Cubase 5 Latency Problemi Yardım Lütfen

Merhaba. Ses kartım focusrite 2i2 ve bilgisayarım win 8 i5 8 gb ram. cubase 5 de input latency 21 output 31 ms de. Bu ses kartının driver ını seçtiğim zaman. Bir de "generic low latency asio" var. bunu seçtiğimde 20 ms input ve output latency oluşuyor. Latency i düşürmek için sample rate i arttırmaya çalıştığımda (bir yerde latency ile ters oratlı olduklarını duydum) cubase izin vermiyor. Otomatik olarak 44.100 e dönüyor. Bu latency değerleri normal mi sizce? Nasıl çözebilirim bu sorunu?
 
Biraz yüksek gibi. Genelde kendi sürücülerinde hep daha düşük gecikme süresi olur. Buffer size'ınız nedir? Olması gereken 256 ya da en fazla 512 sample'dır. Sample rate, arttırmak gecikmeyi düşürmez, arttırır, yani edindiğiniz bilgi tamamen yanlış.

44,1khz'e kilitli olduğu için üstüne çıkamazdınız, ancak kiliti (internal lock) kaldırmanız gerekir ya da ilk açılışta hiçbir ses dosyasını açmadan değiştirmeyi deneyebililirsiniz. Fakat değiştirmeniz durumunda standart olan 44,1khz dosyalarında ses alamazsınız. Örneğin youtube da bir şey dinleyemezsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
buffer length diye bir ayar buldum. 1 ile 10 ms arasında seçim yapılabiliyor. 10 ms deymiş. 1 e düşürdüğümde latency input 3 output 4 oldu ms oldu. sizin bahsettiğiniz değerlerden farklı?
 
Buffer, length olarak tanımlanmış demek ki. Onun karşılığı sample'dır. 10ms yüksekmiş bir hayli. 1 değil de 2-3 yapabilirsiniz, bir yerlerde sample karşılığı da olabilir, bakmak lazım.
 
Geri
Üst