Bilgisayar monitörüm amfiyi etkiler mi?

Merhaba amfim bilgisayar masamın yanında duruyor. Ancak gitar çalmak için sandalyemi 1.5 metre kaydırıp amfinin önünde çalmam gerekiyor. Bilgisayarın önüne geçtiğimde amfiden çok fazla hışırtı gelmeye başlıyor. Sebep monitör müdür?
 
1- Amfiyi bilgisayardan uzak başka bir yerde denedin mi ? Veya PC ve Monitörü kapatınca normal çalışıyor mu ?
2- Monitörün tüp mü LCD mi ? Eğer tüp ise topraklamadan dolayı böyle şeyler olabilir.

3- Amfi ile PC yi iki ayrı prize takmayı dene. Yani iki ayrı priz derken biri bir duvarda biri öbür duvarda. Varsa tabi...

4- Hışırtı ne ? Amfinin sesi açıkken jackı ellediğimizde çıkan ses mi ? Yoksa sssss dip ses mi ?
 
crt (tüplü) monitörse yaydığı elektromanyetik dalgaları manyetiklerinin almasıyla dip gürültün artar. uzaklaşmak lazım. bende de aynı sorun var :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
monitör tüplü aynı prize bağlılar hatta yakınında5.1 hoperlorlar var ondan da etkileniyor sanırım biraz başka oda da sorun olmuyo o kadar ama ben bu oda da çalmak zorundayım diğer oda arkadaşın bi de banyo var banyoya fln gidip calmak lazım :)
 
Sebep kesinlikle monitör ama etkilediği şey amfin değil... Gitarının manyetikleri bilgisayar monitörüne yakın ve dönükse -bence yaklaştır ve dene- bahsettiğin gürültü oluşuyor. Özellikle yükseg gain ve tiz ayarlı sinyal gönderiyorsan amfiye üstüne bide monitör gürültüsü çok fena oluyor.
 
evet sorun amfiyle monitörün manyetik alanın etkileşmesi bencede...fakat önemli olrak bir konuda amfinin manyetik alanın crt ise mönitörün ona zarar vermesi..ekrandaki dalgalanmalar oluşması.... onun içn daha uzağa koyarsan amfini iki sorunda ortadan kalkmış olur :)
 
Geri
Üst