Fender Gövde Ibanez Sap

Sap skalasi, vida delikleri uyumlu olmasi gerekli. Ince sap istiyorsaniz Fender'e bir luthiere veya Warmoth'a basvurun. Warmoth'un da boyle bir urunu olacagini sanmiyorum ama arastirip sorusturmakta yarar var.
 
Hangi Ibanez sapı? Bir de neden Ibanez? 2si de 25,5", problem olacağını sanmıyorum ama öylece rg2550 sapını çıkartıp Fender'e takamazsın. Öncelikle birleşme yerlerinde 4 vida yeri uymaz. Genelde Ibanezlerin nut kısmı 43mm ve üstü olabiliyor, bu sebeple sap yuvası da hafiften kalınlaşıyor. Yani kesip-biçmek gerekebilir, bir diğer husus, yine nut kısmı, Ibanezlerde kilitli kafa olduğu için nut yüksekliği ile Fender köprü yüksekliği kesinlikle uyuşmaz. Tekrardan nut'ı dikkatlice ayarlamak, tel yüksekliğini oturtmak gerek Hatta Fender köprü floyd rose olmayacaksa, sapta bir boşluk oluşacaktır.

Warmoth'dan ayrı ayrı toplanacaksa gerek yok, zaten ona özel kesip biçtirir, gerekirse ince profil, yine 24 perde, compound radius, geniş nutlı, yayla gibi klavyesi olan sap yapılır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bende bir ibanez bir de fender gitar var , fenderin tonundan ve ibanezin klavyesinden cok memnunum . Bir an aklıma geldi ikisi tek bir gitarda olsa diye ? Var mı acaba böyle bir fantezi yapan :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Tabiki de ölçmeden biçmeden olmaz ... Var mı acaba bu tarz bir seyin niyetine giren diye aklıma takıldı ? zaten aklıma yatsa bile elimdeki gitarlara dokunmadan belki bir toplama seklinde bişiler denemek isterim
 
indir.jpg

?
 
Fender'in sapı ve klavyesi nedir? Rahat bulduğun Ibanez'in klavyesi nedir?
Bu fantezi Fender'in sevdiğin tonundan kaybettirebilir sırf tuşe ağacı değiştiği için.
 
Geri
Üst