Canlı Performans Için Setup Sorunu

Selamlar. Öncelikle kafam olabildiğince karışık. Uzun zaman sonra tekrar bir şeyler yapmak arzusuyla yola koyuldum. Alternatif rock şeklinde tabir edebileceğim bir tarzı olan gruba dahil oldum. Şimdi yakın zamanda bar ortamında konser vb organizasyonlara çıkma durumumuz var.
Kafamı karıştıran noktalar: 1- Öncelikle evimde Axe fx standart var. Deck şeklinde olduğu için canlı performans için foot controller gerekiyor. Ayrıca axe nazlı bir aletmiş. Her ses sisteminde performans vermezmiş (mişli konuşuyorum çünkü bildiğim yanıldığıma yetmez bu konuda). Midi footcontroller bulmak da mesele ve 400-1000 tl arasında fiyatları var modeline göre. bunlar hakkında da bi fikir sahibi değilim. Bu alete mi ağırlık vermeli?
2-Eğer cevap hayır ise analog setup kurma fikri de uzak değil. Bu konuda da yetkin değilim malesef :) mevzubahis tarz için -zevkler ve renklere göre çok farklılaşacağını bildiğim halde- sizlerin fikirleri nelerdir? Hem solo hem de ritim çaldığımı da göz önünde bulunduralım.
3-Sen bu ortamlardan uzakken şöyle bir prosessör çıktı, ortalığın anasını ağlatıyor. Her şeyi sat, kolayından al şunu, tak ve çal diyebileceğiniz bir prosesör var mı peki?
4- Şu amfiyi al (2000 tl ye kadar) tak ve çal?

Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Axe FX nazlı bir alet değil. Dandik sistemden verim alamazsın Axe FX kullanımın da bu sebepten verimli olmaz. Mixer'i yetersiz power'larla beslemeye çalıştıklarından böyle yerlerde rezalet ses sisteminden dolayı vokali bile ayarlayamayabilirsiniz. Hani aldığınız aleti de enine boyuna inceleyin ona göre nerede ne şekil kullanacağınıza bakın. Ev kullanımı için bu aletler lüx, stüdyo kullanımı için süper, sahne kullanımı için meşakatli. Forumlardan bu iyiymiş diyerek yarım yamalak iş yaparak, masraftan kaçınarak olmuyor bu işler. En temizi amfi almanız.
 
Geri
Üst