OverDose (Hard-Core / Nu-Metal) - Ankara

tesadüfen ordaydım,dinledim..gayet hoştu,tam gaz devam ediyordu ben çıkarken..ancak bence biraz daha çalışma ve zamanla daha iyi olacağı kanısındayım :) başarılar..
 
Arkadaşlar merhaba. İlk Saklıkent konserinizden bu yana sizi hiç izlememiştim bugünkü BarFly konserine kadar... Değişen pek de bir şey olmamış, umarım yapıcı olur, bir kaç eleştirimi paylaşmak istiyorum...

Bence bu tarz müzikte, sizden sonra çıkan Deja-Vu'dan da öte bir performans göstermeniz gerekiyor. Sahnede bunu sağlayacak sadece 1 tane vokal gözüme çarptı. Davulcunuzunda bu müzik için hafif kaldığını gözlemledim, detayına girip de anlatamam ama "şu eksikti" diye ama davul böyle... Ne bileyim, Olsa da oluur olmasada havasındaydı bence? :roll:

Gitaristinizin tonları yanlış, çıkardığı şeyler yanlış. One Step Closer'da özellikle 'belki akor fırladı bilmiyorum ama' abi o neydi yaa, yapma Allah aşkına... Bu gruptaki görevini keşke yeniden gözden geçirsen? Keza 2. vokal? Abi gerekli mi? Grubun ihtiyaç duyduğu bir işi, umduğu sound'u elde etmenizde gereğini yapıyor mu hakikaten? İşiniz sırf eğlence değilse, İleride inşallah görürsünüz o günleri ki; Menajer bu adama eşit bölünen parada, onun hakkını uzatırken cız etmez mi için ya? Bilmiyorum... :?:

Basçı kısaca şıktı, vokal detone. Ama ilk Saklıkent'e oranla gözle görülebilir bir fark söz konusu, bir şey diyesim gelmedi. Bestelerinizide önceden dediğim gibi, başarılı buluyorum. Umarım bir yarışma görür kendileri.

Neyse, düşüncelerim bunlar. Umarım "yaa ne demişsin sen kardeş be" demezsiniz.. İzledim, gördüm, yardımcı olabilmek adına farkında değilsenizdir belki diye göstermeye çalıştım bir kaç eksiği. Umarım hırlamazsınız bana. Sevgiler + Saygılar + Başarılar .
 
Slm arkadaşlar :) Öncelikle c.tesi günü bizimle sahneyi paylaştığınız için teşekkürler..

İkinci olarak gitarist arkadaşımdan jack' ını ödünç almıştım..perşembe günü programınız olduğu için oraya bıraktım,eğer başka bir yerde görüşeceksek gidip alıyım size getireyim sonra...

Sevgiler...
 
bütün yorumlar için çok teşekkür ederim.uzun zamandır netim yoktu iyi oldu geldiği.bütün eleştiriler önemli bizim için.hakaret olmadıkca dikkatle dinliyoruz.ben 2. vokal im.gerekli sound vs.. bunlar grup içi konular.neyse gelen gelmeyen herkeze çok teşekkür ederim grubum adına.bundan böyle her perşembe barflydayız.bekleriz.deja-wu ya cumartesi sürgünede pazar için çok teşekkürler :)
 
kötü olan herşey için birsürü ey söylenebilir ama bahane yok.çalışıyoruz kıyaslanmayı veya birileriyle eşitlenmeyi beklemiyoruz.üşenmeyip dinleyen ve eleştirilerini yapan herkeze bilaere teşekkür ederim.
 
aslında olaya bir açıklık getirmek lazım
1-overdose 2 vokalli kuruldu.ben ve diğer vokal kurduk grubu ve eğer gruba faydasının dokunmadığını hisseden kim olursa olsun grubu zaten bırakacaktır.bu ben veya başkası fark etmez.
2-deja-wu ve sürgünle çıktığımız konserlerde playlist imizi yumuşatma ihtiyacı hissettik.sonuçta oraya sadece bizi dinlemeye gelen insanlar yok.o yüzden biraz tarzımızdan ödün verdik ve gelenlere iyi bişeyler çalalım istedik.kaç stüdyoda çıktı falan demeyeceğim ama sadece çok kısa zamanda çıktığını bilin.
3-o ana kadar barfly da çalacağımız kesin değildi ve o gece deja-wuyla konserimizin olduğu gün kesinleşti.yani sanırım çok kötü değildik ama herkez beğenmeyebilir.buna saygı duyarım.ama kazanacağım(ız) 3 kuruşunda hesabını kimseye vermek zorunda değilim.kimseninde bunu sorgulamasını istemiyorum sanırım buna hakkım var.
4-geceyle ilgili davul kötü dendi :) zaten davul yerinde durmuyordu ki iyi olabilsin.zaten 2. yarıda bir sorun yaşanmadı ve gayet iyi gitti davul.gitar eleştirildi:tolga(gitarist) artık aynı şarkıları aynı şekilde çalmaktan bıktı ve şunu belirteyim ki yaptığı şeyler hata değil sadee kendi isteği ile yaptığı şeylerdi :) yani neredeyse bütün şarkıları kendi kafasına göre çalıyordu.sonuçta cover yapıyoruz ve bu kadarınada hakkımız var sanırım
5-deja-wuyla kıyaslandık :) buna sanırım fazla söze gerek yok herşey kendini belli ediyor zaten.deja-wuyada tekrar teşekkür ederiz.
6-overdose slipknot çalar,deftones in en sert şarkılarını korn un en sert en bilinmeyen şarkılarını bir sürü bilinmeyen grubun bilinmeyen şarkılarını çalar ve söyler.çok az kişi bu şarkıları bilir.bilende zaten notumuzu vermiştir.ama bar programı için yeni ve daha bilinen daha yumuşak şarkılar seçmek zorundayız.emeğimizin karşılığını almak için bunu yapmak zorundayız.piyasa şarkıların yanında 4-5 tane gerçek playlistimizin şarkılarını çalabilirsek bizim için kardır diye düşünüyoruz.çok iyi bir grubuz demedik hiçbir zaman eleştiriye açık olduk ama birileri kazandığımız paranın haksız olduğunu iddea edince biraz koyuyor açıkcası.böyle bir eleştiri nasıl yapıcı olabilirki.
7-kişisel:kendi sesimin clean vokal için uygun olmadığını biliyorum.bunun için grupta bir vokal daha var zaten.grupta herkez kendi yerini görevini çok iyi biliyor.playlist yumuşadıkca benim görevimde azalıyor şarkıları daha az söylüyorum ve bu beni hiç rahatsız etmiyor.aksine şarkıları daha iyi söyleyen bir vokal daha varken benim sadece söylüyor olmak adına daha kötü söylemem daha abes olurdu sanırım.hikmet clean vokali iyi yapıyor grupta o iş onun ve oda bunu yapıyor.elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum(uz).yavaş yavaş olucak ama olucak.
8-bazılarının haketmediğimizi düşündüğü paraları biz yine müziğe yatırıyoruz.ekipmanlarımızı geliştiriyoruz yeniliyoruz olmayanları tedarik etmeye çalışıyoruz.herşey müziği daha iyi yapabilmek için.ama biz bunları yaparken daha iyi müzik yapmak için paramızı emeğimizi harcarken birilerinin çıkıpta bizim kazandığımız paraya emeğimize laf atınca insan ister istemez biraz bozuluyor.biz bunları daha öncede yaşadık yaşicazda ama eleştirilerin başına umarım yapıcı olur yazmak yerine yaptığımız eleştirilerin gerçekten yapıcı olmasına dikkat etmek daha mantıklı olur sanırım.
bu açıklamayı yapmam gerektiğini düşündüm.umarım kimse alınmaz veya kırılmaz.

her perşembe barfly da 21:00 sularında sahnedeyiz
hürmetler
 
Ben kırılmadım, hatta sevindim bile kitlenize bu duyuru yapmandan dolayı... Sadece konunun ben olması biraz düşündürücü o kadar.

Yapıcı olmamış demeye de hakkın var ancak bende hayatımı eleştiri yaparak kazanmıyorum ve bu konuda bir çoook eksiğim olabilir. Bu işin eğitimini bile almadım, elimden gelende o kadardı.

Şimdi yanlış anlaşılmaları düzeltmek niyetindeyim. Alakasız yerde kötü bir imaj bırakmak niyetinde değilim...

Ortaya konulan bir emeğe kesinlikle saygısızlık yapmak gibi bir amacım yoktu, bu işe gerçekten kafanızı koyduğunuzdan, o sözler ağır kaçmış olabilir. Hak da veriyorum, ama amacım öyle bir şey yapmak değildi...

Amacım "vay şu nasıl para kazanıyor" değildi, sadece dediğinden yola çıkarak bu grubun yakında Teoman ile sahneye çıktığını varsaydığımızda, play-list baştan aşağı değiştiğinde vokal konusunda bu grubun n'olacağını merak etmemdi. Beni zaten enterese etmez, kimsenin gruptaki mevkiisini eleştirecek değilim, o işlerle menajerler, plak şirketleri vs. ilgilenir. Hiç haddime değil...

Son olarak da, önceleri belirtildiği gibi amacım bu gruba "köstek" olmak değil. Lütfen yazılarımı daha iyimser bir şekilde gözden geçirin. Bu sitede öyle bir hava yaratılmış ki kim birine bir şey dese negatif anlamak için 200 takla atıyoruz...

Başka da diyeceğim bir şey kalmadı. Herhangi bir eleştiriye ihtiyacınız olmadığı kanaatine vardım, saygılar / sevgiler. Başarılar OverDose...
 
sevgili entity5

ben grubun gitaristiyim. bencede bu sitede herşeyi negatif anlama potansiylei çok yüksek ama bizim sayfalarımızda dikkat etiysen en kötü aşşalamaya varan eleştiri bile olsa arkadaşlar düşünerek ve saygılı biçimde cevap yazmaya çalıştılar. bu yüzden hiçbirimiz seni suçlamıoruz ve kötü bir görüntü vermiş olmuosun.. emin ol EN AZ senin kadar kendi grubumu eleştirdiğim noktalar oluo.. zaten eleştiriler olmasa hiç bir yere varamayız.

şimdi bana yazdığın şeye cevap vermek istiyorum..bir şarkının başını değişik çaldım diye gruptaki görevimi yeniden gözden geçirmemi istemişsin. bunu biraz daha açıklarsan bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum..şimdiden teşekkür ederim[/quote]
 
bence bi amatör grubu hataları için dinlemek çok saçma amaç eğlenmektir tabii ki hatalarını da söylemek gerekir ama millet sırf hata bulucam diye dinleyince olmazki öyle put gibi... mesela biziz de dinlediğimde biz pogo yapçaktık ama bakıyoruz millet aval aval bakıo acaba nerde sıçacaklar diye! overdoze'u çok severim ii dinlerim son defa ezberimdedir :D bi kere bizizde dinledim ben oraya eğlenmeye gittim bence diğer seyircilerde biraz bu şekilde baksa olaya çok güzel çoşturuyorsunuz insanları :metalhead
bu arada ill nino when it cuts çalarsanız çoook bahtiyar olurum :D
 
yorumların için çok teşekkürler aslında bende senin gibi düşünüyorum ..önümüzde eğlenen zıplayan hoplayan insanlar görür görmez biz çok mutlu oluyoruz.. amaç eğlenmek... bunu hep birlikte yaptığımızda çok güzel anlar yaşıoruz.

hepinize iyi yıllar diliyorum
 
Sizi biziz de dinledim her amatör grubun yapabileceği ufak tefek hatalarınız vardı güzeldi ama bence coverlarınızı seçerken çıkacağınız konserin niteliğine ya da mekana göre değilde asıl çalmak istediğiniz şeylere göre ayarlayın. Mesela ben bizizde sizden bir slipknot coverı dinlemek isterdim biliyorum repertuarınızdada var ama çalmadınız.

Başarılar yolunuz açık olsun.
 
endlesshate demiş ki:
Sizi biziz de dinledim her amatör grubun yapabileceği ufak tefek hatalarınız vardı güzeldi ama bence coverlarınızı seçerken çıkacağınız konserin niteliğine ya da mekana göre değilde asıl çalmak istediğiniz şeylere göre ayarlayın. Mesela ben bizizde sizden bir Slipknot coverı dinlemek isterdim biliyorum repertuarınızdada var ama çalmadınız.

Başarılar yolunuz açık olsun.

beğenmene sevindim genel olarak tarzımızın dışına çıkmıyoruz ama bazen koşullar biraz acımasız olabiliyor yani biraz yumuşatabiliyoruz... slipknot olayına gelince slipknot çalmamamızın bazı sebepleri ar mesela bol sample ve perküsyon! ama ara sıra onuda çalıcaz....
 
bi şarkınızın kayıdını dinledim iyi değildi..altyapısı yok nerdeyse şarkının çok kuru olmuş distor tonu da iyi değildi neyse başarılar
 
Geri
Üst