H&k Tubemeister 18 Hakkında

H&K Tubemesiter 18 amplim var sorun şu clean ve distortion volumeleri arasında son derece yüksek sesviye farkı var. Distortion ses seviyesi 3-4 birim kadar açık olduğunda aynı ses seviyesine ulaşmak için clean kanalın volume ve gain ini köklemem gerekiyor. Bu modeli kullanan arkadaşlar; normalde böylemidir, clean kanalın tubeleri bitme eğiliminde olabilirmi, yada farklı bir durum olabilir mi?
Birde power açarken sağdaki pre tube ani parlama oluyor sonra normale dönüyor.
Kullanan arkadaşlar tecrübesini paylaşırsa sevinirim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Ben bu amfiyi Do Re'de denedim, böyle bir sorunu yoktu. Muhtemelen lambalar sorunlu olabilir. Alalı uzun zaman olmadı ise, aldığınız yerde preamp kısmına yeni lamba taktırıp deneyin derim.
 
Bir süre Tubemeister 18 kullandım. Volume farkı bir nebze de olsa gain seviyesinden kaynaklanabilir tahminimce ancak ani parlama olayına hiç şahit olmadım. Bir bilene göstermekte fayda var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bias ayarını cihaz açılırken otomatik yapıyor diye hiç şüpelenmemiştim fakat manuel bias ayarı yapmak gerekiyormuş arada oda çok basit arkasında gizli bir tuş var ona basarak cihaz bias yapıyor. Yanıp sönen ışık kodlarıyla tube hakkında bilgilendiriyor.
 
Geri
Üst