Kayıtlarda kullanılmak üzere(distortion)pedal tavsiyesi?

Arkadaşlar max düzeyde temiz ve doyurucu tonları olan bir distortion pedal arıyorum..
Kayıtlarda kullanılmak üzere..

Bu iş için ideal diyebileceğiniz distortion pedalları varmı?

Not: Mixer'siz çalışıyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bütcem biraz kısıtlı aslına bakarsan..
Ve şuan sadece kayıtlar önemli benim için..

Hani amp simulatorlerinin ciddi anlamda işimi göreceğinden emin olabilsem kararımı vericem ama dip gürültüsü gibi sorunlardan fazlasıyla çekiniyorum..
 
alakayı kuramadım? dip gurultusu drive pedalları ile amp sımulatorlerinde hep olan bişedir.. dip i kesmek için noise gate alırsın yada, pod da kı ni kullanırsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
lipstick_ demiş ki:
alakayı kuramadım? dip gurultusu drive pedalları ile amp sımulatorlerinde hep olan bişedir.. dip i kesmek için noise gate alırsın yada, pod da kı ni kullanırsın.

Orası zaten öyle bildiğim bişey bu..

Zaten bende bu sorunu en asgariye indirebilecek bir pedal arıyorum..

Durumum kısıtlı ve noise gate içinde extra masraf yapmak istemiyorum..

Aslına bakarsan Pod'un fiyatıda biraz tuzlu
 
sadece distortion la işin görülmez en azından bi ekolayzır bi compresor bide delay-reverb falan alıcanki güzel bişey çıksın ortaya,bide dip gürültüsü yapıcak tabii bunları alırsan o da var(zaten bütçe de yokmuş)

o zaman ne kalıyo geriye vamp2 ve pod 2.0

vamp 2 yi tavsiye etmem ucuz ve güzel bi alet ama elinde patlama ihtimali yüksek, alıpda sorunla karşılaşmayan kimseyi görmedim

hatta bu siteye bak araştır şimdiye kadar ne kadar vamp satılmış ne kadar pod2.0 satılmış oradan bi fikir sahibi olursun

gelelim performansa
http://rapidshare.de/files/23463286/gddd_28.wma.html (ilk baştaki swell efekti fena sonuç vermiyo)

http://rapidshare.de/files/20602972/p-c.wma.html (bunu dinlersen dip gürültüsü endişen ortadan kalkar heralde)

http://www.hemenpaylas.com/download/1157829/paganini.mp3.html(buda hafif choruslu çok hafif drive lı bi clean ton,parçayı çalışırken öylesine kaydetmiştim)

http://www.hemenpaylas.com/download/1108129/sakin_aglama.mp3.html (buda diğerlerine göre daha yumuşak bi distortion tonu)

ben bi kez daha söylüyorum acele etme,biraz daha para bul pod al,260 euro falandı heralde tam hatırlamıyorum,doğru tonlandığında her türlü kullanılabilecek bi alet

not:eek: kayıtlar 100 dolarlık dandik bi gitarla yapılmıştır
 
Tavsiyelerini dikkate alıcam..

Ölüm kalım bi şekilde pod 2.0 sahibi olucaz artık..

Genel araştırmalarıma göre bu alet kaçınılmaz bunu iyi anladım..

Yardımların için teşekkür ederim..
 
slm

Sansamp gt2 güzel alettir hem amp simülatör hemde distortion var ayrıca analog.. dip gürültüsüde oldukça düşük eğer kayıt yapacaksan zaten pc den noise reduction yaparsın noise pedalına gerek kalmaz.... kolay gelsin...
 
Toneport ux2'ye de bir göz at. Sadece kayıt amaçlı ve de çok işlevli bir alet. Podxt, bass podxt ve de artık klasikleşmiş vokal presetleri barındıran, 4 girişli bir alet.

Google'dan arat bak, incele, değerlendir...
 
Jeff_Loomis demiş ki:
Toneport ux2'ye de bir göz at. Sadece kayıt amaçlı ve de çok işlevli bir alet. Podxt, bass podxt ve de artık klasikleşmiş vokal presetleri barındıran, 4 girişli bir alet.

Google'dan arat bak, incele, değerlendir...

Bu aleti nereden ve nasıl temin edebilirim?
(Ankara'da ikamet ettiğimi var sayarsak)
 
Normalde kıvılcım müzik satıyor line6 ürünlerini, ama orda olduğunu sanmıyorum. Netten getirtmeyi deneyebilirsin. Trio Müzik'te (hatay caddesi) çalışan Kerem'e durumu anlatabilirsin. O getirtebilir.
 
Abi pedal dan hiç anlamıosan ilk pedalın sa daha düşük kullanımı kolay ama ii ses veren fiyatı uygun bi şey al.Öncelikle kullanıcısı olarak sana zoom707 i tavsiye edebilirim.Digitec rp 50 de işini görür ama zoom un ve ve digitec in bütün düşük modellerini kullandım ve bnm duyuşuma göre en ii performansı zoom707 de elde ettim.Dip ses wermeyen bi alet daha yok mecbur olmak zorunda ki fiyatı düşük aletler baya werir ama kendi noise gatelerini kullanarak bunu yok edebilirsin tabi fazla noise gate kaçırırsan sustain gider.Ama pod çok ii bi alet.Bunda zaten herkes hem fikir.bnm yorumum bunlar sana kolay gelsin
 
Bence rp50,707 vs sakın alma.Oyuncak niyetine üretilmiş aletler hele kayıtta tam bir felaket olur.Zaten kısıtlı olan paranı çöpe atma.Kayıt ile ilgilendiğine göre bişeyler çalabiliyorsundur sonuçta o yüzden bence para biriktir seni uzun süre idare edebilecek ve elden çıkartması kolay olacak bir alet al.
 
Ben DIGITECH öneririm.Özelliklede DIGITECH ANalogları.Çünkü içlerinde dahili amfi simülatörü war.Ben digitech kullanıcısıyım ve kosnerlerde kayıtlarda hiç amfi gerekmeden çok temiz ve kaliteli tonlar alabiliyorum.Özellikle DF7 ve GRUNGE kullanıyorum.
Kısacası DIGITECH tek geçerim..:)
 
Direkt bilgisayar ya da miksere girişle duyduğum en sağlam, inandırıcı tonu veren alet Mesa Boogie V-twin oldu şimdiye kadar (pedal formu, kat değil)... kayıtta çeşitli proje ve gruplarda defalarca kullandık ve memnun kaldık... ama yoğun distortion için tek gerçek çözüm kabini mikrofonlamak...
 
Geri
Üst