Amfideki Volume Düğmeleri Sonuna Kadar Açık Olduğu Halde Az Ses Çıkıyor

'Elektro Gitar Ekipmanı' forumunda Orkun tarafından 19 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Merhaba arkadaşlar. İlk gitarımı amfiye bağladığım zaman bütün volume düğmeleri sonuna kadar açık olsa bile az ses çıkıyor :(. Eskiden hiç olmamıştı. Yardım ederseniz sevinirim.
     
  2. efxtr

    efxtr

    41
    28
    206
    gitarın manyetikleri aktif mi pasif mi acaba?
     
  3. Amfi lambalı mı? Birde ilk taktığında düşük sonra yükseliyor mu ses normal seviyesine?
     
  4. Ekipman hakkında detaylı bilgi verirseniz konuyu ilgili uzmanlara aktarabiliriz.
     
  5. Madem böyle başlık açılmış, yenisini açmayayım.
    Aaaynı sorun bende de var hocam, solid state randall bir amfi. Evvelinde gitara çok sert tuşeyle vurma denemelerinden sonra kendine geliyordu amfi - baya arabayı vurdurma sistemi :D - şimdi hiç gelmiyor. Master ve kanal volume'leri sonuna kadar açık olsa dahi çok az, doğru düzgün seçilemeyecek bir ses çıkıyor. 1x12 Randall, modelini tam bilemiyorum.

    Zaten return katından preamp bağladığım için sorun etmiyorum ama sizce ne yapabilirim? Tek çözüm bilen birine götürmek midir?
     
  6. mastercihan gelene dek sen de deyiver amfinin markasını modelini hele.
     
  7. tunckk

    tunckk

    912
    1,174
    9,005
    Hakan abi olaya el attıysa tamamdır, çözüm gelecektir.
     
  8. El benim elim değil ki, mastercihan'ın eli :)
     
  9. Wd-40 ile potanstları temizlemeyi denedin mi? Benzer bir problemim vardı, fakat ben de volume ve gain ile oynayınca da ses gidip geliyordu, ardından tamamen düzeldi. Basit fakat işe arayan bir çözüm olabilir. Bu çözmezse elektronik bir problem var demektir, ona açıp bir bakmak gerek.
     
  10. Gitarından volume potansını kapalı unutmuş olabilir misin?
     
  11. potlar için pek wd40 önermiyorlar, tozların yapışacağı ortam hazırladığı için ileride cızırtı meydana gelir diyorlar.
     
  12. Malesef ilk işim onu yapmak oldu zaten abi, amfinin içine boca ettim gerçi içini açıp özenle yapamadım belki hedefe ulaşamamıştır ama sıkmadığım yer de kalmadı yauv.
     
  13. Ha bu arada, sanırım wd-40 kullanmamıştım onda ya, kontak temizleyici kullanmıştım.
     
  14. Kim diyor onu yahu? wd40 içinde oksitleri ve hidratları kısmi halde çözen ve yüzeyi yağlayan bir solüsyon mevcut.

    Bahsettiğiniz düşünceyle, en basitinden hiçbir yüzeyi toz yapışır diye yağlamamamız gerekir, çünkü toz yapışır. Büyük mekanik dişlilerde de yağlanır, burada da amaç dişlilerin kendisinin veya çeşitli tozların bölgesel olarak yüksek direnç oluşturmasını engellemektir. Tabii bir de fretaj korozyonunu engellemektir. Gereğinden fazla kir-pas olursa önce fırçalanır, ondan sonra tekrardan süspansiyon uygulanır. Zaten wd40 da minimal düzey de kullanılır, yüzdürmemek lazım.

    Bazı arkadaşlar wd40 neden komple okstilenmeyi yok etmiyor diyor. Onu da burada kısaca not düşeyim, artan oksit çözücülüğü yüksek iyon ihtivasını gerektirir ve uygulama sonunda durulamayı hatta yağlamayı gerektirir. wd40 da amaç, işe yarayacak kadar çözücülüktür, bu sebeple güçlü oksitleri çözmez, eğer çözebilseydi yüzeyi zamanla iyice dağlayacağı için daha fazla aktif eder ve daha fazla okstilenmesine sebep olurdu. Yağlayıcı etki de zaten hafif dağlama sonrası yüzeyi savunmak içindir, yani toz filan tutmasıyla ilgili bir durum yok. Biriken en leş toz bile zaten koruyucu yüzeyin üstünde kalacaktır. Olay zaten orada toz birikmesinden de kaynaklanmıyor,

    @forbidden_city çok sürmen farketmez. Bahsettiğin spreyin de çözmesi gerekirdi. Genelde azı karardır bu durumlarda. Olmadıysa potansla ilgili değildir.
     
    Son düzenleme: 20 Haziran 2014
  15. wahlarımın potları cızırdayınca araştırmıştım, kesinlikle uzak durun sakın ellemeyin diyordu yabancı forumlarda onlarca kişi, o yüzden dedim, öyle okuyuncada potlarımda kullanmadım.
     
  16. @Orkun Komşuların seninle aynı fikirde değil.
     
  17. tunckk

    tunckk

    912
    1,174
    9,005
    Olsun :) Mesajın varya burada :)
     
  18. neyse arkadaşlar sağolun verdiğiniz bilgiler için sorun gitardaymış teknisyen e götürdüm sorun çözüldü :)
     

Bu Sayfayı Paylaş