Laney amfiler hakkında

diğer isim yapmış anfilerle aynı ses kalitesine sahip olduğu söylenen bu anfiler gerçekten söylendiği gibimi yoksa diğerlerine gore gerçekten fiyatı uygun olan bu anfiler fiyatı gibi düşük kalitedemi?
görüşlerinizi bekliyorum...
 
Şöyle söyliyim laney'in çok pahalı modelleride var. Ben hangi modeli bilmiyorum ama bir tanesini dinlemiştim ses oldukça güzeldi. Bide Opeth grubuna bak istersen onlarda laney kullanıyo.
 
GH 100L modeli özellikle tercih ediliyor Opeth'inki de bu zaten. Aslında ben de bundan almayı düşünüyorum. Ama sadece bu modeli 650 Euro civarında bide kabin almak lazım buna. 1000 Euro'ya çok sağlam sesin olur. O kadar da ucuz sayılmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
tabi o fiyatlara çıktığımızda, lambalı anfilerden bahsetmişş oluyoruz genel olarak laney demek istedim daha küçükleri hakında bilgi varmı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
mesela ben marshalın tüplü anfilerinide kullandım ama ev için olan ufak anfilerinide ikisindende istediğim verimi almıştım
 
laneylerin distortion kanalı benim gibi bazen sert ve dolgun tonlara ihtiyaç duyanların zevkine uygun değil -ben hcm ve tfx serilerinden bahsediyorum bunu söylerken- ama pedalla-prosesörle kullanmak için çok kral amfiler kesinlikle.
 
KaRaBaSH senin amfinin 15ligi var bende,ama dolgun distortion a marshall in kucukleri uymuyor bana gore...yetemiyor niyeyse distortion :LOL: boost a yariyor ancak...
 
yok ben benim amfiyi de kullanmıyorum distortion için, ama distortion tonunu beğenirim o ayrı.. 15 wattlığında distortion kanalı yok bildiğim kadarıyla, 2 tane gain ayarı var falan, o şekilde olması da tonu güçsüzleştiriyor muhtemelen.
gene de ne olursa olsun amfilerin kalitesi 50 watt üstünde falan belli oluyor, "marka karakteri" denen şeyi 65/100 watt bi amfinin, ya da bir kafa kabin amfinin son sesine yakın alıyorsun. ben laney hardcore max 65 w ta çaldım asla adam gibi distortion çıkmadı o amfiden benim zevkime göre. tfx1 diye bir model vardı o da 65 watt idi galiba, stüdyoda çalmıştım ama ne yaparsam yapayım bi' pentagram a uygun distortion alamadım. laney in kafa kabin bir amfisi vardı o bile istediğim güçlü, dolgun tonu vermedi, 2 kanal overdrive ın güçlü olanında (2. kanal) bile..
gel gör ki, marshall mg 100 kafa kabin, ya da avt serisi bir kafa kabin, hatta iyi mikrofonlandığında benim amfi bile adam gibi ton çıkarıyor kendi distortionu -tabiri caizse yırtık marshall tonuyla.. ya da bir crate 100 watt amfide çalmıştım, cayır cayırdı, dolgundu ne bileyim.
haa ama fiyat performans derseniz %100 laney derim. veya pedal kullanarak ton alacaksanız gene laney derim. çünkü clean kanalı çok iyi. distortion da çok karakterli bir şey aramıyorsanız sevebileceğiniz bir şey, ben marshall tonunu sevdiğim için biraz bana yavan/güçsüz geliyor olabilir, bilmiyorum. bir de bu amfi biraz elimde kalmış gibi oldu bir dönem kullandım dist. tonunu pedal prosesör yokken, tabi diyaframı kaliteli olduğu için (celestion) pedallarla da çok güzel oluyor.
neyse çok konuştum galiba.. :)
 
TFX1 var bende 65 watt değil 50 watt ve bence çok sağlam bir amfi transistörlü olmasına rağmen. Boss OD-3 ile tam istediğim gibi bir drive tonu alabiliyorum (blues için) ve yakında bir mxr doubleshot distortion'la kullanmayı düşünüyorum. Öyle evde falan potansiyelini belli etmez ama. Yarıdan fazla açınca güzelleşir tonu. Genel olarak Laney amfilerin fiyatlarına göre çok iyi işler çıkardıklarını gördüm. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
HCM65 in preamp kısmını kullanmadan analog pedallar ve preamp kullanarak fx return den bağlarsak nasıl bir sonuç alırız deneyen bilen varmı?
 
gayet güzel olur, ben podumu bizim okuldaki mxdye bağlıyorum o şekilde, tatmin edici oluyor.. biraz cırtlak amfiler oldukları için inputtan girince tizlerini bozabilir ama denemek lazım tabii..
 
sanırım bu HCM serileri şimdi LX serisi olarak üretiliyor ve özelliklerinde celestion speaker yazıyo. bunlarda kullanılan speakerlar gerçekten kaliteli celestion mı? HCM serilerinde kullanılan speakerlar nasıl onlarda kaliteli mi?
 
ya bişey sorcam forumda bi arkadaş vs 30 satıyor iyi bir amfi midir?
aklımda ya laney almak var ya da marshall.ev için kullanıcam 30 watt üstü hiç düşünmüyorum.distortion tonu mutlaka iyi olmalı.bi de speaker kaliteli olsa güzel olur ;)
 
Geri
Üst