Selam arkadaşlar,ankaradaki müzik marketlerde bulamadığım için İstanbuldaki Zuhal müzikten şu gitarın honeycomb olanını sipariş verdim:

http://www.muzikenstrumani.com/Epiphone-Les-Paul-Standart-Plus-Top-Pro-Elektro-Gitar_18334.html#0

Siparişe kadar çok yardımcı oldular hatta kargoya 5 dakka kala plus-top sipraiş vermişken plus-top-pro(şuan elimde olanı) modeli istedim, Çalışanlardan Özer Kırçak ile görüşmem sonucunda bu model kargoya verildi.Kargoyu bugün aldım , pakette herhangi bir deformasyon yoktu,hatta kutunun dışındaki havalı plastik bile çok iyi durumdaydı.

Gitarı kutudan çıkarınca ufak bir şok geçirdim.Yaklaşık 3 yıldır elektro gitarlar ile ilgileniyorum.Şuana kadar epiphone haricinde 2 gitarım daha oldu.Mağazada teşhir gitarları da denedim,ama SIFIR ürün diye gelen bir gitarın klavyesinde bu derece izler olabildiğini hiç görmedim,en son kullandığım 6 senelik ibanez 350dx in klavyesi bile bundan daha iyi durumda.Peşin hüküm vermeden önce size sorayım dedim.Sizce bu fotoğroflara göre bu ürün SIFIR olabilir mi , veya fabrikasyon hatası!!!!

2rmsgp3.jpg

2rcbwh2.jpg


29l0e8m.jpg

35am0dv.jpg

24g66hc.jpg

2drew5e.jpg
 
Klavye fabrikasyon hatası değil, rosewood klavyelerde sık görülen bir durumdur. Gözenek olduğu için bu tip beyazlıklar görülebilir. Plastikteki ufak tefek sorunlar fabrikasyon gibi duruyor. Bu arada sıfır gitar aldım, ona kimsenin eli değmesin gibi bir durum malesef yok. Her gitar illa ki dükkana gelen kullanıcılar tarafından deneniyor.

Kullanılıp kullanılmadığını üretim tarihine göre bakabilirsiniz. Bu gitar en kötü ihtimal 2013 üretimi olmalı. Arada yoğun kullanıp kullanılmadığı en iyi gün ışığında gövde çiziklerine bakmakla anlayabilirsiniz. Yüzeysel çiziğin az denecek kadar az olması gerek.
 
Rosewood klavye ve çok normal. Limon yağı vs ile yeniden hayata dönecektir.

Pickguard ise bir Çin Epiphone için normal bir minör işçilik kusuru, ben kusurdan bile saymazdım gördüğüm diğer Epi lp lerin yanında.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Plastikte sadece ufak tefek sorun yok,şu fotoğraflardan da görüleceği üzere bariz çizikler var üzerinde bir çok yerinde.Ayrıca humbuckerlardan birinin üzerinde etiket yok.İzlediğim tüm videolarda 2 humbuckerda da etiket olması lazım.Youtube aynı gitarın unboxing videolarını bakarsanız böyle bir klavye, ile kutudan çıkan epiphone les paul standart yok.Sorun ufak beyazlıklar değil,arda arda belli perdelerde aşırı derecede kullanımdan kaynaklı izler var.
Hadi herşeyi geçtim kargolanmadan önce sadece kontrol ve ayar vs amaçlı kutudan çıkarılmış bir gitarda nasıl bu derece çizik(beyaz okastik kısmından bahsediyorum) gövdenin her yerinde lekeler olabiliyor.

@CoolDoG
Mağaza'da 10 larca kişinin elinden geçmiş , aylarca vitrinde durmuş gitarı,üstüne 2 tane yalandan sticker yapıştırıp(onu bile doğru beceremeyip birini unutmuşlar) sıfır diye satmak en hafif tabiri ile terbiyesizliktir.Hadi normal fiyatından %20-30 daha aşağıya satarsın anlarım.Ayrıca ürünün teşhir olduğunu belirtmek zorunluluğu var tüketici kanunu yasasına göre.


Resimde gözükenler çizik bu arada,leke falan değil:

14smbmw.jpg


2me775v.jpg


ji2io4.jpg
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
3. resimde 3. perdedeki eğer göz yanılması değil de "el kiri" ise kullanılşmış olabilir tabii. Pickguarddaki çizik de sıkıntılı. Muzikenstrumanı sitesi Zuhal Müzik'in. Acaba teşhir ürünü mü gönderdiler diye düşünüyorum. İçinize sinmediyse iade edin. Sıfır olsa bile kusurlu ürün sonuçta çiziği ile.
 
Doğrudur 2 manyetikte de çıkartma olması gerek ama çok sorun edilecek bir şey değil. Dediğim gibi özellikle arka tarafındaki yüzeysel çiziklere bakın. Evet pickguardda biraz çizik oluşmuş.
 
İlanı editlemişsin, ben de ek yapayım:
10larca kişinin elinden geçip geçmediğini bilemiyorum, demek istediğim, sıfır gitar diye bir şeyin olmadığıdır. Ancak dükkana yeni gelmiş seride olabilir. Teşhir ürünüyse belirtilmelidir tabiiki. Siz alırken hangi kategoriden almıştınız? Biliyorsunuz bir de outlet kategorisi mevcut.
 
Ben ürünü gitarlar kategorisi altından aldım,outlet kategorisinden değil ,fiyatı aşağı yukarı diğer internet mağazaları ile aynı zaten. Sıfır gitardan kastım , gönderilmeden önce veya ürün dükkana geldiğinde kutusundan çıkartılıp , sağı solu kontrol edildikten sonra tekrar kutusuna konup gönderilmeye hazır hale gelmesidir.Teşhir/deneme amaçlı vitrinde duran ürünü alacağıma gider ikinci elini alırım 500 lira cebimde kalır.Üzerindeki stickerlar niye çıkarılıyor onu da anlamış değilim.Ayrıca sizin ısrarla Zuhal müziği savunmanızı da anlayamadım işin doğrusu.

Pickguardin sol üst köşesi ve diğer kenarında daha çok sayıda çizik var.Resimlerini çekmeye üşendim şimdi.

@yusufaykin: pickguardın üzerinde koruyucu naylonu yoktu kutudan çıkardığımda.
 
Israrla mı savunmuşum ben? Hangi yazımda öyle yapmışım? Size 2 saattir öyle bir durum varsa anlamanın metodunu yazıyorum, yardımcı olmaya çalışıyorum, bakmanız gereken yerleri söylüyorum ama siz pickguardda çizik var diye takılıp kalmışsınız.

Ben şöyle anlatayım, biri dükkana gelmiştir, ben Epilerin hepsini deneyip beğendiğimi alacağım demiştir, sizinki dahil 10 gitar denemiş, sonra birini almıştır. Diğerlerini de kutulayıp geri koymuşlardır. Genelde zaten teşhir ürünü diye özel bir kategori yoktur. Alıcı beğenir alır gider, onun yerine yenisi koyulur. Oyuncak mı bu? Kutudan çıkartıp oynayıp kurcalayım, beğenirsem bana açılmamış kutu versinler.

Gitardan memnun değilseniz geri verirsiniz olur biter. Bu arada Zuhal Müzikten bahsettiğimizi bile siz söyleyince farkettim, bunu da ekleyeyim.
 
Sorun pickguard'ındaki çizikler,stickerların sökülmüş olması,fingerboarddaki izler veya 1 hafta 1 ay herneyse teşhir olarak kalması,kullanılması vs.den ziyade bunun satıştan önce belirtilmemiş olması.Niye gayet temiz 4-5 ay kullanılmış gitarlar,sıfır fiyatının %30-40 altına satılıyor.Çünkü ne kadar temiz de olsa kullanılmış oldukları için.Hani olay 2 gün denendi sonra gönderildi değil gibime geliyor,bu durumu bilsem gider 2. ellerine bakardım.Sonuçta insan kullanılmamış bir ürün alıyorsa gerçekten kullanılmamış(3-5 kere kullanılmasını kastetmiyorum) olmasını ister,şurasında çizikleri var, hafif kullanım izleri var,stickerları olmasa nolcak yav ,işlevsel olarak sıkıntısı yok diyip, o fiyata satamazsınız.Bu mantık sadece Türkiye'de var maalesef.
Neyse yarın bana Zuhal müziğin yolu gözüktü.Herkese yardımları için teşekkür ederim.
 
Vakit kaybetmeden iade edin. Tabi zorluk çıkaracaklardır eminim geri almamak için.
Bende zamanında mydukkandan sözde sıfır tuner almıştım. Kutudan çıkardığımda aletin heryerinde çizikler vardı ( :
Teşhir desen tuner'ın nesini teşhr edeceksin, nasıl o hale getireceksin?
Nasıl bir fantaziyse acayip çizilmiş bir alet gelmişti..
 
Mağazadan alacağınız çoğu gitar illa ki birileri tarafından çalınmıştır. Perdelerde gördüğüm kadarıyla uzun süreli kullanım olarak yorumlanacak bir şey yok, pickguard normal, etiketler ise zaman içinde sökülebiliyor kendiliğinden uzun süre satılmamış gitarlarda. Özetlemem gerekirse, bu gitar herhangi bir mağazaya girip alacağınız bir gitar gibi standlarda durmuş bir gitar.
 
Pickguarddaki çizikler kullanıma bağlı değil bence, gitar düşürülmüş yada üzerine bir şeylerin konulması sonucu hasar görmüş gibi. Kullanıma bağlı çiziklerin bu kadar derin ve bölgesel olması normal değil. Sıfır alınan bir gitar kesinlikle bu şekilde teslim edilmemelidir, mağazanın büyük ayıbı söz konusu bence, hiç seslerini çıkarmadan değiştirmek zorundalar çünkü bu şekilde satılan bir ürün bariz ayıplı maldır. (Bu arada yukarıdaki fingerboard görüşlerine katılıyorum, rosewood için anormal bir görünüm değil)
 
Bu gitarlar Türkiye'ye gelmeden önce fabrikalarda test edilip üstüne kargo yoluyla binlerce kilometreyi aşıyorlar. İhtimal ki mağazalarda deniyorlar da. Klavyelerdeki birikmeler zamanla olabilecek şeyler, hatta pek çok Epiphone klavyesi adeta çeker bunları kendi üstüne. Üzerindeki mevcut kusurlar olması muhtemel şeyler. Teşhir ürünüdür, birkaç gün kullanılıp iade edilmiş maldır, değildir orasını bilemem tabii.

Sonuçta içe sinmeme, memnun kalınmama gibi durumlar da olabileceği için, denemeden, görülmeden gitar, amfi vb. ürünlerin alınmamasını tavsiye edip duruyoruz. Ha, bulunduğun şehirde ürün olmadığı için mecburen internet yoluyla almışsın, ona da diyeceğim bir şey yok. Tersine, durumundan dolayı daha fazla özen gösterilmesi gerekirdi bence. 500 euro ağaçtan toplanmıyor, yerinde olsam bu durum benim de hoşuma gitmezdi. Şirket ile görüş, iade et veya başına ek masraf açmadan yollayabiliyorlarsa içine sinecek bir ürün yollasınlar.
 
selamlar

ben ikinci el gitar seven bir insanım. minik deformasyonlar ufak kılcaz çizikler hatta boya dökükleri gözüme batmaz. ama tutupta ikinci elde 800 lira(+-200) alabilceğim bir ürünü gidipte sıfır alıp 1600 lü fiyatlar verdiysem minimal bir çiziği kabul etmem . yani buradaki olay bence birazda bu . hani gösterdiğin deformasyonlar kullanılmışlık adına bir gösterge değil bence ama içine sinmediyse sonuna kadar mücadele etmek hakkın , aldığın yerden karşılık bulamazsan bu foto'larla şikayetvar.com a oda olmazsa tüketici haklarına başvurabilirsin . kaç lira verdin bilemiyorum ama paranı geri alabilirsen ,ki sanmıyorum geri vereceklerini , kendini sıkıp üzerine 400-500 lira daha koyup 2. elde gibson studio bile alabilirsin :)
 
Konu tatlıya bağlandı,fotoğrafları kendilerine yollayınca,özür dileyip ücret iadesi veya yenisi ile değişim teklif ettiler.Sorunun depoda sorumlu çalışanlar tarafından oluştuğunu belirttiler, çok da üzerine düşmedim.Gitar depodaki kutusundan kargolanmadan hemen önce çıkartılıp kontrol edilmiş.Bu çizikler,o sırada oluşmuş.

Aynı gitarın vintage sunburst rengi ile değişim gerçekleşecek salı günü.
 
Geri
Üst