Uzak Bir Akrabanızdan Size 1 Milyon Dolar Miras Kalsa Ne Yapardınız ?

Yakalayabilirsem güzel yerden bir arsa kapatırım, olmadı kendime küçük bir arsa alır, kendi evimi yapar, kalanlarla daire alır kiraya verirdim. :D

Kendi şirketimi kurmam da olası bir durum, önce para bir gelsin de, piyasa araştırmasını yaparız. :D

Edit: Uzak akrabamızdan niye miras kalıyor? Adı üstünde uzak akraba, kendi yakınlarına niye bırakmıyor da bize bırakıyor? Deli mi bu insan? :D
 
Film-animasyon- oyun yapim studyosu kurarim. Yada evin bir duvarini yesile boyar, ekibi hazirlar film cekim islerine atilirim.
Filmler olmus cgi zaten.
Onun disindakiler zaten muzik studyosu, bar, kafe , deniz manzarali ev vs.
 
10 tane ev alır, kirada oturmam halinde birisine oturur, diğerlerini kiraya veririm. Sonra kredi çekerek yeni bir ev alırım, aldığım evin borcunu kiralardan gelen para ile öderken; bu arada kendi kazandığım para ile geçimimi sağlarım. Bu şekilde 3 yılda bir ev alabilirim. Bu işlemi kirada 20 tane evim oluncaya kadar art arda yaparım. Ev sayım arttıkça, gelecek kira parası da artacağı için, yeni evi alma sürem daha da azalır. Böylece 20-25 yıl gibi kısa bir sürede "20 tane kirada ev" hedefime ulaşabilirim. Ama 20-25 yıl içinde evlerim yaşlanıp değerini kaybedeceği için, zaman zaman bu evleri satıp yenisi almam gerekir. Bu evlerin arasındaki farkını da kira parasından ödeceyeceğim için 20 ev hedefine ulaşma sürem biraz daha artar. Ben düz hesap olarak 30 yıl diyeyim.

Yani şuan 20 yaşında olduğumu düşünürsek, 50 yaşına geldiğimde (şu anın parasıyla) aylık 12-13bin liralık bir ek gelir elde edebilirim. Bu parayla istersem kendi imkanlarımla bir erken emeklilik yaşayabilirim. Ya da bu parayı farklı yatırımlarla değerlendirip, iş hayatıma devam da edebilirim.
 
Başlıkları baltalayanlara bizim orada iyi gözle bakmazlar :D
1 milyon dolarlik basligin nesini baltalayacagiz yahu bir rezidans projesinde 3+1 ev aldin mi bitti para zaten. Ustune 1000 lira aidat verip kirada oturur gibi kendi evinde kalacaksin 200 metrekare havuzu 500 goril ile paylasacaksin ve komsular kiziyor diye hala 5 wattlik amfiyi attenuatorla kullanip metrobuse akbil basacaksin. Niye ? Cunku ev alinca geriye tuplu sahin parasi kalacak.
 
Yok yahu, her şey için böyle, hayal kurmak güzel şey. Ama olan var olmayan var şimdi... :D Zenginler bunları okuyup "Lanet olası fakirler HAH HAH HAH nah alırsın o arsayı HAH HAH HAH!" derler mesela benim yazdığımı okuyup. :D Ben bunları da hayal edip depresifleşiyorum. :D

O halde topluca günün soytarısı olduk desene :D

kimse de seninkini sormamış mı, sen de yazsana sen napardın o kadar konu açmışsın :D

İş kurarım. Çok derin bir piyasa araştırmasından sonra tabii. Hayatıma sosyal yönden o parayı sokmam ki kurduğum işte her kuruşundan yararlanabileyim. Böylece hem paranın bana artı değer olarak geri dönüşü daha çabuk olur (bu da daha büyük sermaye demek) hem de uzun vadeye bakıldığında kalıcı olma şansım daha yüksek olur :)
 
Geri
Üst