1400 Liraya Satamadığım Blues Junior

@elephantnoises , bu tartışmaya karışma niyetim yoktu ancak artık sormadan geçemeyeceğim, bir zamanlar Dean Angel of Death satıyordunuz. Neden satıyordunuz? Para için değil mi? Belki başka bir şey almak için? Ama yine de para için. Kimse "1 kilo patatese" satmaz sonuçta di' mi?
 
Kolayylikla satış yapabilecegin bir mecra olmasaydı (bknz. Internetten once) bu hobiye daha dikkatli adim atardin, daha dikkatli adim attığın icin daha dikkatli parani harcardin, boylelikle hem parani hem vaktini kayybetmemis olurdun. Ve bu senin icin daha guzel olurdu. Kardeş. :)

peki siz müziğe adım attığınızda çok dikkatli bir biçimde topladığınız ekipmanla mısınız hala
 
Başından sonuna kadar ticari amaçlarla üretilen bu mallar üzerinden garip söylemler geliştirmek bireysel olarak geliştiricinin keyfine kalmış ancak burada açığa çıkmış olan çok önemli bir sorun var ve bu gölgelenmemeli.
 
Piyasa durgun, eskiden en azından takas teklifi bile gelirdi en ucuz bir gitar yada gitar pedalı vs konulduğunda satışa. Ancak yok. Sahibinden üzerinden gelen tek şey "favoriye alma". Bakıyorsunuz ilanınızı favoriye almışlar ama ötesi yok. Ya da yarım saat kadar önce kendi gitarıma gelen Tech 21 Trademark 60w amfi takası. Eskiden olsa düşünmezdim pek, kabul edebileceğim bir teklifti. En azından eskiden piyasası vardı amfilerin, elden çıkabiliyordu. Ancak şu an alsam evimin köşesinde süs olarak kalacak. Piyasa ölü, öyle ölü ki bir kere "araba modifiyesi" teklifi aldım gitarıma karşılık :D Ama gel gelelim ki arabam yok :D
 
Yahu olayı niye kişiselllestiriyorsunuz arkadaşlar :) zamaninda cok sey aldim, cok sey de sattim, ama ozellikle para icin sattigim seyler icin sonradan cok uzuldum. Dean of angel i bir muzik marketteki arkadasin satislarina yardimci olmak icin acmistim. Gitar sifir ve magaza urunuydu. Sifir fiyatinin o zaman 1000 lira civari altinda satisa koydum ama fiyat karsisinda topa tutuldum burada nerdeyse. Isin icyuzunu de acmak istemedigimden konuyu uzatmadim.
Ben bundan 17 yil once muzige adim attim, tabi ki ilk enstrumanlarimi elden cikarttim ama cok daha zorlu kosullar vardi o zamanlar mesela :) dukkanlara birakirdiniz satilmalari icin tek seçenek olarak. Ya da ben baska secenek hatirlamiyorum.
 
TurkRock pazarı müzik esntrümanı ve ekipmanı satışı açısından sektördeki küçük şirketler ve bireyler için çok önemli bir platformdur. Bu platform tekrar eski gücüne kavuşmalıdır. TurkRock sırf meraktan ürünü takibe alan başka platform kullanıcılarından farklı çok insanın ilk internet alışverişini yaptığı bir platform olmuştur. Bu trafiği tekrar çekmelidir.
 
Müzik enstrumanı malesef iyice seç beğen beğen al ölene kadar kullan şeklinde olmuyor. İnsanın radyoda denk geldiği bi parçanın içindeki ufak bi kısımı bile müzik zevkimizi kökünden değiştirmenin fitilini ateşleyebiliyor.

Denediğimiz birsürü enstruman içinden beğendiğimiz bir enstrumanı seçip sadece onu kullanmak, bütün yemekleri tadıp içinden bir çeşit yemek seçip ölene kadar sadece onu yemek ile birebir aynı şey. İnsanın yapabileceği milyonlarca gitar amfi pedal kombinasyonundan sadece 1ini seçip, kendini 1 tanesi ile kısıtlaması bana pek mantıklı gelmiyor.
 
Yav arkadaş adam aldığız aleti öyle bir seçeceksiniz ki ömür boyu kullanacaksınız dememiş ki. Bilal'e anlatır gibi anlatayım; eğer gelir kaynağınız ekipman alıp-satmak değilse, yani özünde hobi olarak bir eşya alıyorsanız o parayı tamamiyle gözden çıkarmak gerek. Misal çamaşır makinası ya da kayak takımı aldınız, "seneye araba alırsam satarım bunu" diye aklınızdan geçiriyor musunuz buna bakmak lazım.
 
Site kirlenmesinin bir sebebi de kullanıcılardan ziyade aba altından bu işlerin ticaretini yapan çok adam vardı ve bu adamlar açık açık da demiyordu bu işi para için yapıyoruz diye, sonra o adamlar bu işler ölünce piyasada çok satılan şeylere(atıyorum Iphone vs ) yöneldiler, baktılar o da olmuyor dediler ki lan zaten bunun kaymağını yiyebildiğim kadar yemişim deyip ortalığın içine edip kaçıyorlar.Aşağı yukarı bu konular senede birkaç kere açılıyor ve ben de her seferinde yine dediğim gibi bu işlerden ev araba alan bebe belik tanıyorum diyorum :) Dediklerim yanlış anlaşılmasın direkt ticaret yapan adama değil bu söylediğim.Bir de denildiği gibi birkaç ay takılmak için sıfır enstrüman alıp sonra satanlar da vardı.Şöyle düşünün ortalıkta sadece 2. el alınıp satılırken bunun aniden sıfır mal alınıp 2. ele dönüşmesi ve kıyılamayan fiyatlar var(sonuçta para kolay kazanılmıyor, belki çoğu da haklıdır.), sonra bir taraftan 2. eller birikiyor, diğer taraftan da sıfır alınıp 2. ele dönüşenler oluyor.
 
Yav arkadaş adam aldığız aleti öyle bir seçeceksiniz ki ömür boyu kullanacaksınız dememiş ki. Bilal'e anlatır gibi anlatayım; eğer gelir kaynağınız ekipman alıp-satmak değilse, yani özünde hobi olarak bir eşya alıyorsanız o parayı tamamiyle gözden çıkarmak gerek. Misal çamaşır makinası ya da kayak takımı aldınız, "seneye araba alırsam satarım bunu" diye aklınızdan geçiriyor musunuz buna bakmak lazım.

Hobi için harcadığınız bu parayı baştan gözden çıkartıp kar/zarar hesabı yapmamak ideal olabilir. Ancak zamanla değer kazanan bir enstrümana sahipseniz istemeseniz de kar edersiniz. Enstrümanlar doğru seçim yapılırsa ölü yatırım değiller ve bu nedenle de çekiciler. Çoğu kişide böyle bir heves var. Örneğin X, gitar, amplifikatör, pedal vs. için toplamda $5000 ayırmış alıp bir süre kullandığı enstrüman veya ekipmanı az bir zararla/denge/karla elden çıkartıp yeni bir enstrüman alıp denemek istiyor. Toplamda kabaca $5000 si ile oynamaya devam ediyor.

Bunların hepsi ticari meta, sizin kullanarak duygu düşünce ifade etmeniz üreticinin umrunda değil. Üretim hacmi çok büyük ve ikinci elde birikim olması kaçınılmaz. Sıkışmanın nedeni bir hevesle ürünü alıp sonra satmaya çalışan insanlar değil.

Sıkışmanın nedeni komisyon ödemediğimiz mecranın yokolması ve fiyatlardaki gereksiz yükseklik.

Burada yeterli trafik vardı ve kimse %10 ödemiyordu.
 
@ambarguitars mesela siz sonradan legal platforma döktünüz bu işi , bunun sebebi nedir?(yanlış anlamayın , bir yandan biz de memnuniyetle faaliyetlerinizi takip ettik, ben de zamanında sizden alışveriş yapmayı düşündüm, oldu ya da olmadı o da ayrı konu.Yeri geldi dostlarıma tavsiyede bulundum sizin platformu). Mesela siz ilk piyasaya girdiğinizde fiyatlar dibe vurdu, 2. el fenderlerde bile Usa'daki 2. ele yakın rakamları gördük, 500-400 lira gibi rakamlara mim stratlar, 900-1100 lira gibi rakamlara Usa standartlar satıldı.Sonrasında siz legal platforma döktüğünüzde bu işi sizin de 2. ellerin de fiyatları yükseldi.Şu an hem piyasa denilen şeyde bir doygunluk var, hem de seneler önce sizin yaptığınız işi online olarak yapan Türk internet siteleri var.Şu an sizin rakamlarınızın altına ürün getiren yerler de var, isterseniz bir kaç örneğini verebilirim ve bu adamlar gümrükte bulduğu açıklıklarla ve karşı tarafla anlaşıp ürün fiyatlarını düşük göstererek ürün sokuyorlar ülkeye.Velhasıl bunların dışında evlenip, çoluk çocuğa kavuşup bu işleri bırakanlar vs de var, siteden tanıdıklarım arasında sıklıkla alışveriş yapanlar arasından elindeki ekipmanı satıp savuşturup hayatını değiştiren de çok kişi var.Buradaki ticaret o yüzden alım gücüne dayandırılamıyor malesef.
 
Bu arada benim gozlemledigim sey de misal gitarpedal.net ustunde ki hemen herkesin orada da bir profili mevcut acikca ticarete izin verilmiyor olmasi. Ticaret ise satilan cihaz sayisi ile degil kar yapilmasi ile anlam kazanan bir kavram. Orada buna kimsenin acik bir itirazi da yok gibi yanlisim varsa duzeltin. Bu arada para kaybedenlerin ici rahat olsun biz de araba parasi gommusuzdur bu gitar sevdasindaki zararina degis tokuslara. Isyan etmek de aklima gelmez hobi yahu bu zaten dogasi geregi sana para ve zaman kaybettirecek obur turlu is olur zaten.
 
Yav arkadaş adam aldığız aleti öyle bir seçeceksiniz ki ömür boyu kullanacaksınız dememiş ki. Bilal'e anlatır gibi anlatayım; eğer gelir kaynağınız ekipman alıp-satmak değilse, yani özünde hobi olarak bir eşya alıyorsanız o parayı tamamiyle gözden çıkarmak gerek. Misal çamaşır makinası ya da kayak takımı aldınız, "seneye araba alırsam satarım bunu" diye aklınızdan geçiriyor musunuz buna bakmak lazım.
Ben katılmıyorum aslında, bazen denemek istediğim ekipmanlar oluyor ve bunları ucuza bulabilirsem, aklımın bir köşesinde "İleride aldığım tutara/az altına satabilirim ve/veya benzer tutardan takas edebilirim" düşüncesi ile almaya çalışıyorum...Böylelikle o tutarı tamamen gözden çıkartmadan, farklı ürünler deneyebiliyor veya memnun kalmazsam satabiliyorum...Elimde gönül bağım olan ekipmanlarım da mevcut, elden çıkartabileceklerim de...

Ayrıca,
Para ihtiyacından enstrüman satışını da ben anlayabilmiş değilim :)
Görüşünü de anlayamadım,
Benim genel olarak düşüncemse, sırf parasızlıktan dolayı sahip olduğum şeyleri satarak aslında kendime ancak daha sonra farkedebileceğim şekilde ne kadar çok zarar verdiğimdir. Yani parasızlıktan dolayı değer verdiğimiz eşyaları satmaya başlarsak, bu hazırcılık bize sonunda hüzün getirebilir. Radikal bir başka düşüncem de, internet üzerinden her türlü alım-satımların yasaklanmasıdır. Böylelikle gereksiz alım-satımlara girişilmez. Aldığınız ürünü daha dikkatli alır ve çok daha uzun süre kullanırsınız. Yani bence aslında özellikle bu müzik işinin ruhuna uygun olan, takas seçeneğidir. Adam müzisyendir veya sadece gitaristtir. Enstürmanını başka hiçbir koşuldan etkilenmeyecek şekilde (para ihtiyacı, araba ihtiyacı vs) sadece yeni ensturmanlar denemek için takasa sunar. Böylelikle hem piyasa al-satcılarla ve ölücülerle kirlenmez, hem de müzikal ortamın değeri artar.
Bu yaklaşımı anlıyorsunuz da, para ihtiyacından enstrüman satışını mı anlayamıyorsunuz, kusura bakmayın ama garip doğrusu, sevgili @antbalci takılmış azcık :)
Neden ki? Çok basit aslında.
Nasıl sizinki kendi görüşünüzse, paraya ihtiyacı olan kişilerin de yeri geldiği zaman istemeseler de bazen bu şekilde satış yapmaları kadar normal birşey olamaz...

Sevgiler ve saygılar...
 
gitarpedal.net'te de farklı durumlar var, o durumları söylediği, belirttiği için siteden banlananlar var.O platform daha çok buradan canı yanan eski kişilerden oluşuyor, üyelerden aktif olmayıp sadece paylaşımları okuyanlar vs de var.Sıkıntılı işler malesef, fakat buluşmalar vs oluyor güzel tarafı.Elinde ekipmanı olanlar getirebilirse denemeler vs oluyor, bilgiler paylaşılıyor.Burada da eskiden bu tarz şeyler vardı, lakin son organizasyon üzerinden yıllar geçti.Ticaret dediğiniz sadece müzikal enstrümanlar ve yan ekipmanlarının satışına izin var.
 
@BLACKHELL, çoğunluk için inanması zor olabilir ancak biz başından beri yasalız. Bizim yasal olduğumuz bizzat TC Gümrükleri ve TC Maliye Bakanlığınca yaptıkları denetlemelerle teyit edilmiştir. Biz işimizi büyüttük, Ambar Guitars başlangıçta şahıs firması iken şimdi bir Limited şirket ve tüzel kişi. Şimdiye kadar sattığımız her ürünü yasal olarak ithal ettik. Reklam amaçlı zararına satışlarımız olmuştur. Bu işi yasal olarak yaptığımız için hala varız.
 
gitarpedal.net'te de farklı durumlar var, o durumları söylediği, belirttiği için siteden banlananlar var.O platform daha çok buradan canı yanan eski kişilerden oluşuyor, üyelerden aktif olmayıp sadece paylaşımları okuyanlar vs de var.Sıkıntılı işler malesef, fakat buluşmalar vs oluyor güzel tarafı.Elinde ekipmanı olanlar getirebilirse denemeler vs oluyor, bilgiler paylaşılıyor.Burada da eskiden bu tarz şeyler vardı, lakin son organizasyon üzerinden yıllar geçti.Ticaret dediğiniz sadece müzikal enstrümanlar ve yan ekipmanlarının satışına izin var.

Bahsettiğiniz paltformdaki ban olayları bana göre, platform üzerindeki ticarete hakim olmaya çalışan bir zümrenin olmasından kaynaklanıyor. TurkRock yönetimi gördüğüm kadarı ile kimseyi dışlamadı ve/veya kimseye baskı yapmadı.

Bizim pazarıımız TurkRock'tı ve TurkRock'da UcuzSatıcı gibi bir efsane vardı. Yasal bir şirket olarak ölümüne rekabet etmeye çalıştık ancak bir yere kadar dayanabildik.
 
Piyasanın sıkışması yüksek ikinci el ve perakende fiyatlarından temelleniyor. Toplamda el değiştiren parada azalma varken, TurkRock canlılığını, trafiğini de kaybetti.

Butik ürünlerin, uygun fiyatlı ikinci ellerin, efsane fiyatlı enstrümanların, merakın merkezi idi burası. Üstelik güvenilir de, bizim için "Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız" başlığı çok önemliydi.
 
e peki müzisyenliği bırakmak istiyorsa ne yapsın abi buzdolabıyla mı takaslasın gitarını :) ne kadar manevi bağ kurulursa kurulsun bin bir emekle topladığımız ekipmanlar en nihayetinde para. işsiz kalabiliriz, okula borcumuz çıkabilir, hevesimiz kaçabilir (müzik burada pek çoğumuz için hobi nihayetinde), sağlık sorunu yaşayabiliriz, araba alabiliriz, enstrümandan soğumuşuzdur vs vs durumlarda neden böyle eşyalarımızı paraya çevirme ihtiyacı hissetmeyelim ki diye düşünüyruuuum :)
Valla ben benim amerikan deluxe ü beyaz eşya ile bile takaslarım dedim yine de çıkmadı :) 2. El fiyatının aşağısına koydum fiyatı yine alıcı çıkmadı :/
 
@Can Temtek Modifiye meselesini duyunca dayanamadım patlaştım.
PicsArt_1400872772500.jpg
@BLACKHELL 'e katılıyorum en basitinden pedal için toplansak herkes biryerde denese belki biraz hızlanma olur gibi. Çünkü kaaç tane yardım konusu çıldı "xx pedalı aldım videoda ki gibi çıkmadı "diye , çözüm konuşabilsek ne güzel aslında..
 
Geri
Üst