Başlangıç Seviyesini Geçtiğimi Farzen; Daha Iyi Çalmak,müzik Bilgisi Edinmek Için Yardım

selam,

1995 yılında klasik gitar sahibi oldum. basit akorları şarkılar üzerinde çalışarak öğrendim. şu anda elektrik gitarlara sahibim ve onlarla uğraşmak çok keyif veriyor. hiç nota okuyamıyorum. okumam gerektiğinden de emin değilim. internetten çalmak istediğim şarkıların akorlarını indirerek ve onları çalmaya çalışarak zamanım geçiyor.

ne var ki bunca yıl öğrendiklerim plansız programsız bir boş vakit doldurucu aktivite halinde ilerledi. Çok sevdiğim parçalar oldu , çalmak huzur verdi , çalarsam iyi hissederim dedim ve zamanım geçti.

ne yaptığımı bilmek , bu işin içindeki bazı bağlantıları keşfetmek için herzaman içimde bir huzursuzluk olmuştur ama tembellik mi ,zamansızlık mı ; düşünmenin, konstantre olmanın verdiği acıdan mıdır bilmiyorum pek yoğunlaşmadım. Konservatuar mezunu Çok iyi bir elektrik gitar hocasından ders almaya başladım 3.derste müzik dilinin nasıl ciddiyet gerektridiği konusundaki şok ile pes ettim. Hocam çok mükemmeldi. Benim de iyi çalmam için uğraştı sonuçta. ancak bende zaman , hırs ve kapasite olmadığından bu değerli hocadan ayrıldım.

Hoca ile çalışmak çok isterim ancak belli bir plan içinde bir programa uyarak öğrenme edimini gerçekleştiremiyorum. zevk almak istediğiniz hobi sinir stres kaynağına dönüşüyor ne yazık ki.kendi kendime olduğum zaman öğrenme süreci bir keyif haline geliyor. bulmaca çözmek gibi.

Bu sebeplerden bana önerebileceğiniz ; basit, anlaşılır , temel kavramlar , gamlar , akorlar ile ilgili kaynak var mıdır?

düşünemediğim başka bir bileşen , çok farklı bir yol da mevcut mu?

yardım rica ederim.
 
Senin durumunda mesela teknik çalışıosan o tekniğin olduğu şarkıları çıkar öyle sıkmadan geliştirirsin. Ki bunu hocaya giderekte yapabilirsin. Aynı şeyleri hocaya anlat o sana göre ayarlar gidişatı.
 
Geri
Üst