Ben Askere Gideeecam :)

Zaten kendime idareten bi çakma S3 mini aldım, ilk çarşı izninde kargo ile kendime göndertip kullanmayı planlıyorum :) Çantayı çamaşır ve tuvalet kağıdı ile dolduracağım, kitap zaten olmazsa olmaz :)
 
Ben de tam onu diyecektim bu kadar losyona kreme cok dalga gecerler gizli tutmakta fayda var :)

Kısa dönem ya, koğuşunda hep üniv. mezunu olur sorun olmaz zaten ustalığında ihtiyacı olmaz soğukta. Gitmeden insan 1000 herifin ortasına düşecem taşfırın takılırım falan diye düşünüyor ama mekanda gün geçtikçe milletin pimpirikliği artıyor :D

Ustalıkta @hackeiommi'ye katılıyorum, iş yapan adamı hem komutanlar sever (kolluyor ve hastalıkta, izin istemede problem etmiyorlar hem askerliğinde tadı çıkıyor) hemde zaman çabuk geçer. Sorumluluk yüklenmesem sıkılmanın stresinden duramazdım herhalde, yorsa bile iş güç iyidir.

Unutmadan ustalıkta ilk gittiğin yerde uzun dönemler özellikle mesafeli davranacak ilk 2-3 hafta, aslında seni test ediyorlar ;) dedikodu yapmayan, iş boşluğunda yardımcı olan, gıcıklığına ispiyonlamayan...özetle o ortamda insanlığını kaybetmeyen birinin karakteri ne olursa olsun doğulusu, karadenizlisi vs. güvenilir bulur ve severler.
 
Kullanacağın ürünleri pahalıları arasından seçme.Örnek: Mach 5 fusion traş makinesi gibi.. yer değiştirme kuramı var. Ayrıca uzun dönemler poşet tabir edilen kısa dönemleri genelde çekemezler. Hayatı boyunca hiçbir şey olamamış ama çavuşluk verilmiş kekoların dilinden anlama adlı kitabı al,prensiplerini evde bırak.Hiçbir şeyde öne atılma (Hızlıca ve eksiksiz olarak bitirdiğin işi, bir başka iş takip eder) telefonu ilk zamandan götürme, yanına ptt kartı al, münkünse alacağın iç çamaşırı vb giyeceklerin belirleyici bir özelliği olsun ( adamlar giyiyor vala ) boyundan asmalı cüzdanlar komik ama hala geçerli, ayakların hassas ise dinlendirici kremlerden al..botunu, ayağı mantarlı zırtapozlar kullanmasın diye dolap kilidi al ( kilidi bağcık deliklerine geçir arkadaki deri kopçayı kesiyorlar ) ilk aklıma gelenler bunlar, yazdıklarım abartı gelmesin zira benim acemi birliği kayseri 1. komando tugayıydı :) ha bir de gitmeden mutlaka sevgili yap, askerocağı başka bişeye benzemez, orada tanıdık bir ses nefes olmaması en büyük eksiklik.hayırlı teskereler şimdiden
 
Kırk haramilerden sonra dünyanın en gereksiz organizasyonu. Ancak belirli bir süre olduğu ve biteceği fikrini kabullenirsen zaman daha çabuk geçiyor. Sana tavsiyem iki küçük kutu vazelin götür. Biri kulakların ve burnun için. Diğeri botların için. Botlarını ilk aldığın gün komple vazelinle sıva. Derisi yumuşacık olur ve ayağını vurmaz. Aynı zamanda millet hergün bot boyarken sen bezle siler geçersin pırıl pırıl missss :)
 
ben yanına götüreceklerin ile ilgili değilde orada yaşayacakların ve yapacakların ile ilgili fikrimi söylemek istiyorum..
tabi herşey gittiğin yerdeki üstlerine vs vs göre değişkenlik gösterir..
öncelikle uzman oldugun konularda bile kendini öne atma ...ne çok bil ne az bil bu dengeyi kur
ne çok sessiz ol nede sesini çok çıkarma.. ama gerektiği yerde hakkını ara
mümkün oldugunca sorun yaşamamaya çalış çünkü orda birbirinizden başka kimseniz yok
içtimalarda en başta olma ama en sonda da olma ortalarda araya karış
aptala yatma ama akıllıyıda oynama
sana verilen işi erken bitirme ne kadar vakit verildiyse o vakiti sonuna kadar kullan
arazi olma şansın varsa ol görünme ortada
devrecilik yasak yok diyorlar ama olduğu zaman üstlerine usluplu şekilde bildirmekten çekinme
umarım kız arkadaşın vs vs yoktur en iyisi kafa rahat ve boşken gitmektir
hayırlısı ile gidip gelirsin inşallah şimdiden hayırlı tezkeler

biraz uzun oldu kusura bakmayın..
 
öncelikle gidecek arkadaşlara hayırlı tezkereler, sağ salim gidin, sağ salim dönün.
bu askere gidiş zamanları değişti galiba, dün gece de bi tayfa gitti, onlar da mı KD oluyor?
bizim zamanımızda KD'ler nisan-ağustos-aralık aylarında askere giderdi, yılda 3 celp vardı sadece ve bu ayların sabit 12'sinde birliklerine katılırlardı. şimdi komple değişmiş galiba bu sistem? bir de bir dikkatimi çeken diğer şey ise acemilik ile usta birliğinin farklı yerlerde yapılması, dünden beri kimin askerlik mesajlarını okusam hep 2 farklı şehre düşmüşler.
ben de ağustos'ta gitmiştim askere, ağustos dönemi askere gidilecek en kötü dönem belki iklim bakımından, hele karasal iklimin olduğu bir yere düşersen yazın ve kışın en zirve dönemlerini görürsün, misal ben 38'i de görmüştüm, -23'ü de :)

fazla zamazingo almayın yanınıza, botunuza silikon tabanlık belki yanınızda götüreceğiniz en kıymetli şey olur, büyük bir yere düşerseniz kantininde herşey satılıyor gerçi, bir de dikiş yapmayı öğrenin annelerinizden ;) :)
 
Kardeş askere giderken botun içine koymak için "vatka" almanı şiddetle tavsiye ediyorum yoksa ilk gün öğlene kadar güllük gülistanlık sonrasında cehennem olur herşey...bir de bol bol bozuk para götür.. özellikle acemi birliklerinde en önemli ihtiyaç bozuk paradır :D çay kahve makinelerinin önünde bozuk para "SATAN" adam bile gördük :D
 
Acemilikte en büyük sıkıntılardan birisi tuvalet ihtiyacı. Yanına bol bol selpak, ıslak tuvalet kağıtları falan satılıyor dezenfektanlı falan özellikle tavsiye ederim.Çünkü genelde musluğu açmaya bile tiksineceksin :D bunun dışında soğuk için dudak koruyucu kesinlikle al çok faydası olur.Termal içlik alabilirsin ben ankaranın ayazında pek bi faydasını görmedim ama askeriye de satılan polar içlikler var gayet başarılılar. İç çamaşırı az alim yıkar giyerim diye asla düşünme ucuzundan bul bol bol al. Genelde sabah traşını soğuk suyla alacağın için de yüzünü korumak için koruyucu al en güzeli de vazelin :D bot için yanına bir tabanlık al istersen her zaman ayağına göre olmayabiliyor en azından idare eder. Veeee en önemli bilgi asla botlarının bağcıklarını çok sıkı sıkma :) sonra aşil tendonundaki sızlamadan askerliğini ızdırap haline getirirsin.Ve ayak pudrası kesinlikle al. Allah yardımcın olsun her dakikasının tadını da çıkarmaya bak birdaha oyle duyguları göremeyeceksin çünkü.Çabucak biter gider.
 
Hayırlı tezkereler :)
yakalamışken sorayım askerde cep telefonu serbest mi artık hangi arkadaşım askere gitse her gün resim yüklüyorlar feysbuka :cool:

Mamak askeri cezaevinde askerlik yapmış birisi olarak tek diyeceğim eğer gittiğiniz birlikte cep telefonuna tölerans göstermiyorlarsa asla niyetlenmeyin.Yakalanınca komutanın beyanına göre 15 gün ile 6 aya kadar yatabilirsiniz.20 günlük cezalar için disiplin koğuşu(disko) daha fazla ceza olursa da askeri cezaevinde türlü manyakların arasında kalabilirsiniz. Naçizane tavsiyemdir ankesör candır :)
 
Geri
Üst