İbanez-JEM7V

İbanezde jem ve rgleri sap olarak tıpa tıp aynı diyemeyiz ama yakın diyebiliriz.Sorun çok genel rglerin bile kendi icinde ufak sap ölçü değişikleri var .Bu fenderde boyle...

örnek olarak jem7v için;
Scale/Length 648mm/25.5"
a: Width at Nut 43mm (1. PERDE SAP GENİŞLİÐİ)
b: Width Last Fret 56mm (24. PERDE SAP GENİŞLİÐİ)
c: Thickness 1st Fret 19mm (1.PERDE SAP KALINLIÐI)
d: Thickness 12th Fret 21mm (12. perde sap kalınlığı)
Radius 430 için sap genişiliğindeki eliptik açı olarak düşünebilirsin)




Rg 1570 prestige için;

Scale/Length 648mm/25.5"
a: Width at Nut 43mm
b: Width Last Fret 58mm
c: Thickness 1st Fret 18mm
d: Thickness 12th Fret 20mm
Radius 430mm



Bu küçük milimetrik farkları göz önünde bulundurarak kafanda şekillenir jemin sapı ama, fenderler ile bu saplar ayrı dunyaların insanları tabi birde hangı fenderı denediginde onemli fenderde bildigim kadarıyla bayagı bir sap çeşidi var(v.d.c shape)Birde Rİ leri felan hesaba katınca bir çuval.

Deneyimlerimden genelde fender stili saplardan super stratlara geçildiğinde (örn; jem7v) zorlanılıyor fakat, tam tersi durumda daha kolay adapte olabiliyorsun . Sap mevzugu çok önemli sapını sevemediğin rahat etmediğin aleti bir süre sonra kafada bitiriyorsun psikolojik olarak.
Benim denediğim süper staratlar içinde klavyesi en rahat olanlar: Başta jem 7v jackson sl1 ve musıcman petrucciler kaymak tadında lokum

Senin için en iyi çözüm her yola gelebilicek bir ibanez js şekli değişik floydlu fender sanki. 24 perdeli istiyorsan js 2400de geldi sanırım ama tonla para temiz ikinci ellere devam!
 
Ben eric clapton denemiştim izmirde.Sapı sanki eric clapton için değil benim için yapılmış gibiydi.Ayakta ve oturarak çaldığımda cuk diye oturuyordu üzerime ayrıca, çok rahattım..Ama standart strat o kadar rahat değil.Rg2550 ise oturduğum zaman dizimde durmuyor kendimi yamultmak zorunda kalıyorum çalmak için, ayrıca teller arası baya bi kısa ec ye göre.hep bir alttaki ya da bir üstteki tele basıyorum yanlışlıkla.Benim için tasarlanmış bir gitar dururken alışmak zorunda kalacağım bir gitar almak istemem ama manyetik ve ton olayı kafamı bozuyor.Harmonik hastasıyım ve ec harmoniklerde pek başarılı değil.Ama 2 gitarın da alder olması ec de köprüye evo taksam jem inkine yakın tonlar elde edebileceğimi düşündürüyor bana.En iyisi deneyip kıyaslama yapmak. inşallah izmirde jem7v satan bir dükkan vardır.
 
Fender Ec var şu an izmir zuhalde ama yılın son ayının son günlerinde o gitar denenmekten artık 2. el olmuş durumda.Ben Ec veya jem in illa denenerek alınması gereken gitarlar olduğunu düşünmüyorum.Bu hafta zuhale 4c ye filan sipariş versem bir Ec veya jem için, getirecekleri gitar 2010 üretimi olacak ama merak ettiğim bu gitarların başka bir ülkede rafta duran gitarlar olup olmayacağı? Sizce yılın son ayında getirecekleri bir gitar başka bir ülkede rafta durup satılamamış bir gitar olabilir mi?
 
Arkadaşlar Zuhal İbanez'in distribütörü değil mi? Bu gitar mydukkan'da 5150 TL iken Zuhal'de 5969 TL! Nasıl oluyor bu? İstanbulda en ucuza nereden alınabilir?
 
Selamlar, Zuhal Müziğin ödeme koşullarına göre mağazada uyguladığı indirim, internete göre biraz daha fazla. İstanbul içindeyseniz mağazadan fiyat almanızı öneririm...
 
Geri
Üst