Motosiklet Kask Seçimi Tavsiyeleriniz

ls2 kask alınır mı

  • öneririm

    Oylar: 3 60.0%
  • önermem

    Oylar: 2 40.0%

  • Toplam oy veren
    5
R

rockera

selamlar herkese..

ben bir chopper tutkunuyum arkadaslar, rex'te takılırım genellikle ismim ahmet bilenleriniz olabilir.

kask değiştirmeye karar verdim, bütçem kısıtlı.

ben ls2 kask düşünüyorum gerek sağlamlığı gerek maliyetinin uygun olması tercih sebebi yapıyor siz ne düşünüyorsunuz?

http://www.motosikletaksesuarlari.com/LS2-Kask düşündüğüm kasklar bunlar
 
Ben hep Shoei kullandım. Şu anda XR1000 ve XR1100'üm var. Daha eski modeli olan XR1000'i de açıkçası daha çok seviyorum. Havalandırması yeterli, rahat ve de en önemlisi kaska son derece güveniyorum.

Kaskta maliyete bence çok takılmayın. Hayati önemin yanında, iyi bir kaskı kaza yapmazsanız 3-5 sene sorunsuz kullanabilirsiniz. Ayrıca ağırlık, kullanım kolaylığı ve aksesuar (vizör vb.) gibi hususlara da dikkat etmek lazım bence.

Chopper kullanana da pek söylenmez gerçi, ancak güvenlik sebebiyle beyaz gibi bir rengi tercih etseniz iyi olur. Yine güvenlik sebebiyle çene kısmı açık kasklardan bence uzak durmak lazım.

Güneş gözlüğüyle kaskın sorunsuz kullanılıp kullanılmadığını da mutlaka test edin.
 
chopper kullananlar hep açık kask tercih ediyor ama hiç güvenli değil.. kesinlikle full face kask tercih etmelisin.
kask konusunda ucuza kaçma en önemli koruyucu ekipmandır marka olarak shoei güzel markadır ona alternatif olarak arai tavsiye edebilirim..
aynı zamanda ls2'ninde sharp testlerden 4 yıldız almış olan modelide var ( ff 396 )
 
LS2 kask kullanmadım, sağlamlığını da bilemem fakat ekonomik olsun diyorsan, verdiğin linkteki fiyatlara çok az daha ekleyerek nolan veya agv'nin uygun fiyatlı kasklarına da bakabilirsin... Pişman olmazsın...

Şunu da belirteyim, bir kask ne kadar pahalı olursa o kadar da sağlam olacak diye bir kural yok... Belli bir fiyatın üzerindeki kask modelleri (shoei, schubert'in çoğu modeli gibi), hafiflik ve rahatlık nedeniyle daha pahalı oluyor... Senin için amaç yalnızca güvenlik ise shoei vb. markalara en az 600-700 lira vermenin hiçbir gereği yok... O da en az :)

Bir de almışken içten güneş vizörlü bir model almanı tavsiye ederim... Güneşli bir günde gözünde güneş gözlüğü ile bir alt geçide girmişsen ne demek istediğimi de biliyorsundur ;) Bir de iç kısmı çıkarılıp yıkanabilir olsun...
 
hocam,
uzun yıllar motor kullanan biri olarak ,kafanı koruyacak olan ve alırken önemsenmeyen kasklar,kaza anında trajedik sonuçlara neden oluyor..bizzat şahit oldum.
10-15 tl lik kask alacaksan bence hiç alma..tunckk arkadaşımızın dediği gibi en az shoei yada bütçen kısıtlı ise ikinci el kaliteli kasklara yönel.Sahibinden de bir sürü temiz kask mevcut.
Caberg ,origine,shiro vs..
çenesi açılır kaska alacaksan kesinlikle kaliteli olmalı,ucuz olanlar çarpma anında 5 parça oluyor.
kazasız sürüşler..
 
Sharp ' ın sitesinden 5 yıldız almış modeller arasından Türkiye' den ulaşabileceklerine bakmanı tavsiye ederim. Sonuç olarak en kritik koruma ekipmanını alıyorsun. Bell ' in kaskları fiyat / performans olarak iyiydi göz atmanı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst