Amp Sorunu

'Elektro Gitarlar' forumunda beginn tarafından 25 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. beginn

    beginn

    2
    0
    1
    Merhaba,
    Blackstar HT20 kullanıyorum fakat şöyle sorun oluştu.
    Geçen gün çalarken aniden amfini sesi kısıldı ve geri geldi (anlık bir şey) fakat geri gelen ses düzeyi normalden biraz daha azdı sanırım. Tam teşhis edemedim, küçük bir fark oldu sanırım. (voltaj düşüp yükselmesi gibi bir durum sözkonusu değil, çünkü amfi ups üzerinden çalışıyor)
    Psikolojikmi bendeki bilemiyorum ama sanki distortion biraz çamurlaşmış gibi geliyor kulağıma. (Dist. pedaldan alıyorum amfiden değil)
    Pedal setup ımı kontrol ediyorum acaba pedallardamı bir sorun var diye, fakat her pedal çalışıyor görünüyor. Bir aksaklık bulamıyorum. Hatta distortion pedalında sorun olabileceğini düşünerek yenisini satın aldım denedim sonuç yine aynı. yani Dits. pedalında sorun görünmüyor. Belki compressor de problem olabilir diye düşündüm ama ondanda emin olamıyorum. Çünkü birer birer baktığınızda her pedal çalışıyor.
    Ayrıca bu sorunu yaşadıktan sonra amfiyi daha sonraki çalıştırmamda 3 kez düşük seviyede bir ses geldi. (nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama pof pof pof gibi, patlama olarak nitelendiremeyeceğim ama olmaması gereken bir sesti.) Acaba lambalardamı sorun oldu? Yoksa diğer elektronik parçalardamı onuda ayırt edemiyorum. Çünkü amfiyide yapabildiğim kadar test ediyorum. Tüm knobları ve işlevlerini vs. her biri normal görünüyor. Tüm giriş çıkış katlarıda (hoparlör, send return vs.) çalışıyor görünüyor.
    İşin içinden çıkamadım, Acaba sıkıntı amfidemi yoksa pedal setindenmi kaynaklanıyor.

    Bu sorun oluştuğunda aktif olan çalışan pedal listeside aşağıdaki gibiydi. Dizilimdeki diğer pedallar off durumda idi.

    Marshall ED1 Compressor - Metal Muff - ISP Decimator - Boss Reverb - BBE Sonic Stomp

    Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
     

Bu Sayfayı Paylaş