...aaaarrghh...

...aaaarrghh... 1994 yılında “Aeon” adıyla Death Metal grubu olarak kuruldu. 1996 sonunda "From The Darkness I Am Called" adlı demo kaydedildiyse de piyasaya çıkarılmadı. 1997 yılında kaydedilen "Spirits Of The Ancient Ones" demosu ise grup kısa bir süre sonra dağıldığı için rafa kalktı.
1998 yılında iki kişi olarak yola devam etme kararı alındı. 1999 yazında "Sagansara" olarak "...aaaarrghh..." adlı demo kaydedildi. Bu kayıt da plak şirketlerinin piyasa türleri tercih etmesi nedeniyle çıkarılmadı.

Uzun bir süreyi boş geçirdikten sonra grubun adı "...aaaarrghh..." olarak değiştirildi ve 2004 sonbaharında kaydedilen sekiz parça "Ruhlar Fısıldıyor" adı altında toplandı.


http://www.aaaarrghh.com/
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
benim de çok sevdiğim bi black metal grubudur. özellikle black metal'i Türkçe sözlü yapmaları beni çok etkiledi.
 
aysu_ demiş ki:
benim de çok sevdiğim bi black metal grubudur. özellikle black metal'i Türkçe sözlü yapmaları beni çok etkiledi.

Müzikal anlamda güzel olabilir ama kayıt cok kötüyken bile Türkçe sözden bahsetmişsin Tüm albüm boyunca anladığım tek soz
-Hiç ölmeyi diledin mi
oldu. Ayrıca bir baterist gözüyle, trampetin sesi gelmiyor nedense... Sanki Hi-hat ve kick gidiyor şarkı sadece.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
black metal yapmak zordur. black metal'i Türkçe yapmak çok zordur. kastım buydu aslında. bana kalırsa yani benim fikrim, black metal zaten zordur sözleri anlaman çok zor. "hiç ölmeyi diledin mi.." bunu anladıysan ne mutlu sana...
 
Adı çok ilginç. Hatta forumda gördüğümde yine manyağın biri silinecek bir başlık açmış, dedim. Ama baktım ki başlığı açan tanıdık :)
Bir ara dinlerim heralde..
 
evet ilginç bi adı var ama black metal sevenler için asla gözardı edilmemesi gereken çok iyi bi grup. röportajlarını bulmuştum gecenlerde bulabilirsem yazarım buraya da ;)
 
aaaarrghh iyidir kendileri için müzik yapıyorlar hiçbiryerde ne yüzlerini görebilirsiniz nede isimlerini açıklıyorlar bu işi hissederek yapıyorlar aaaarrghh iyidir dinlenir.
 
Anthrocksion - Biyografinizde grubun kuruluşunun 1994 yılına uzandığını görüyoruz fakat isminizin yeni yeni duyulmaya / yayılmaya başladığını düşünüyorum. Bu süre içerisinde kaydedilmiş demolarınız olmasına rağmen piyasaya sürmemişsiniz. Ne tür aksilikler yaşadınız da 11 sene beklemek durumunda kaldınız?

...aaaarrghh... - Death Metal yaptığımız dönemlerdeki çalışmalarımız açıkçası bizi çok da tatmin etmemişti. Ardından zaten grup dağıldı. Sonraki dönemde de birkaç defa dağılmanın eşiğine geldi. Beklememizin asıl sebebi ise çevreden aldığımız yorumlarda ortak noktanın klavye ve bayan vokalin eksik olmasıydı. Black Metal’den vazgeçip gothic, atmospheric, bombastic, majestic vs. zırvalıklar yapacağımıza kendimiz yapar yine kendimiz dinleriz dedik.

Sonra parçaları internet üzerinden yayınlamaya karar verdik. Böylece albümün çıkmasını engelleyecek trend diye tutturanlardan kurtulmuş olduk. Doğrusunu söylemek gerekirse, albümü kendimiz finanse ettiğimizden maddi açıdan da batmadık. Bu yüzden adımız yeni yeni duyulmaya başladı.

Anthrocksion - Grup şu anda 2 kişilik ve kim olduğunuzu bilmiyorum, kimliklerinizi saklıyorsunuz, bu ayrı bir soru olacak birazdan ama şimdi öğrenmek istediğim şu anda grupta 94 yılındaki kurucu elemanlardan birinin olup olmadığı... Bir de death metal yapmak üzere kurulmuş grup neden tarzını black metale çevirdi?

...aaaarrghh... - Birimiz 94’den kalma kurucu eleman, diğeri ise gruba 96’da girdi. Türle ilgili soruna gelince de grup hiçbir aşamada belli bir tür yapmak için kurulmadı, ilk önce yaptığımız şey Death Metal’di, grubu tekrar kurduğumuzda da Black Metal. O dönemlerde içimizden ne geldiyse onu yaptık, hala da öyle yapıyoruz.

Anthrocksion - Gene biyografinize göre söylüyorum, 2 kere isim değişikliği yapmışsınız. Bu isim değişikliklerine neden ihtiyaç duydunuz, isimden mi sıkıldınız, yeni bir başlangıç olsun mu dediniz yoksa.. Niye değiştirdiniz?

...aaaarrghh... - Aeon bir Death Metal grubuydu ve öyle kalmasını istedik. Sözlerimiz Türkçe olduğu için de zaten Türkçe bir isim bulmayı düşünüyorduk ama Sagansara Göktürkçeydi ve faşizmi benimsemiş olan siyasi bir grupmuşuz izlenimi veriyordu.

Anthrocksion - ...aaaarrghh... ilginç bir isim, bize ilk mail attığınızda da çok şaşırmıştım, açıkçası nasıl söyleneceğini bile bilmiyorum.. Bir anlamı var mı? Neden bu ismi seçtiniz?

...aaaarrghh... - Bunu sorduğun iyi oldu, çoğu kişi anlamamıştı zaten ne olduğunu. Black Metali kendisini tatmin etmek, piyasa yapmak ya da ticari amaçlar için kullanan, insanlara beğendirme kaygısı güden, erotizmi ön plana çıkaran, siyah giyinip suratını boyadığında Black Metalci olduğunu sananlara hitaben grubun adını "...aaaarrghh..." koyduk. Umarım insanlar için yeterince açıklayıcı olmuştur.

Anthrocksion - Web sitenizden yaptığınız son iki kayıt download edilebiliyor. Neden satışa sunmak yerine internet ortamından insanlara ulaşmayı tercih ettiniz? Bundan sonraki kayıtlarınız için de planlarınız bu şekilde mi? Plak şirketleriyle görüşmek niyetinde değil misiniz?

...aaaarrghh... - Bunun cevabı aslında ilk soruda var. Bu şekilde devam etmeyi planlıyoruz. Zaten gerçek Black Metal yayınlamak isteyen bir şirketle anlaşmanın bir anlamı yok, iki türlü de underground kalıyoruz. Sadece kendimize bağımlı kalmak daha iyi. Derdimiz zaten bu işten para kazanmak değil, müzik yapmak. Ama bu plak şirketlerine karşı olduğumuz anlamına gelmiyor, yeter ki müziğimizi berbat etmeye kalkmasınlar.

Anthrocksion - Türkiye'de, aslına bakarsan dünyada, grupların büyük bir çoğunluğu sözleri kendi dilinde değil de İngilizce yazıyorlar. Sizin tercihiniz niye Türkçe oldu?

...aaaarrghh... - Çünkü Türkçe yazıp söylemek hoşumuza gidiyor. Gün gelir İspanyolca da yapabiliriz.

Anthrocksion - Açıkçası Ruhlar Fısıldıyor'daki ritimlerin biraz tekdüze olduğunu düşünüyorum. Sevdiğiniz için mi böyle yaptınız yoksa 2 kişi olmanın dezavantajı mı bu?

...aaaarrghh... - Yirmi iki kişi de olsak, müziğimizde aynı tekdüzelik görülürdü. Parçaları yaparken kendimize “İnsanlar beğenir mi, klavye mi eksik, göbek havası mı yoksa pornografi mi?” gibi sorular sormuyoruz. İçimizden geleni çalıyoruz, zaten Black Metal süslenecek bir müzik değil.

Bize gelen yorumların bir kısmı da orijinal olmadığımızdı. İnsanların beklentisi doğrultusunda orijinallik adına müzik yapsaydık, pop yapardık. Kesinlikle yenilikler getirmek gibi amaçlarımız yok, bu işi geçmişte yapıldığı gibi yapıyoruz.

Anthrocksion - Genelde black metal grupları müziklerindeki trash tabanını pek kabul etmez, neden sence? Ben Ruhlar Fısıldıyor'da da trash tabanı olduğunu söyleyeceğim ama sen ne dersin?

...aaaarrghh... - Oryantal Dani & Saz Arkadaşları ile takipçileri melancholic, gothic, vampiric, erotic vs. yapacağız diye gerçekten taban falan bırakmadılar. Kabul edilmemesinin sebebi bu. Biz bu işi ilk haliyle yapıyoruz, doğal olarak da Venom, Hellhammer, Bathory ve “The True” Mayhem gibi gruplardan etkileniyoruz. Tabanının adını siz koyun. Bizim illa trash tabanı kullanacağız ya da bunu reddedeceğiz diye bir takıntımız yok.

Anthrocksion - ...aaaarrghh.. isimli demonuzun arka kapağında "Sagansara kimseye teşekkür etmiyor" yazıyor. Teşekkürle ilgili hiçbir şey yazmasaydınız "niye kimseye teşekkür etmediniz?" diye sormayacaktım tabii ki ama o cümlenin birisine ya da birilerine karşı bir tepki olarak yazıldığını düşünüyorum. Kime / kimlere bu tepki?

...aaaarrghh... - Orada kimseye bir tepki yok. Ama teşekkür edilecek kimse de yok.

Anthrocksion - Gruba neden 2 kişi devam etme kararı aldınız? Bu sizin arkadaşlığınızla alakalı bir şey mi yoksa malum sözdeki gibi nerde çokluk orda bokluk meselesi mi?

...aaaarrghh... - Grubu tekrar kurduktan sonra bizim kafamızda kimseyi bulamadık. Zaten en iyisi de buymuş, iki kişiyle işler tıkır tıkır ilerliyor.

Anthrocksion - Biraz sonra soracağım demiştim ya; kimliklerinizi neden saklıyorsunuz?

...aaaarrghh... - Kendi adımızı kullanmamamızın sebebi gruplarının adıyla popülerlik peşinde koşanlar. Bunun Black Metalle alakası yok. Takma isim de kullanabilirdik ama ortalığa Lord Azaghtamoth gibi palavra isimlerle çıkan ve böylece kendisini adam sanmaya başlayanlarla karıştırılmak istemedik. Bizce önemli olan müzik ve grubun adıdır. Derdimiz bunu anlatmak. Kim olduğumuz nasıl olsa bir yerden öğrenilecektir.

Anthrocksion - 2 kişi olmanız ve özellikle de kimliklerinizi saklamanız konser açısından durumu bayağı zorlaştırıyor. Konserlere çıkma isteğiniz yok mu?

...aaaarrghh... - Konsere çıkmak istedikten sonra sahnede çalacak adam bulmak çok da zor değil. Kimlik saklama konusuna gelince de gerekirse arkamızı döner çalarız. Ama sorun şu: beraber konser verebileceğimiz bir grup bilmiyoruz, piyasadaki Black Metali yozlaştıran heriflerle çalmak anlamsız, bizim oluşturmak istediğimiz dinleyici kitlemiz zaten o konserde olmayacak. Şimdilik konser düşünmüyoruz.

Anthrocksion - Kayıtlarınızı en azından şimdilik satışa sunmuyorsunuz, kim olduğunuzu bilmiyoruz, konserlere de çıkmayacaksınız diyelim.. İnsanların "abi böyle de bir grup vardı.." diye sizden bahsetmesini mi istiyorsunuz yani amaç farklı olmak mı kült olmak mı? Yoksa hiçbir şeyi takmıyorsunuz da sadece müzik mi yapıyorsunuz?

...aaaarrghh... - Amaç ne farklı ne de kült olmak, sadece Black Metal yapmak.

Anthrocksion - Röportaj için çok teşekkür ediyorum!



AnthROCKsioN.com alıntıdır..
 
Neden hep ölüm temalı şarkılar yazmaktadırlar ki neden bu karanlık?
Bukadar çok seviyorlarsa gidip intihar etsinler abi milleti zehirlemeye ne hakları var ki? Sonrada grupların birkaç yalakası çıkıp bu gruplar sağlam gruplardır , iyi insanlardır diyip dururlar anlamam birtürlü :? (bknz:Sadistic Spell) (bknz:paradox) (bknz:Death Oath) (bknz:Witchtrap) (bknz:Ehrimen)
 
synet allah iyilini versin ya :D git biraz metal tarihini falan araştır death gothic doom black.. vs araştır işte oku falan
 
synet demiş ki:
Neden hep ölüm temalı şarkılar yazmaktadırlar ki neden bu karanlık?
Bukadar çok seviyorlarsa gidip intihar etsinler abi milleti zehirlemeye ne hakları var ki? Sonrada grupların birkaç yalakası çıkıp bu gruplar sağlam gruplardır , iyi insanlardır diyip dururlar anlamam birtürlü :? (bknz:Sadistic Spell) (bknz:paradox) (bknz:Death Oath) (bknz:Witchtrap) (bknz:Ehrimen)
arkdaşım gerekli cevabı sana bir başka grubun başlığında verdim. dinlemek zorunda değilsin. bu grublarda '' bizi dinleyin. bize uyun '' demiyorlar.
kim yalaka acaba , arkdaşlarını savunmak yalakalık mıdır?
acaba bu grub elemanlarıyla bir kere konuşmuşluğun varmıdır.nasıl insanlar olduklarını yaptıkları muzikle mi yargılıyorsun?
tekrar söylüyorum.dinlemek yada sevmek zorunda değilsiniz.
dinleyen dinler. dinlemeyen dinlemez.
 
Türkiye death metalinin bu gruba ihtiyacı vardı bence. Gercekten cok basarılılar. Yeni kesifetmemden dolayı üzüntü içirisindeyim. Eski albumleride yok piyasalarda. Ama neyse. Tesekkur ederim ...aaaarrghh...
 
Geri
Üst